Reklama

Reklama

Od soumraku do úsvitu 2

  • Česko Od soumraku do úsvitu 2: Krvavé peníze (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vůně peněz přitahuje lidi, chuť krve zas někoho jiného...  Šerif Lawson má nos na problémy podezírá nevinně se tvářícího lupiče Bucka, že zase něco chystá - a má pravdu. Buckův kumpán Luther právě uprchl z vězení a rozhodli se spolu vyloupit jistou mexickou banku, ve které na ně čeká 5 miliónů dolarů. Buck svolá své další kamarády - rodeo jezdce C.W., trenéra pitbulských teriérů Jesuse a chytráckého strážníka Raye. Cestou na místo setkání, po strážce s netopýrem, zastaví Luther neznámému muži... zanedlouho však zjistí, že autem nesrazil obyčejného netopýra! Luther se setkává se svými kumpány, kteří zatím netuší, že je pronásleduje stín, který jim jde po krku - doslova!!! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek o nočním klubu ´From Dusk Till Dawn´, tedy česky ´Od Soumraku Do Úsvitu´ jakoby vypadl z projektu Grindhouse. Film pro autokina své doby jako stvořený. Podřadný děj se základní zápletkou a zběsilé tempo nekončící akce na poli jednoduché zábavy jak má být. Máme tu opět partu zlotřilců, kteří tentokrát jedou přepadnout mexickou banku. Jenomže to by se nesměli před tím stavit v onom známém nočním klubu. Děj není žánrově rozdělen jako předchozí film (i když původně to tak také nemělo být, neboť se jednalo o dva rozdílné scénáře a Quentin Tarantino se je rozhodl spojit). Prvních dvacet minut se nám všichni aktéři představí a prozradí co mají v úmyslu. Pak už to jede ráz naráz. Jednoduché efekty, levná výprava a jedna akce střídající druhou. Kdo čeká styl Quentina Tarantina, bude zklamán. Tohle je poněkud jiná zábava. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Když jsem čekal před televizí, až začne tento sequel, tak jsem čekal podle hodnocení něco opravdu hrozného, ale nakonec mě velmi překvapil, líbil se mi stejně jako díl první. Skvělý dialog o pornu, pár pěkných a originálních záběrů kamery, Danny Trejo, super camea na začátku, našlapané režie, která nenudí od začatku do konce. Vcelku výborná parodie upírských filmů, které se snaži strašně sofistikovaně a "seriózně" vyprávět upírskou mytologii, ale jsou spíše nechtěně k smíchu. Parodie, která se ale nesnaží být vtipná za každou nejtrapnější cenu. Holt stejně jako existují filmy, o kterých se musí říkat, že jsou super (Lost in Translation), tak tu máme i takové, které jsou za každou cenu jedny z nejhorších (vedle tohoto například Gigli). Nevěřím, že nikoho z vás odpadníků nerozesmála nezapometulná scéna s červeným křížem na ambulanci. Stejně jako misstake přidávám jednu hvězdičku, ať tady FTDT2 aspoň malinko vylepším reputaci. "Znal jsem jednoho mexikána, Carlose. Zjistil že jeho sestra točí porno v L.A. Takže si počkal, až jeho sestra bude na řadě a pak vlítnul na scénu s brokovnicí. Zastřelil režiséra. Zastřelil kameramana. A zastřelil chlápka, co mu šoustal sestru. A nakonec zastřelil chlápka.....co přinesl koblihy." ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech mi přijde tenhle snímek zábavnější, než kdysi. Chvilku sice trvá, než dojde na upíry, ale jak se rozjede akce v motelu a následně v bance, už neskončí. Zasmušilá kamenná tvář Roberta Patricka se neusměje, přesto mu člověk tak nějak fandí, i když je to zločinec. Už úvodní scéna s výtahem, kde si střihnul cameo Bruce Campbell, pobavila. A v rámci odkazů zde máme populární sprchovou scénu z Psycha, kdy nůž nahradily ostré zuby netopýra (vampýra) a citace je dokonalá včetně záběru na odtokový kanálek a ruku držící závěs vytrhávající se z kroužků. Jistý půvab má i vtipkování během sledování mexického porna v motelovém pokoji. Nejlepší je samozřejmě bitka u banky, kdy jako na potvoru dojde k zatmění slunce. Krátké, rychlé, zábavné a spousta mrtvol na obou stranách barikády. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem tenhle film videl poprve, tak sem ho malem nedokoukal a mel sem chut rozmlatit televizi, tak moc se mi to nelibilo. Takze ani nevim proc jsem na nej cumel znova, ale nic jsem necekal a najednou sem zjistil, ze se dost dobre bavim. Prvni pulka filmu je jen o davani dohromady party na vloupacku a i kdyz herci hrajou mizerne, vypadaj docela cool, sem tam hodi slusnou hlasku a to vse je natoceny docela dynamicky s chytlavou hudbou. Druha cast filmu je jedna velka rubacka, akorat misto baru sme v bance. Triky jsou sice celkem mizerny, ale krve je dostatek a prestrelka je tu hodne vyzivna. Napodruhe proste za lepsi 3*. ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme dvojku. Z prvního dílu se kromě Dannyho Treja nikdo nevrátil. V očekávání strašného průseru jsem film nahrával z televize. Říkal sem si, že i když to asi bude hrozná sračka tak to prostě musim vidět, abych jednou mohl říct, že jsem viděl všechny. A světe div se ono se mi to docela líbilo. Neříkám, že to je nějaké extra veledílo, ale koukat se na to dá. Sem tam padne nějaká povedená hláška, zajímavé pohledy kamery. Určitě bych toto pokračování nezatracoval. Asi takhle nejlepší by bylo kdyby vůbec žádné sequely k legendární jedničce nevznikly, ale stalo se. A, alespoň z mého pohledu to nedopadlo zas tak hrozně jak tu někteří tvrdí. PS: Chlápek co zaskočil na natáčení porna je bez debat to nejlepší. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo od 19. ledna do 8. března 1998 mimo jiné také v Jižní Africe. Zfilmován byl tak později než třetí pokračování série. Uveden byl přesto druhý v pořadí. (gogos)
  • James Parks, který ztvárnil strážníka Edgara McGrawa, je skutečným synem Michaela Parkse, představitele rangera Earla McGrawa. Společně se pak ve stejných rolích objevili i ve snímcích Kill Bill (2003) nebo Grindhouse: Auto zabiják (2007). Samostatně si pak zahráli i v dalších filmech Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze. (gogos)
  • Auto Jesuse (Raymond Cruz) je Lincoln Continental Mark IV z roku 1959, tzv. "Town car". (dandislav1991)

Reklama

Reklama