Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozumim tomu, proč je Spaced na Ostrovech takovym kultem. Však jde o patrně nejlepší britskou společenskou satiru. Bohužel pro mě - je tu vrchem Edgar Wright. Ten tady na sebe svou vlezle potrhlou imaginací znovu strhává až moc velkou pozornost, aby nikoho nenechal na pochybách, že právě on stojí za Pilgrimem a Hot Fuzz (sem tam komiksovej look, sem tam odlehčená akce). Jedině kvůli režisérovi tak nemůžu jít na plnej počet, což ale pochopitelně nic nemění na tom, že pár záležitostí (předevšim MIkeovy taneční kreace!) z hlavy jen tak nevytlačim ... update po konci druhé série: Ale tak ... what the hell! Humor je až moc božskej na to, abych mu nedal plnej počet. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wau, v prvé řadě originální a doslova šílené dílo. V jádru se jedná o klasický sitcom, kde jde dějová linie stranou (díly na sebe navazují velice volně), resp. slouží výhradně situačním vtipům. Už samotný humor je dost ujetý - absurdní, vyhrocené, či "nesmyslné" situace, popř. scénky záměrně zasazené do špatného kontextu apod. + punc originality dokreslují hutné odkazy na známé filmy... Bohužel jakkoliv atraktivně to zní, nemohu o Spaced říct, že je geniální a dokonce ani, že je jako komedie výborný. Rozjezd je vlažnější, občas to mírně zaskřípe a celkově dobré nápady v celkovém ztvárnění, atmosféře a postavách nejsou zcela vyváženy adekvátní měrou humoru. 7/10 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série 5/5: I navzdory "slabším" prvním dvěma epizodám nejlepší britcom devadesátých let. Kde jinde uvidíte s kadencí dávky z kalašnikova v rámci několika vteřin fungující odkaz na Evil Dead následovaný Coppolovým Rozhovorem či parafrázi bernardýnského Beethovena mixnutého s Teď se nedívej? A to přitom vůbec nejde o ty odkazy. Ty jsou taková třešínka navíc, nic víc. Partička kolem Pegga s Wrightem si vybudovala vlastní osobitý styl humoru. Vtipného humoru. Zatraceně hodně vtipného. Druhá série 3/5: Jenže to vše platí jen o "spontálně hravé" první sérii. Druhá působí příliš vykalkulovaně a roztříštěně. I ty odkazy jsou najednou nějaké prvoplánové. Není tu jedna linie, ale každá z postav má svojí zcela nezávislou na ostatních. Začne to fungovat až v úplně poslední části. A to je pozdě. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

(mobile rings) - "Aren't you gonna answer that?" - "I've got an answering service." - "You've got an answer for everything." - "I can't believe you've just said that." I přes pomalější start a slabší druhou série se klaním Mr Wrightovi, Mr Peggovi a Mrs Hynes za tuhle seriálovou brilantnost a zároveň kaju, že jsem její sledování oddalovala i poté, co jsem se až po nejvíce neupravený vlas na hlavě zamilovala do Cornetto Trilogy. Speciální dík za to, že tvůrci věděli, kdy přestat... ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se na tenhle britcom (81%?!) těšil, ale z výsledku moc radost nemám. Najdou se velmi vtipné momenty a sympatické postavy (Mark Heap je borec!). První série je nicméně strašlivě "rozpadlá". Je v ní příliš mnoho nesouvisejících wtf momentů a dost často postrádají jednotlivé epizody nějaké vyvrcholení. Možná, že šlo o tvůrčí záměr, ale mě to fakt příliš nesedlo. Druhá série je o poznání přístupnější a za mě i celkově lepší (a přinutila mě uvažovat o 4. hvězdě). Bohužel to končí příliš rychle a celkový dojem tak vylepšit nestačí. Pro fanoušky Pegga, Frosta a Wrighta je to však povinnost. Lepší 3*. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • V jezdné epizodě srazí Tim s Mikem svým autem cyklistku. Tato scéna je parodií na podobnou scénu z filmu Šestý smysl (1999), kde Cole spatří obět dopravní nehody. (HellFire)
  • Ve třetí epizodě první série hraje Tim, stále pod vlivem drogy, 24 hodin v kuse Resident Evil, což pozdějí vyústí v halucinace – Tim si myslí, že zombie napadají lidi. Toto posloužilo jako inspirace k natočení Soumraku mrtvých (2004). (HellFire)

Reklama

Reklama