Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

decouble 

všechny recenze uživatele

Hrozně ambivalentní, protože to má strašně nejasnej žánrovej rámec. Na jednu stranu je Vampire's Kiss přehlídkou Cageových hereckých kreací, jejichž intenzita se s blížícím koncem stupňuje na úroveň Cageova youtubovýho best of. Jenže třeba záběry na neogotická zákoutí New Yorku na začátku a v průběhu mají budovat hororovou atmosféru. Přitom je to v jádru asi nejvíc psychologické drama o rozpadu osobnosti do totálního od reality odtrženého crashe (pravidelné schůzky s terapeutkou). A taky tak trochu obrázek misogynní korporátní kultury 80. let? (Cage honí sekretářku na hajzlíky, tam na ní křičí a na konci se tomu v kanceláří s ostatníma vedoucíma zasmějou). ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Ujeté? Rozhodně. Vtipné? No, jak se to vezme :). Znepokojující? Velmi. Jestli chcete po celou dobu trvání filmu kulit oči jako Nicholas Cage, tak si to pusťte. Nebudete zklamáni, tohle musí zabrat na každého. Rozhodně to není horor - nemrtvých uvidíte zhruba tolik, jako na Plese příšer. Jestli je to komedie, to bych si netroufl posoudit. Ale jestli někdy sami přemýšlíte, jestli jste normální, tak tenhle film zkuste. Nějaká potrava pro mozek se v něm najde. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní hororový snímek, který trpí snahou natočit, co největší podivnost. Film se potácí mezi mnoha žánry (psychologický thriller, groteska, upírský horor, romantické drama), ale dohromady to vůbec nedrží pohromadě. Excelentní výkon Nicolase Cage, který hraje totálního magora, nemůže rozpačitý výsledný dojem zachránit. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Čože akože :D .....Nikolas si to dobre dával, lebo tento film mi spôsobil naozaj silnú škálu pocitov. Od úprimný smiech až po smútok, ľútosť, hanbu, zhrozenie. Veľmi ťažko tento film opisovať. Najlepšie sadnúť a pustiť si, užiť tú jazdu one man show. Mám zmiešané pocity, ale páčilo sa mi to. Určite jeden z filmov o ktorých by som sa rada porozprávala a vyzdvihujem Cagea, ozaj sa upustil z klietky :D ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, kedy sa z Caga stal pošahaný blázon. To odvtedy, čo ho zakusla ohavná cundra bez zadku. Jej vystupovanie ma iritovalo a naviac vyzerala ako tanečníčka z klipu MC Hammera . Cage na nás vychŕlil neskutočnú gestikulačnú smršť emócií a tým si prilepil na čelo tabuľku s označením pomätený šialenec. Odštartoval si tak kariéru herca, ktorý má svoj neopísateľný výraz, jedinečný pôvab a dokáže aj z komára urobiť velblouda. Film ma ovšem ničím iným nezaujal a jediný dôvod, pre ktorý som to dopozerala bola práve Nicolasova vzteklina. Pridávam jeden citát, ktorý ma celkom pobavil: „Jseš na zavšiveným hajzlu a já se tady snažím vysrat. Takže zavři sakra zobák a nech si to divadýlko nadoma, nebo to běž dělat na dámy.“ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)
  • V kanceláři na stole má Peter Loew (Nicolas Cage) fotografii Franze Kafky, jehož román "Proměna" pojednává o přeměně člověka v brouka... zde jde pro změnu o změnu v upíra. (Radiq)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno