Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

castor 

všechny recenze uživatele

No jo, sice měl Nicolas Cage sotva na benzín, tehdy ale ještě dělal kliky na jedné ruce a před kamerou předváděl solidní herecké kreace. Když už mu zbývalo jen na kafe, usmálo se na něj štěstí. Omylem se přichomýtne k práci. Jenže ta má sakra co dělat s vraždou. Když se potká s budoucí obětí, ta si objedná vraždu číslo dvě. Navíc se ve městečku objevuje skutečný vrah s tváří démonického Dennise Hoppera. Tvůrci nám nabídnou několik slušných zvratů, předkládají klamnou maloměstskou idylu i udržují napětí, škoda jen, že půvabná brunetka Lara Flynn Boyle, které kdysi podlehl i proslulý proutník Jack Nicholson, neprodala víc ze svého sex-appealu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě pitomější označení než pohodovej thriller. Tak na mě ten filmek působil. Pořád se snažím vzpomenout na vtipné momenty, jenže ony tam nejsou. I tak mám pořád pocit, že jsem sjel černou komedii. Nevím kvůli čemu. Možná kvůli Hopperovi a Cageovi, možná kvůli množství náhodných setkání a situací. Podivná žánrovka, která mě bez problémů pobavila, ale na nějaký velký doporučování to zas není. 70% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Boli časy a filmy, keď sme ešte nemali dôvody si robiť z Nicolasa Caga srandu. Táto kriminálka Johna Dahla (Hráči, Zabi ma znovu) je toho dôkazom. Námetom veľmi podobné, U-Turnu ale Stonovu šialenosť to v mnohom prekonáva. Príbeh bývalého vojaka, ktorého si pomýlia s nájomným vrahom je sympatický hlavne v tom, že divák netuší, ako bude pokračovať. Množstvo zvratov a nejednoznačných postáv udržiavajú pozornosť stále v napätí. Atmosféra Texasu je výborná a keď to začne byť celé až príliš pritiahnuté za vlasy, príde ďalšie prekvapenie, ktoré všetko opäť hodí do tej správnej nálady. Malá, nenápadná a neambiciózna továreň na vzrušenie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny thriller, ktory ma prvky noiru. Scenar o tom, ako mlady typek spadne do prostredia, kde sa pohybuju skorumpovany policajt, femme fatale a psychoticky vrah sa mi dost pacila. Reziser John Dahl asi cerpal od znameho surodeneckeho dua, ale proti tomu nemam nic, lebo rezia je fakt na urovni. A k tomu klasicky zaporak a la Dennis Hopper. 78 % ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Nádherně svižná jednohubka. On John Dahl očividně špatné filmy nedělá. A taky má stejnou úchylku jak já, miluje městskou světlou tmu s osamocenými světly aut nebo neony barů a pump. Red Rock West je i jako celek vizuálně úžasně vyšperkovaný film, snad každý frame by mohl být vystřihnut a používán jako propagační materiál. O příběhu se dá říct, že ze začátku jsem dost vnitřně handrkoval na Stona, U-Turn má totiž fakt stejný začátek. Pak se naštěstí cesty filmů dosti rozdělí a tak oba zůstaly soběstačné. A i když působí díky velké kadence zvratů konec každé desetiminutovky jako konec epizody seriálu 24, stejně film letí bez škobrnutí jak blesk. A Dennis Hopper zde má úplně nejlepší oblečení, chci taky. Bylo by to možná i na 5*, kdyby ke konci ty zvraty nebyly už příliš zbytečné, předpovídatelné a občas úsměvné. Jinak ale opravdu dobrý stepní thriller. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Při jízdě v autě vychází najevo, že Lyle (Dennis Hopper) i Michael (Nicolas Cage) sloužili u Námořní pěchoty (United States Marine Corps, často jen US Marines, česky mariňáci). Během přípitku oba pronesou latinský výraz „Semper fi“, což znamená „Vždy věrní“ a je to motto mariňáků. (noelcoward73)
  • Red Rock vo Wyomingu skutočne existuje. Nejedná sa však o mestečko, ale o skalnatý útvar. (Real Tom Hardy)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)

Reklama

Reklama