Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(47)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 2

Recenze (375)

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

39 days, 16 people, 1 survivor! Na databázi nehodnotím série s jedinou výjimkou. Survivor je totiž moje srdcová záležitost a ke všem řadám mám potřebu se vyjádřit. Vzhledem k jejich astronomickému počtu se navíc obsedantní vypisování favoritů a oblíbenců ukázalo jako dobrý krok. Kvalita sérií časem značně osciluje, takže nepolíbené nasměruji rovnou na ty nejlepší. TOP 5: Heroes vs Villains, Micronesia, China, Cook Islands, All-Stars ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Výborná reality show plná intrik. Poprvé to běželo někdy v létě 2000 a já jsem byl k tomuto typu pořadu velmi skeptický. Myslel jsem si, že to bude nuda, protože reální lidé nejsou divácky tak zajímaví jako typizované postavy z tv seriálů a co se jim stane, je víceméně věc náhody. Žasnul jsem, jak moc jsem se mýlil. Nejenže charakterový rozptyl reálných soutěžících je obrovský (buran, slizoun, lenoch, naivka, mrcha, podivín, despota...), ale i jejich vzájemné psychologické působení, dvojsečnost chování (se všemi dobře vycházet, ale zároveň chtít vyhrát) je nesmírně zajímavé. Vřele doporučuji. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Ze všech (nejen) amerických reality show se mi Kdo přežije líbí nejvíc. Chytře vymyšlené tak, že pokud chcete vyhrát, musíte být buď zatraceně prohnaní nebo vyložit karty na stůl. Jaká strategie uspěje? Vyplatí se podrazy, intriky nebo upřímnost? Ke komu se ten nerozhodný přidá nebo kdy se která aliance rozpadne? S oblíbenci je to pak trochu jak ve Hře o trůny - nikdy nevíte, kdo koho podrazí a kdo půjde pryč, nebo se vrátí do hry. Výborně sestříhané epizody (ano, i rekapitulační), dnes už legendární moderátor (obojí tak o dvě tři hvězdičky před českou verzí) a skvělé nové nápady skoro v každé sérii způsobují, že se těším na každý nový díl, novou sérii (když se k ní dostanu). P.S.: Tohle je u mě v oblíbených zástupce všech dosud viděných sérií, jinak bych v oblíbených neměla místo pro jiné pořady. 10/10 ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Musím změnit hodnocení. Před lety jsem zhlédla Thajsko a vůbec mě to neoslovilo. Nyní v rámci nemoci jsem shlédla kromě první série úplně všechny a jsem nadšená. Hodně taky dělá vidět vše v původním znění. Je zajímavé kam lze ve stresových situacích klesnout a naopak. Vzhledem k tomu, že se vracejí zpět někteří hráči do dalších sérií, je dobré začít sledovat od první série (což se přiznám,nebyl můj případ). ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Reality show jsem se vždy velkým obloukem vyhýbal, ale po doporučení několika uživatelů jsem se na Survivor přece jen podíval a začal mě velice bavit, i přesto že jsem očekával bezduchou show, kde si každý půjde po krku, ovšem realita byla jiná a i přes taktizování některých soutěžících mě tenhle seriál oslovil. Rudy je prostě navztekanej masér a ty jeho prupovídky mě vždy pobavily. ()

Galerie (529)

Zajímavosti (368)

  • Randy ze 17. série se do soutěže hlásil celkem 15krát. (Kulmon)
  • Od této série bylo mnoho let vyhlášení vítěze a následý reunion show vysílaný živě. Vyhlášení do 40. série a reunion do 39. série. (Zix.)
  • Moderátor Jeff Probst několik let po natáčení oznámil, že do této lokality se on ani Survivor už nikdy nevrátí, čistě z důvodu stále přitomnosti písečných much, hmyzu s velmi bolestivým kousnutím, navíc přenášejícím tímto způsobem parazity. (Hidan)

Reklama

Reklama