Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(47)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 2

Recenze (375)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Ze všech (nejen) amerických reality show se mi Kdo přežije líbí nejvíc. Chytře vymyšlené tak, že pokud chcete vyhrát, musíte být buď zatraceně prohnaní nebo vyložit karty na stůl. Jaká strategie uspěje? Vyplatí se podrazy, intriky nebo upřímnost? Ke komu se ten nerozhodný přidá nebo kdy se která aliance rozpadne? S oblíbenci je to pak trochu jak ve Hře o trůny - nikdy nevíte, kdo koho podrazí a kdo půjde pryč, nebo se vrátí do hry. Výborně sestříhané epizody (ano, i rekapitulační), dnes už legendární moderátor (obojí tak o dvě tři hvězdičky před českou verzí) a skvělé nové nápady skoro v každé sérii způsobují, že se těším na každý nový díl, novou sérii (když se k ní dostanu). P.S.: Tohle je u mě v oblíbených zástupce všech dosud viděných sérií, jinak bych v oblíbených neměla místo pro jiné pořady. 10/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Reality show jsem se vždy velkým obloukem vyhýbal, ale po doporučení několika uživatelů jsem se na Survivor přece jen podíval a začal mě velice bavit, i přesto že jsem očekával bezduchou show, kde si každý půjde po krku, ovšem realita byla jiná a i přes taktizování některých soutěžících mě tenhle seriál oslovil. Rudy je prostě navztekanej masér a ty jeho prupovídky mě vždy pobavily. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Asi nejlepších reality show, jakou znám. Jak jinak poznáte pravý charakter lidí? Necháte je spolu žít na pustém ostrově. Sledoval jsem to už od mala. Těch sérií je opravdu hodně. Každá je někde jinde. Pořad je plný intrik a přemlouvání. Nikdy si nemůžete být 100% jistí, koho vyhodí. Občas je to celkem sranda, jak se pořád domlouvají, kdo půjde ven. Hodně dobré jsou i soutěže o odměny a o imunitu. Je to opravdu velmi emotivní a těm lidem prostě fandíte. Spoustě z nich to změnilo život. Komu by to taky 1 milion dolarů neudělal že? Někteří slavní účastníci se tam objevili víckrát. Tato soutěž vás pokaždé dokáže překvapit. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Brilantné. Myslím si, že väčšia zábava a pastva pre oči v rámci súťaženia neznámych ľudí v TV nie je. Hlavne tieto prvotné americké série situované či už v Južnej Amerike, Afrike či juhovýchodnej Ázii mali šťavu. Jesť červíkov, stáť hodiny na jednom mieste a prekonávať duševnú a fyzickú hranicu bolesti... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ještě mě nikdo úplně nepřesvědčil, že Survivor nemá scénáristu (všechno to může být podvod), nicméně se jedná o soutěž nesmírně zábavnou, postavy vám přirostou k srdci a vám je pak líto, když je kmen vyloučí. Při začátku druhé série (z Austrálie) jsem si myslela, že nemá šanci tu první (z tropického ostrova) přetrumfnout, nicméně se jí to podařilo. Nedávno se začala vysílat řada třetí, tentokrát z africké buše, a vypadá to, že se Survivor stále drží nastavené laťky. ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • První série, ve které soutěžící nedostali žádné zásoby jídla. (Zix.)
  • V deváté sérii byl vyřazen hráč před vytáhnutím méně než poloviny všech hlasů. Tím poprvé Jeff Probst otevřeně potvrdil, že hlasy jsou známy a spočítány ještě před tím, než je v pořadu vytahuje z urny. (iampatrik)
  • Při každé první kmenové radě tvůrci jednotlivě natáčejí se všemi soutěžícími uhašení pochodně, bez ohledu na to, zda byli z kmene vyloučeni, či nikoliv. Důvodem je, aby mohli utajit, kdo je vítězem. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama