Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Jsem vlastně celkem zmatenej, asi jako hlavní hrdina. Měl to být byrokratickej thriller jako Kafka, jehož fotka ležela v kanclu, podpořenej mystikou Nosferata, kterej pořád běžel v TV a Cage ho tam parodoval? Měla to být čistě komedie s haluškama a vyšinutým hrdinou zralým po 30 minutách na hospitalizaci? Myslím že ve výsledku vlastně taková rozbředlá srajda, která není ani jedno. V několika málo scénách vtipnej Cage (težko říct jestli úmyslně), to by ještě šlo a pákrát jsem se tomu bizáru i zasmál, ale že by mě to nějak velice pobavilo se říct nedá. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage a jeho přehnané herectví zde kraluje během celého filmu. Chvíli chudáček, chvíli upír nebo pan Jekyll a Hyde. Jeho výbuchy, výkřiky, zhroucení a následná samomluva jen udivuje a divák nevěřícně kroutí hlavou. Proměny Nicolase jsou až neuvěřitelné. Tohle není žádná komedie ale psychologický horor. Finále s blouzněním, prknem a psycholožkou je nejlepší scéna. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych měl asi předeslat, že nesnáším Nicolase Cage a jeho jediné dvě herecké polohy (jsem smutný vs. jsem zmatený), které ve filmech posledních patnáct let presentuje. V Polibku upíra je ale naprosto úžasný a bezpochyby je to jeho fyzické herectví, dotažené na naprosté maximum, které z téhle netradiční upířiny dělá famózní dílo. Ano, netradiční upířina je asi nejpřesnější označení tohoto kolotoče žánrů, který asi nesedne úplně každému. Příběh nemá smysl rozpitvávat (Cage je možná pokousán upírkou, možná se mění a zcela jistě při tom nádherným způsobem šikanuje svou sekretářku Alvu), protože je v zásadě podružný. Už dlouho jsem se sám u filmu tak upřímě nezasmál nahlas, jako když Cage s umělými zuby začal lovit holuby.... ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

O Polibku upíra jsem věděl, že z něho pochází známý mem s vykuleným Cagem, a myslel, že je to romantická komedie. A po zhlédnutí nevím, co to bylo, i když jsem se smál často. Na upírskou metaforiku se odkazuje i zubatým panoramatem Manhattanu a dvojčat a vampyrismus tu patrně metaforou je. Možná souvisí s hrdinovým sexuálním životem, možná s jeho prací v literární agentuře (a taky nechci spoilerovat). Ani Kafkova fotografie v kanceláři ho dostatečně nevarovala… Každopádně film by byl celkem odmávnutelný nebýt Cageovy kreace - obzvlášť od doby, kdy jeho postava zahlédne v televizi Maxe Schrecka v Nosferatu, a tím je dáno, jak musí vyhlížet pravý upír. Jeho pohyb diskotékou nebo nahánění holubů jsou úžasné scény, stejně jako vychutnávání si nebohé sekretářky Alvy. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Tak mám dojem, že jsem viděl jiný film než ostatní. Komediální prvky mi nevadily, protože když začnete šílet, tak si myslím, že byste byli k smíchu stejně jako Peter Loew. Nicolas Cage odvádí naprosto vynikající výkon, to bezesporu a proč je tady tak nízké hodnocení? Myslím si, že jste asi nepochopily, že Cage není upír, ale choromyslný excentrický grázl, který neustojí obyčejný život a vytvoří si fabuli (Jsem upír!), aby se zorientoval ve vlastním bezútěšném životě, ve kterém vlastně stojí o lásku a takové ty běžné věci (viz. závěrečný proslov) . Závěrečná scéna u psychiatra a následné schizofrenní povídání si s nově nalezenou "přítelkyní" mě utvrdilo ve vysokém hodnocení. Netradiční, bizarní a dokonale zábavné! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)
  • Při natáčení snědl Nicolas Cage 3x po sobě živého švába. (DoMoS)
  • Peter Loew (Nicolas Cage) sleduje v televize film Upír Nosferatu (1922). (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama