Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebezpečnou výpravu do neprostupné džungle na úpatí konžské sopky Mukenko se vydává pestrá společnost, v níž má téměř každý svůj vlastní skrytý cíl. Mladý vědec chce vypustit do přírody gorilí Samičku, energická elitní zaměstnankyně telekomunikačního magnáta hledá pro svého šéfa superčistý diamant a rumunský dobrodruh chce najít bohatství ve starobylém městě Zinj, postaveném u legendárních diamantových dolů krále Šalamouna. Překážkou strastiplné cestě k vytouženému cíli je nejen neprostupná džungle, ale i občanská válka, jež v zemi vypukla. Na místě pak výpravu čekají potíže s vraždícími opicemi i ohrožení náhle probuzenou sopkou... Dobrodružný snímek Kongo, natočený podle románového bestselleru Michaela Crichtona, patří mezi snímky, odvozující komerční úspěch od zručného využití osvědčených prvků a témat. Ve filmu Franka Marshalla se tak vedle sebe objevuje africká džungle se vzácnými horskými gorilami, futuristická technika a bájné diamantové doly krále Šalamouna, střežené kmenem vraždících opic. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (164)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl M. Crichton po smrti, vzteky by rotoval v hrobě rychlostí vrtule. Ale vzhledem k faktu, že v době natáčení byl stále naživu, nechápu, proč dopustil takové pocurvení svého románu. Nudná parodie na dobrodružné filmy, která má dva klady: triky Stana Winstona a hudbu Jerryho Goldsmithe. Jinak zoufalost, ani smát se tomu nedá. 40% za práci dvou výše zmíněných pánů a za obstojnou výpravu. Zoofilové mohou hvězdičku přihodit. ()

vrbicek odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se koukal víceméně jenom proto, že na jiných TV stanicích také nic koukatelného nedávali. Film obsahoval mnoho nedokonalých vizuálních efektů, což by se ale dalo prominout vzhledem k časovému původu. Ale i přesto jsem si všiml mnoha nesmyslů jak v efektech, tak i v ději. Děj tohoto filmu za tu hodinu reklam, co jsem musel přežít, vůbec nestál. Bylo zde také vidno četné nenormální i paradoxní chování postav. Děj byl jako většina takovýchto dobrodružných filmů zakončen likvidací všech postav se zápornými vlastnostmi a šťastným návratem většiny klaďasů domů. Bohužel jsem ale už před tímto filmem viděl mnohem více podobných filmů a mnohem lépe zpracovaných, než je tento, a tomu tedy také odpovídá mé hodnocení tohoto filmu. ()

Reklama

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Půvabně čistokrevná postmoderna vábí akčním spádem, směsicí nápadů i žánrů a dobrodružnou zápletkou v ještě nekorektní Africe. Na druhé straně jí bolestně škodí amatérské herecké výkony, prohazování archetypálních rolí (pečující vědec proti drsné doktorce) a emočně ploché odbočky s gorilou. Docela by mne zajímalo, co to Crichton vlastně původně napsal. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení přesně odpovídá zdejšímu celkovému hodnocení, což je průměrných 50 %. V případě konga jde o velmi hloupej film, co se týče scénáře, ovšem přece jen jde o čistě fantasy akční dobrodružství, a v tomto případě to snad od druhá polovina splňuje. Samozřejmě je zde mnoho nevýhod, které kazí celkový požitek z filmu, jako například prosťounký scénář, ale také nevýrazní herci a příliš dlouhý a nudný rozjezd, ale pokud tohle všechno divák přehlédne, tak jako v mém případě, tak se skvěle pobaví a poslední půlhodina je nabytá akcí a rozhodně stojí za to. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zlé gorily, zlé. Jděte pryč!" To se takhle do mixéru nahází zlé gorily, hodné gorily, mluvící gorila, diamanty, telekomunikace, atentát na prezidenta, přírodní katastrofa a trocha debility, rozmixuje se to a vznikne Kongo. Tedy věc hodně podivná, přesto se tvářící inteligentně a spolehlivě nudící i přes nejednu akční scénu. Přesto jsem s vypětím všech sil našel pozitiva a to přesně dvě - jméno rumunského filantropa Herkermer Homolka a dále černého průvodce Monroea, který jako jediný vlastnil zapamatovatelné charisma. A to je prostě málo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Postava doktora Petera Elliota, specialisty na primáty, je do značné míry inspirována skutečným Peterem Elliotem, který je profesionálním cvičitelem opic, jehož svěřenci se často objevují ve filmech, včetně tohoto. (Kroup4)
  • Bruce Campbell se neúspěšně ucházel o roli doktora Elliota. Objevil se ale v menší roli Charlese Travise. (Kroup4)
  • Záběry soptící sopky byly natočeny na kostarickém aktivním vulkánu Arenal. Některé záběry byly pořízeny také na nedaleké vyhaslé sopce Irazu. (Kroup4)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama