Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, jako u mě fakt dobrý! Nic jsem nečekal a film překvapil. Ano je to taková příprava na U-Turn. Zajímavý děj a zápletka, divák se ani chvilku nenudí. Jak moc nemusím Cage tak tady mi sedl a jako zkrachovalec, tragéd s jednou kapsou prázdnou a druhou vysypanou, který se omylem dostane k jedné "fušce" za spoustu peněz se mi vyloženě líbil. Red Rock West je nadprůměrná kvalitní akční zábava. Doporučuji ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny thriller, ktory ma prvky noiru. Scenar o tom, ako mlady typek spadne do prostredia, kde sa pohybuju skorumpovany policajt, femme fatale a psychoticky vrah sa mi dost pacila. Reziser John Dahl asi cerpal od znameho surodeneckeho dua, ale proti tomu nemam nic, lebo rezia je fakt na urovni. A k tomu klasicky zaporak a la Dennis Hopper. 78 % ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Režiséra Johna Dahla milujem z tých správnych dôvodov. Je kvalitný rejža, zvláda zaujímavo a niekedy až pozoruhodne mixovať rôzne žánre, ale to najdôležitejšie – jeho cit a um pri vytváraní portrétov biednej, chudobnej rurálnej Ameriky s uveriteľnými charaktermi (aj keď občas mimo uzdy) je absolútne senzačný. Či už v poctivom debute Kill Me Again so silným nádychom štylizovaného neo-noiru, kde portrétuje Las Vegas, Reno a zapadákov Nevady, tu, v RRW, kde vizualizuje drsný vidiecky Wyoming s príchuťou Texasu, či napokon v Joy Ride, kde ukazuje Colorado & Utah, plus mixuje road movie a horor. A že na to stále nezabudol "mi" potvrdil aj nedávno na poli televíznej tvorby v seriáli American Rust. A je to práve Red Rock West, ktorý spoza nich žiari a na čelo vizuálne podobných by som ho zaradil pokojne aj mimo Dahlovej režijnej filmografie. Dôvod, prečo RRW tak bezchybne funguje a zároveň si vyslúžil a vydupkal moju nehynúcu náklonnosť a lásku je to, ako hravo a nádherne dokáže mixovať neo-noir s neo-westernom. Až je pre diváka (alebo mňa) doslova infekčne nákazlivý. Obsahovo prvým menovaným exceluje a svojou westernovou výpravou, účelovým zasadením, kostýmami a hudbou druhým menovaným priam dýcha a žije. Atmosféricky vyšperkované. Do poslednej bodky. Milujem a navždy budem. Dennis Hopper detto... ♪♫ (x) (x) (27.10.2017) (5.1.2018) (2.5.2019) (5.7.2021) (18.3.2022) (2x10.11.2022) (14.11.2022) ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nicku, Nicku, kde tyhle staré = dobré časy jsou? I ten účes ještě za něco stál :-) Fajnový, i když malinko průhledný, příběh, skvělé obsazení v čele s ještě charismatickým Cagem a pohlednou Larou Flynn Boyle, pohodová muzika a svižné tempo. Lehce sarkastické, prachem zaváté, občas zlomyslně ironické dobrodružství s trochou toho černého humoru - ideální kombinace na unavený letní večer před televizí s kapkou nějaké té levné whiskey. 7/10! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Noirovky nie sú môj obľúbený žáner a scenár mi pripadal až príliš prekvapivý, čo tiež niekedy nie je dobre. Ale inak fajn a OK. Snímka je solídne herecky obsadená (dokonca ani proti zasa sa opakujúcemu Dennisovi Hopperovi som tentokrát nič nemal, aj keď tých jeho béčkarských grázlov nemusím). Dominuje tomu pôsobivá atmosféra. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Režisér John Dahl pomenoval postavu Dennisa Hoppera (Lyle) podľa svojej prvej gitary. (lepo)
  • Při jízdě autem, které řídí Lyle (Dennis Hopper) a Michael (Nicolas Cage) je s ním, v rádiu hraje píseň Johnnyho Cashe „Folsom Prison Blues“. Cash tuto píseň mj. nazpíval také na live albu „At Folsom Prison“, které nahrál na jednom ze dvou vězeňských koncertů. (noelcoward73)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)

Reklama

Reklama