Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaplatené vraždy, podvádzanie, balík peňazí, skorumpovaný šerif, nebezpečná femme fatale, psychopatický nájomný vrah... a mladý týpek, ktorý do toho všetkého spadol proti svojej vôli. Coenovský námet, veľmi dobre napísaný, zahraný i zrežírovaný Johnom Dahlom. Hoci iba ako čistá thrillerová žánrovka, bez dvojzmyslových "artových" náznakov, ktoré by doň vniesli "bratia". A Dennis Hopper ako magor-zabijak vždy dobre fungoval, ale predsa len je tak trochu za komického rednecka. Temnejší a nebezpečnejší vrahoun, z ktorého by naskakovala husia koža, by film posunul ešte o niečo vyššie. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Kompilát Blood Simple a Blue Velvet v príbehu o kovbojovi-outsiderovi, ktorý s trválkami po vojne vo Vietname pláva životom, aby nakoniec naskočil na vlak, ktorý ho odnesie opäť kto vie kam. Jednohubka, ktorá poteší i prekvapí zvratmi, hudobným podmazom hlavne v úvode naladí, avšak vcelku je nevýrazná postavami, taktiež ich náhlymi zmenami motivácií, a ústi do prázdna. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

O hodne slabsi variace na U-Turn. A o tom, ze by se jednalo o dustojneho nastupce Wild at Heart uz vubec nelze ani polemizovat. Je to prilis schematicke, divne obsazene atd. Podle mne trosku ztrata casu, a nebo vhodne nekam do cekarny... :-) P.S.: LFB tady predvedla snad nejhorsi vykon co jsem od ni zatim videl. Ale slusi ji to... .-) ()

BLabaKAn 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Cage, co jsem měl zatím tu možnost vidět. Cage si jede se starou károu, v hutným jeansovým stylu pěknou dálku, aby sehnal nějakou tu prácičku, co se mu snažil kámoš dohodit, jenže Cage je moc poctivej na to aby tu práci dostal. Tak odjíždí pryč, zastaví na benzínce, kde si natankuje do tý svý káry benzín za svých posledních pět doláčů a dostane typ ať se zkusí zeptat na práci v jednom baru v nedalekém městečku. Tak si to přivalí do toho baru, vstoupí dovnitř, jak ten nějvětší boss široko daleko, omrkne to, sedne si na barovou židli, objedná si kafe a barman mu zapálí žváro.Než by stačil něco říct barman ho osloví, že tu měl být už v pátek a na stůl mu vysolí pět litrů, jak se prý dohodli. Cage nemá ani páru o co jde, ale prachy potřeboval, zajde s barmanem do kanclu a ten chce nechat zabít svoji ženu, jenže... Cage zde prostě hraje pohodovýho týpka, který zachová chladnou hlavu a situaci si trochu očekuje...a právě v tu chvíli začíná pořadná propletená spanilá jízda, která nemá chybu až dokonce. Tento snímek doporuřuji rozhodně každému, kdo má rád nečekané zvraty a chladnýho Cage. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Nádherně svižná jednohubka. On John Dahl očividně špatné filmy nedělá. A taky má stejnou úchylku jak já, miluje městskou světlou tmu s osamocenými světly aut nebo neony barů a pump. Red Rock West je i jako celek vizuálně úžasně vyšperkovaný film, snad každý frame by mohl být vystřihnut a používán jako propagační materiál. O příběhu se dá říct, že ze začátku jsem dost vnitřně handrkoval na Stona, U-Turn má totiž fakt stejný začátek. Pak se naštěstí cesty filmů dosti rozdělí a tak oba zůstaly soběstačné. A i když působí díky velké kadence zvratů konec každé desetiminutovky jako konec epizody seriálu 24, stejně film letí bez škobrnutí jak blesk. A Dennis Hopper zde má úplně nejlepší oblečení, chci taky. Bylo by to možná i na 5*, kdyby ke konci ty zvraty nebyly už příliš zbytečné, předpovídatelné a občas úsměvné. Jinak ale opravdu dobrý stepní thriller. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Pôvodne chcel režisér John Dahl obsadiť Dennisa Hoppera do role Wayna Browna (J.T. Walsh), ale ten trval na tom, že chce hrať Lylea z Dallasu. Hopper nakoniec presvedčil producentov, ktorí boli s konečným výsledkom nadšení. (lepo)
  • Při jízdě autem, které řídí Lyle (Dennis Hopper) a Michael (Nicolas Cage) je s ním, v rádiu hraje píseň Johnnyho Cashe „Folsom Prison Blues“. Cash tuto píseň mj. nazpíval také na live albu „At Folsom Prison“, které nahrál na jednom ze dvou vězeňských koncertů. (noelcoward73)
  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama