Reklama

Reklama

Série(10) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Dva přední angličtí komici, Hale a Pace parodují ve svých krátkých situačních scénkách uplně vše, co parodovat jde. Od Hippies, přes Hip hop až po Rock. Velmi oceňovaný seriál nezklame nikoho, kdo má rád anglický humor. (matestlust)

Recenze (199)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je těžké sehnat všechny díly, natož v dobré kvalitě (případně s chybami z analogového videa nebo s useklým koncem), ale myslím, že většinu jsem viděl. Obecnej názor na tyhle dva týpky je, že je to kult. Ale lidi sdílejí jen to dobré, skutečně kultovní, a zapomínají na to, co tak dobré není. Nastal u toho totiž často zásadní problém a to je ztráta vtipnosti překladem/kulturou. Teda překlad České televize se snaží hodně věcí přeonačit tak, aby byly vtipné i v češtině, ale ne vždy to jde. V podstatě překlad hodnotím jako velmi dobrý. Stejně tak super dabing, kde exceluje hlavně Ladislav Potměšil. Martin Velda není tak dobrej, ale rozhodně zní líp, než Norman Pace původní znění (má fakt otravnej hlas). On celkově Gareth Hale je podle mě ten vtipnější, dělá lepší ksichty a umí to líp zahrát. Za všechny ty profláklé skeče a hromadu dalších byl bez rozmyslení dal hned 5 hvězd, ale ten ostatní balast, často trapnej nebo až moc suchej nebo nepřeložitelnej, musím snížit na polovic. Pak jsou tu ještě ty hudební videoklipy, které jsou snad pokaždé o ničem... teda pro Brity asi mají nějakou váhu. A teď pár hlášek mých oblíbených postav: "Franku." "Steve." "Franku." "Steve." "Perem to tam horký, jo!" "Loď." | "A copa je toto? To je šikovný." | "Jste nervózní?" | "O fidorku!" | "Nedojde k petardizaci mamokoz a tím k entombaci frontálních ceců?" | "Nosí papež srandovní čepici?" | Jinak naprosto nejvíc černohumorně ujetí jsou dvojice bezmozků Curly & Nige. Ti mě dycky úplně rozsekali. A sebe taky, chchch. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sú vulgárni, sú brutálni a valia na plné gule! V H&P koktaile je namiešaný suchý anglický humor s fekálnymi a sexuálnymi fórikmi a absolútne čiernym cynizmom. Rôznorodé scénky sú dopĺňané vlastnou hudobnou tvorbou, ktorá je hádam ešte originálnejšia a šialenejšia, než hrané kúsky. Kto je skutočne odolný, tomu sa budú páčiť. Háklivejšie osoby asi vystrúhajú znechutenú grimasu a týchto dvoch bezškrupulóznych pánov rýchlo vypnú. ()

Reklama

boni 

všechny recenze uživatele

Bezesporu skvělý počin, který ani s přibývajícími roky neztrácí nic ze svého lesku. Velké množství tradičně britského humoru a opravdu výjimečně sehraná ústřední dvojice. To vše dělá z Hale and Pace za všech okolností vytříbenou zábavu. Na pět hvězd to ale rozhodně není, a to ze zcela prozaického důvodu, kterým je kolísavá kvalita epizod a jednotlivých výstupů. Každopádně to nic nemění na faktu, že mnoho scének se stalo opravdu kultovními, já mám asi takových pět, které jsem jeden čas omílal pořád dokola, a které patří vůbec k tomu nejvtipnějšímu, co jsem kdy viděl. ()

Reverger 

všechny recenze uživatele

-Jestli chcem přežít, musíme sníst chudáka Harryho. To přece nejde....-Proč? Nejsem mrtvej. - Ale si vážně nemocný. Vymkl jsem si kotník! - Seš bezva statečnej chlap. Půjdu se projít, hned jsem tu. Sbohem Harry. Tenhle seriál, jež táhnou na svých bedrech, dalo by se říci, pouze dva angličtí komici, stojí skutečně za to. Neuvěřitelné, i po letech neustálého opakování díle po dílu, se zkrátka všemu upřímně zasměji. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

"Trochu opepřit?" Další prostor pro exhibici skvělého britského humoru, který zbožňuji. Tentokrát tak trochu ve stylu Monty Pythonů, avšak s tím rozdílem, že na originál nic nemá, a také zde si to lze představit s dabingem, jenž je výborný i díky překladu Petra Palouše (Mladí v partě, Monty Python), ale i díky dabérům - Martin Velda (Pace) už nikdy u mě nebude jen tím, co čte v Simpsonových titulky a Ladislav Potměšil (Hale) ukazuje, že dabing mu narozdíl od jistých filmů či seriálů pomáhá, podobně jako u P.Rychlého. Dalších vět netřeba, další pětihvězdičková zábava, u které mě navíc potěšilo, že se ji ČT rozhodla opakovat. Oblíbené scénky: Tarantinův restaurant, Jorkšírský dialekt, Hospodská rvačka... "Podívám, to čumíš na mě?" ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama