Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál musíte buď milovat a nebo nesnášet. Já sám ani nevim, jak na tom jsem, páč dvě série je zoufale málo. Je to taková směsice Přátel a Big Bang Theory v britskym podání. Suchej humor, jedinenčný herci, parodie na desítky filmů a seriálů se Smithovskym nádechem. Snad za pár suchejch momentů, asi i neporozumění všem narážkám a za imrvére pitvořící se Jessicu Hynes je to za 80%. Kdoví, třeba si ty dvě sérky někdy pustim znova a budu hodnotit jinak. Mimochodem-Shazam je slovo! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že v době, kdy píši tento komenrář, má britcom Spaced pouhých 12 hodnoceních včetně toho mého, ale snad se to po Soumraku mrtvých, který u nás vyšel na DVD, a Hot Fuzz, který právě vstupuje do našich kin, brzy změní. Spaced se dočkal dvou sezón, každá o sedmi dílech, a dalo by se říct, že se jedná o "studii vztahu", přeplněnou narážkami na popkulturu od komiksů po filmy k videohrám. Už zde Edgar Wright, režisér a scénárista některých dílů, a Simon Pegg, scénárista a představitel hlavní role (netypicky jako blondýn, nikoliv zrzek), dokazovali, že mají přesně nastudovaný styl parodovaných objektů, dokáží postavu a její charakter vystihnout na velice krátké ploše a napsat neuvěřitelně zábavné hlášky, jež mají nárok zkultovnět. Rozjed je sice slabší, ale pak to stojí za to - a nemusí vám být ani kolem třicítky, protože díky rychlému střihu a ideálně zvolené hudbě seriál uhání neustále kupředu, přestože se v ném nic zásadního neděje. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

...aneb jak se dala dohromady trojice Wright-Frost-Pegg. Spaced je typický britský sitcom s několika osobami, které jsou jedna divnější než druhá, přesně tak jak je chceme. Nechytlo mě to tolik jako jiné seriály, ale pořád ještě jsem si vždycky chtěl pustit další díl a ten mě bavil, takže ve výsledku nadprůměrná spokojenost. 85% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První série hodně pomalá, první dva – tři díly měli i v krátké stopáži (27minut) dost slabých míst s neslaným a nemastným humorem…Postavy jsou zajímavé a docela mě oslovily, stejně jako hodně filmových narážek, hraní PS2 (Resident Evil, Tomb Raider), první problém byla „spolubydlící“ která mi moc nesedla a docela mi vadí do teďka, zato soused Brian (Mark Heap) a pronajímatelka Marsha (Julia Deakin) jsou zajímaví a baví mě ;-) Nejvíc na kvalitě seriálu přidává samozřejmě Tim Bisley (Simon Pegg) a jeho „kolega“ Mike Watt (Nick Frost), kdo nemá zkušenosti a příliš ho nebere „anglický/britský humor bude mít podle mého mínění se seriálem velké problémy i já jsem zatím ve stavu doplňování znalostí – Spaced mě i přes pomalý start docela zaujal a v nejbližší době shlédnu druhou sérii – zatím 7/10* 2.série: Druhá série už hned od prvních dílu mnohem nabitější a lepší, daleko více se projevil Brian ;-) Sousedka přestala vadit, naopak často pronášela přímo perly, stejně jako zbytek osazenstva. Best „featuringy“ má s přehledem nebo vlastně na stejno taneční vyjetý cyklista a šéf komiksového studia ;-) Zvedám na 8/10* dobré zakončení…. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Musím zvýšit z původních 3* na 4*, neboť tento seriál chce opravdu více času.. První dva díly byly nejlepší na první serii, pak to tak nějak opadlo, ale druhá série mi to zas vynahradila.. Těšim se, že to za čas zas celý shlídnu.. Možná budu i jinak koukat na první sérii, ty posavy prostě chtějí trochu trpělivosti. Sem moc rád, že sem dal šanci i druhý sérii. Parádně sem se nasmál... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Julia Deakin uvedla, že hlasem Marshy parodovala jednoho svého kamaráda a pro postavu Marshy se nechala inspirovat ženou, kterou potkala v Řecku, a která měla v ruce neustále sklenku červeného vína. (Alfréda)
  • V 6. epizodě 1. řady "Epiphanies", kdy všichni hrdinové vyrážejí do města pařit, jsou jejich jména v závěrečných titulcích nahrazena rapperskými pseudonymy. Například Jessica Hynes je uvedena jako Jazzy Jess, Simon Pegg jako The Fresh Pegg. (Alfréda)
  • Sedmý díl první sezóny měl původně začínat rozhovorem Tima s fiktivní postavou – Larou Croft z počítačové hry Tomb Raider, ale štáb nedostal povolení k použití této postavy. Laru proto nahradila agenta Dana Scully ze seriálu Akta X (1993) a producenti dokonce uvažovali, že by si ji zahrála Gillian Anderson. Nakonec ji zaskočila místní herečka, ale scéna se do seriálu nedostala. (HellFire)

Reklama

Reklama