Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

LeoH 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny z toho atmosféra úplně kape a zvrat stíhá překvápko s tak hravou „postmoderní“ nonšalancí, až má člověk lehký v srdci smích i bez vtipných dialogů. Atraktivitu pro pamětníka navíc prudce zvyšuje přehršel drobných poct tehdy čerstvým filmům Davida Lynche, od obsazení, ve kterém si dává dostaveníčko Frank z jen šest let starého Modrého sametu se Sailorem z předloňské Zběsilosti v srdci a Donnou z teprve nedávno premiérově odvysílaných Twin Peaks, přes typické záběry noční silnice, plání, lesů, barevné tmy maloměsta s tajemstvím, až po nenápadný neon „RR“ na střeše místního baru Red Rock. Jen kdyby tomu v poslední půlhodině tak viditelně nespadl scenáristický řemen. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John Dahl podle osvědčené premisy amerických venkovských thrillerů "osamělý hrdina se ocitá v nepravý čas na nepravém místě" začal pěkně od podlahy, ovšem poslední nevýrazná půlhodina s finále na cintorínu už nastavenou laťku hutného noiru podskočila, nehledě na to, že texaský zabiják D.Hopper zde budil stejnou hrůzu jako proutěný košík s hrajícími si koťaty (dle mého měl být spíše obsazen v původně zamýšlené roli šerifa a mistru chladného pohledu J.T.Walshovi by naopak slušel jeho post). No nic, alespoň se Olie Stone poučil z cizích chyb a o pět let později z prakticky totožného námětu vytvořil mnohem stylovější záležitost. Adios, Red Rock. Nemám důvod se někdy vracet.. ()

Reklama

BLabaKAn 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Cage, co jsem měl zatím tu možnost vidět. Cage si jede se starou károu, v hutným jeansovým stylu pěknou dálku, aby sehnal nějakou tu prácičku, co se mu snažil kámoš dohodit, jenže Cage je moc poctivej na to aby tu práci dostal. Tak odjíždí pryč, zastaví na benzínce, kde si natankuje do tý svý káry benzín za svých posledních pět doláčů a dostane typ ať se zkusí zeptat na práci v jednom baru v nedalekém městečku. Tak si to přivalí do toho baru, vstoupí dovnitř, jak ten nějvětší boss široko daleko, omrkne to, sedne si na barovou židli, objedná si kafe a barman mu zapálí žváro.Než by stačil něco říct barman ho osloví, že tu měl být už v pátek a na stůl mu vysolí pět litrů, jak se prý dohodli. Cage nemá ani páru o co jde, ale prachy potřeboval, zajde s barmanem do kanclu a ten chce nechat zabít svoji ženu, jenže... Cage zde prostě hraje pohodovýho týpka, který zachová chladnou hlavu a situaci si trochu očekuje...a právě v tu chvíli začíná pořadná propletená spanilá jízda, která nemá chybu až dokonce. Tento snímek doporuřuji rozhodně každému, kdo má rád nečekané zvraty a chladnýho Cage. ()

Klokani_koul 

všechny recenze uživatele

Skvělej neo noir. Dahl vezme docela jednoduchej příběh, ale (ještě s bráchou) to napíše a pak sám zrežíruje, tak zábavně a dobře, že to vůbec nevadí. Film má taky výbornou atmosféru, skvělej soundtrack, moc hezkou kameru a vizuál, Cage, kterej zase ukazuje, že umí hrát a Dennise Hoppera, ktereh je prostě boží. Dost dobrej thriller a mrzí mne, že se o něm víc nemluví. 90% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Opět výtečný Cage! Film, který běžel tenkrát v bedně v noci, já brzy ráno vstával do práce, zdržovaly to překrásně dlouhé reklamy a stejně mi očka ne a ne uhnout z obrazovky? Proč? Důvod je jasný! Red Rock West! Parádně zamotaný filmek, kde se navíc objevují hned dva skvělý záporáci v podání Hoppera a Walshe. Navíc bestie Boyle se taky ukáže jako velice důležitá součást filmu. A závěrečné vyvrcholení, to už je jen ta konečná žvíkačka pod celým lízátkem s názvem Red Rock West! 90% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Režisér John Dahl pomenoval postavu Dennisa Hoppera (Lyle) podľa svojej prvej gitary. (lepo)
  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)
  • V úvodnej scéne je povedané, že Michael (Nicolas Cage) odjazdil 1,200 míľ. Eventuálne sa vo filme dozvedáme, že pochádza z Odessy v Texase. Vzdialenosť medzi Odessou a Red Rock vo Wyomingu je presne 1,212 míľ. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama