Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Chřástal 

všechny recenze uživatele

O Polibku upíra jsem věděl, že z něho pochází známý mem s vykuleným Cagem, a myslel, že je to romantická komedie. A po zhlédnutí nevím, co to bylo, i když jsem se smál často. Na upírskou metaforiku se odkazuje i zubatým panoramatem Manhattanu a dvojčat a vampyrismus tu patrně metaforou je. Možná souvisí s hrdinovým sexuálním životem, možná s jeho prací v literární agentuře (a taky nechci spoilerovat). Ani Kafkova fotografie v kanceláři ho dostatečně nevarovala… Každopádně film by byl celkem odmávnutelný nebýt Cageovy kreace - obzvlášť od doby, kdy jeho postava zahlédne v televizi Maxe Schrecka v Nosferatu, a tím je dáno, jak musí vyhlížet pravý upír. Jeho pohyb diskotékou nebo nahánění holubů jsou úžasné scény, stejně jako vychutnávání si nebohé sekretářky Alvy. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Tak mám dojem, že jsem viděl jiný film než ostatní. Komediální prvky mi nevadily, protože když začnete šílet, tak si myslím, že byste byli k smíchu stejně jako Peter Loew. Nicolas Cage odvádí naprosto vynikající výkon, to bezesporu a proč je tady tak nízké hodnocení? Myslím si, že jste asi nepochopily, že Cage není upír, ale choromyslný excentrický grázl, který neustojí obyčejný život a vytvoří si fabuli (Jsem upír!), aby se zorientoval ve vlastním bezútěšném životě, ve kterém vlastně stojí o lásku a takové ty běžné věci (viz. závěrečný proslov) . Závěrečná scéna u psychiatra a následné schizofrenní povídání si s nově nalezenou "přítelkyní" mě utvrdilo ve vysokém hodnocení. Netradiční, bizarní a dokonale zábavné! ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Keď som videl hodnotenia tohto filmu a prečítal si zopár komentárov, povedal som si, že tento upírsky bozk asi nepožehnali bozkom tie správne múzy a môžem si ho odpustiť. Lenže keď mu nasolili štyri hviezdičky pánovia betelgeuse a Mr. Apache, ktorých názory spája s mojimi istá pokrvná a krvavá príbuznosť, povedal som si, že to musím risknúť. A vyplatilo sa. Hodnotiteľov, ktorí nešli nad dve hviezdy, zrejme vykoľajila žánrová neuchopiteľnosť snímky (určite to nie je ani horror ani komédia, ako sa dočítame v anotácii k filmu) ani takmer nič z toho, čo sa k filmu snaží priradiť KevSpa. Aj pre toto má Bozk upíra na tomto našom sajte také nízke hodnotenie a pravdupovediac sa trochu hnevám na užívateľov, ktorí majú akúsi nutkavú potrebu hodnotiť úplne všetko - aj filmy, ktoré zjavne nesedia ich naturelu, vkusu, záujmu, IQ...čomukoľvek. Ja osobne napr. nemusím romantické komédie či kung-fu filmy a tak ich radšej nehodonotím, hoci som nejaké videl. Prečo sa mám vyvršovať na niečom, čo mi nesedí, len preto, že to ide mimo mňa. Ale nechcem tu robiť arbitra - na ČSFD vládnu demokratické prvavidlá a tak nech si každý robí čo chce. P. S. Preto len avizujem prípadným váhavcom: ak máte radi trochu "iné" filmy, Bozk upíra je vaša šanca na príjemne strávené necelé dve hodinky. Freudistická štúdia o nadvláde a submisívnosti zabalená do upírskej metafory je najmä vďaka skvelému Cageovi predovšetkým v závere silná až mrazivá, hoci ju po celý čas nebolo možné brať "vážne". ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Čože akože :D .....Nikolas si to dobre dával, lebo tento film mi spôsobil naozaj silnú škálu pocitov. Od úprimný smiech až po smútok, ľútosť, hanbu, zhrozenie. Veľmi ťažko tento film opisovať. Najlepšie sadnúť a pustiť si, užiť tú jazdu one man show. Mám zmiešané pocity, ale páčilo sa mi to. Určite jeden z filmov o ktorých by som sa rada porozprávala a vyzdvihujem Cagea, ozaj sa upustil z klietky :D ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, kedy sa z Caga stal pošahaný blázon. To odvtedy, čo ho zakusla ohavná cundra bez zadku. Jej vystupovanie ma iritovalo a naviac vyzerala ako tanečníčka z klipu MC Hammera . Cage na nás vychŕlil neskutočnú gestikulačnú smršť emócií a tým si prilepil na čelo tabuľku s označením pomätený šialenec. Odštartoval si tak kariéru herca, ktorý má svoj neopísateľný výraz, jedinečný pôvab a dokáže aj z komára urobiť velblouda. Film ma ovšem ničím iným nezaujal a jediný dôvod, pre ktorý som to dopozerala bola práve Nicolasova vzteklina. Pridávam jeden citát, ktorý ma celkom pobavil: „Jseš na zavšiveným hajzlu a já se tady snažím vysrat. Takže zavři sakra zobák a nech si to divadýlko nadoma, nebo to běž dělat na dámy.“ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku, převážně na Manhattanu. V závěrečných titulcích lze vidět i divadlo Apple Core. (Terva)
  • V kanceláři na stole má Peter Loew (Nicolas Cage) fotografii Franze Kafky, jehož román "Proměna" pojednává o přeměně člověka v brouka... zde jde pro změnu o změnu v upíra. (Radiq)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama