Reklama

Reklama

Kdo přežije - Ostrov vykoupení

(série)
  • USA Redemption Island
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano, Russell Hantz, Andrea Boehlke

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití, kde každý doslova bojuje o místo v kmeni. Kdo se nepřizpůsobí, kdo nevyhraje imunitu, ten bude vyloučen.
Hráči poté co je kmen vyloučí nejsou vyřazeni ze hry, nýbrž putují na Ostrov vyhnanství, kde budou mít šanci se v určitý čas a po vyhrání soubojů s ostatními vyřazenými do hry opět vrátit. 
Soutěžící se musí vypořádat nejenom s tvrdými podmínkami na ostrově, ale i s nedostatkem vody a jídla. 39 dní, osmnáct soutěžících a pouze jeden se stane posledním přeživším, který vyhraje jeden milion dolarů.
Poznejte krásy tohoto prostředí: Karibského moře, Tichého oceánu a nakonec Jížní Ameriky. Toto všechno vám přináší dvacátá řada Survivor. (reich)

(více)

Recenze (100)

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY (SAMOZŘEJMĚ) Jak si Boston Rob s velkou slávou pro milion došel aneb totální kontrola hry. Ostrov vykoupení přivedl zpátky dva hráče, Russell Hantz netěžící z výhody back-to-back sezón se rychle pakoval domů, Boston Rob hru kompletně ovládl a do finále si dovedl nejvíc prázdnou hráčku za dlouhou dobu a speciálního agenta Phillipa "trotla" Sheparda. Poměrně předvídatelný (a mně bohužel předem známý) výsledek je hlavně od sloučení velmi náročné sledovat, jelikož se jedná asi o nejvíc tovární kdo přežije. Rob sehrál jednu z nejlepší her co se kontroly týče, jeho zpovědnice hru aspoň trochu oživovaly, jinak to měl na starosti jen Philip se svými slipy a agentskými kecy. Zapatera vejde do historie jako jeden z nejméně zapamatováníhodných kmenů v historii soutěže. Čekal jsem dominanci, nečekal jsem až takovou nudu. TOP OKAMŽIK SÉRIE: Phillip Shepard je nazván idiotem a dokáže to přetavit v rasový problém. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V komentu jsou spoilery! A já si myslel, že už jsem komentář dávno napsal po shlédnutí série a ono prd. :-) Série to byla povedená, plno dobrých zvratů ve hře, dobří a zajimaví soutěžící, někteří dost šílení, jiní sympatičtí, k tomu dva navrátilci. S vítězem spokojen nejsem, protože za celou dobu existence v Survivorovi na mě neudělal pořádný dojem, ale musím ho pochválit za jeho manipulaci, jak dokázal vést svůj kmen a ostatní ho poslouchali jako stádo ovcí a nikdo ani pořádně nepomyslel na jeho vyřazení. Nejoblíbenější hráči: Russell - navrátilec, kterého jeho kmen bohužel brzy potopil, Matthew - líbila se mi jeho povaha, až na to, že byl hodně pobožný, ukazoval svoji sílu v soutěžích, ve kterých neustále vyhrával. Dále nebyl špatný třeba Grant a Stephanie. Neoblíbení hráči: Phillip - jeho bývalá práce z něj asi stvořila blázna :D Ralph byl také na některé hráče v mé oblibě nepříjemný. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky dvěma faktorům mám tuhle řadu moc rád. Těmi faktory jsou: brilantní taktická hra Boston Roba, díky které sice sezóna pro někoho ztrácí na atraktivnosti (hlavně díky tomu, že BR byl o několik tříd takticky výše než všichni okolo něj), za druhé díky největšímu komikovi, lovci krabů, propagátorovi růžových slipů a v neposlední řadě tajnému agentovi v důchodu Phillipu Shepardovi. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mě bavila svým pestrým obsazením soutěžících. Minimálně polovina z nich měla silný či alespoň zajímavý charakter. Na druhou stranu, výzvy a život tam mi přišel docela pohodlný. Žádné pojídání hmyzu, žádné extrémní podmínky. Proto se soutěžící soustředili hlavně na taktiku, kterou ovšem s nadhledem ovládal pouze jeden člověk. Ostrov vykoupení byl rozhodně zpestřením. Oblíbený kmen: Ometepe. Oblíbení: Rob, Matt, Andrea, Stephanie. Neoblíbení: Kristina. 4,5* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Z objektivního hlediska to není nejlepší série ani zdaleka. Minimum výrazných hráčů, málo inteligence, absence většího napětí a zbytečný pokus o oživení hry v podobě Redemption Islandu. Jenže návrat Boston Roba a Russella by byl dostatečným kořením pro sebetragičtější sérii. Po Heroes vs Villains jsem měl na Russella docela pifku, protože z toho udělal Samou 2 a vyřadil Roba, takže jsem byl rád, že mu bylo konečně naznačeno, že tímto stylem prostě nevyhraje nikdo a pakoval se brzo ze hry. Pokud se u nějaké série dá spekulovat o zásazích produkce a směrovaní hry k požadovanému cíli, tak je to bezesporu Redemption Island. Přišlo mi, že Ometepe bylo poskládané Robovi přímo na míru. Kdyby byl v Zapatera, tak možná nevydrží o mnoho déle než Russell. Oba však losovali, takže musím věřit, že Rob měl štěstí, i když to složení (silák, exot a bárbíny) bije stále do očí a nedivil bych se, kdyby šla produkce štěstíčku trošku naproti. Všechny tyto spekulace mi ale stejně nezkazili velkolepou jízdu Boston Roba za vysněným titulem Sole Survivor. Všechno do sebe zapadlo, všechny ovládal, makal v soutěžích i v táboře a charisma z něho sálalo na sto honů. To, jak k němu všichni vzhlíželi, bylo neskutečně působivé. Definitivně je mým největším oblíbencem. Bavil mě i special agent a další platonickou láskou ze Survivora se stala Natalie. Favorit: Boston Rob, Oblíbenci: Natalie, Grant, Phillip, Sarita, Stephanie ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Rob Mariano vytvořil nový rekord v počtu dní ve hře. Za svoje 4 účasti v soutěži hrál celkem 117 dní. Později ho překonal Ozzy Lusth se 128 dny. (Stanley619)
  • V této sérii hráli 2 bývalí hráči NFL – v kmeni Ometepe Grant Mattos a v kmeni Zapatera Steve Wright. (Zix.)
  • V této řadě bylo poprvé zavedeno pravidlo, že ten, kdo z vlastní vůle opustí soutěž bez nutnosti vyvolané zdravotními potížemi, nemusí skončit v porotě. Byla to reakce na předchozí řadu Kdo přežije: Nikaragua (od r. 2010), kdy si diváci stěžovaly na účast hráček NaOnka Mixon, Kelly Shinn v porotě poté, co hru vzdaly. (BLANIK.)

Reklama

Reklama