Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaplatené vraždy, podvádzanie, balík peňazí, skorumpovaný šerif, nebezpečná femme fatale, psychopatický nájomný vrah... a mladý týpek, ktorý do toho všetkého spadol proti svojej vôli. Coenovský námet, veľmi dobre napísaný, zahraný i zrežírovaný Johnom Dahlom. Hoci iba ako čistá thrillerová žánrovka, bez dvojzmyslových "artových" náznakov, ktoré by doň vniesli "bratia". A Dennis Hopper ako magor-zabijak vždy dobre fungoval, ale predsa len je tak trochu za komického rednecka. Temnejší a nebezpečnejší vrahoun, z ktorého by naskakovala husia koža, by film posunul ešte o niečo vyššie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage a spol divákovi naservírují akční thriller po staru. Režisér John Dahl měl kdysi docela plodné období a tak z něho vytěžil několik zajímavých filmů. On sám to byl takový "dříč" na režijním poli a nikdy nepřišel s žádným mimořádným režijním pojetím a o tomhle filmu to platí rovněž, ale byl to také tvořivý řemeslník, který si uměl prosadit ve filmech akčnost, dynamiku a solidní herecké obsazení. Hra plná intrik se rozehraje naplno i v tomto nepředvídatelném thrilleru. Klady: slušné herecké obsazení, nepříliš předvídatelný scénář, poctivě odvedená řemeslná stránka, dynamický spád. Zápory: při bližším rozboru film spadá do lepšího průměru, "old school" režie, jednorozměrné charaktery postav, občasná inklinace k televiznímu pojetí, která se režisérovi hodila na pozdější dobu kdy přesedlal pouze na televizní tvorbu. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Atmosférické krimi o týpkovi, ktorý bol v nesprávnej chvíli na nesprávnom mieste. Film by som rozdelil na dve časti. Kým prvá polovica je famózna, pretože scenáristi majú pripravené vždy nejaké to prekvapenie, v druhej polovici tempo opadne a postavy začnú konať prinajmenšom čudne, povedal by som, že až nelogicky a hlúpo. Je to škoda, pretože potenciál tam bol určite určite väčší, než sa Johnovi Dahlovi podarilo nakoniec pretaviť do výslednej podoby. 65 % ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny z toho atmosféra úplně kape a zvrat stíhá překvápko s tak hravou „postmoderní“ nonšalancí, až má člověk lehký v srdci smích i bez vtipných dialogů. Atraktivitu pro pamětníka navíc prudce zvyšuje přehršel drobných poct tehdy čerstvým filmům Davida Lynche, od obsazení, ve kterém si dává dostaveníčko Frank z jen šest let starého Modrého sametu se Sailorem z předloňské Zběsilosti v srdci a Donnou z teprve nedávno premiérově odvysílaných Twin Peaks, přes typické záběry noční silnice, plání, lesů, barevné tmy maloměsta s tajemstvím, až po nenápadný neon „RR“ na střeše místního baru Red Rock. Jen kdyby tomu v poslední půlhodině tak viditelně nespadl scenáristický řemen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No jo, sice měl Nicolas Cage sotva na benzín, tehdy ale ještě dělal kliky na jedné ruce a před kamerou předváděl solidní herecké kreace. Když už mu zbývalo jen na kafe, usmálo se na něj štěstí. Omylem se přichomýtne k práci. Jenže ta má sakra co dělat s vraždou. Když se potká s budoucí obětí, ta si objedná vraždu číslo dvě. Navíc se ve městečku objevuje skutečný vrah s tváří démonického Dennise Hoppera. Tvůrci nám nabídnou několik slušných zvratů, předkládají klamnou maloměstskou idylu i udržují napětí, škoda jen, že půvabná brunetka Lara Flynn Boyle, které kdysi podlehl i proslulý proutník Jack Nicholson, neprodala víc ze svého sex-appealu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • V úvodnej scéne je povedané, že Michael (Nicolas Cage) odjazdil 1,200 míľ. Eventuálne sa vo filme dozvedáme, že pochádza z Odessy v Texase. Vzdialenosť medzi Odessou a Red Rock vo Wyomingu je presne 1,212 míľ. (Real Tom Hardy)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)
  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama