Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Kultovní nekultovní... Trio Wright, Pegg, Frost žeru a k tomuhle jsem se dostal relativně pozdě, ale COŽE?! Tahle nezajímavá, divná nuda mě zvládá tak akorát naštvat. Neviděl jsem všechny díly, ale viděl jsem jich asi 6. Dočetl jsem se, že první 2 jsou slabší.. ok, to zvládnu, ale z toho všeho jsem viděl jediný díl, který by za něco stál - nevim jak se jmenoval, ale zachraňovali tam psa. Dál na to koukat nebudu, ale na třetí kopeček zmrzliny a Antmana se pořád hrozně těším. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

(mobile rings) - "Aren't you gonna answer that?" - "I've got an answering service." - "You've got an answer for everything." - "I can't believe you've just said that." I přes pomalější start a slabší druhou série se klaním Mr Wrightovi, Mr Peggovi a Mrs Hynes za tuhle seriálovou brilantnost a zároveň kaju, že jsem její sledování oddalovala i poté, co jsem se až po nejvíce neupravený vlas na hlavě zamilovala do Cornetto Trilogy. Speciální dík za to, že tvůrci věděli, kdy přestat... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série 5/5: I navzdory "slabším" prvním dvěma epizodám nejlepší britcom devadesátých let. Kde jinde uvidíte s kadencí dávky z kalašnikova v rámci několika vteřin fungující odkaz na Evil Dead následovaný Coppolovým Rozhovorem či parafrázi bernardýnského Beethovena mixnutého s Teď se nedívej? A to přitom vůbec nejde o ty odkazy. Ty jsou taková třešínka navíc, nic víc. Partička kolem Pegga s Wrightem si vybudovala vlastní osobitý styl humoru. Vtipného humoru. Zatraceně hodně vtipného. Druhá série 3/5: Jenže to vše platí jen o "spontálně hravé" první sérii. Druhá působí příliš vykalkulovaně a roztříštěně. I ty odkazy jsou najednou nějaké prvoplánové. Není tu jedna linie, ale každá z postav má svojí zcela nezávislou na ostatních. Začne to fungovat až v úplně poslední části. A to je pozdě. ()

matthew.d 

všechny recenze uživatele

Postmoderní kultura, odkazy na Star Wars a další kultovní pecky neo noiry počínaje sci-fi klasikami konče (Robocop, Matrix, Pulp Fiction a na další a na další a na další(. Spaced je plné aluzí na pořady BBC, které u nás nikdy neuvidíme, přesto tento seriál absolutně chytí a nepustí. Zatímco první série je spíše buddie komedií se surrealistickými prvky, druhá série se zvrhává do postmoderního proudu odkazů. Přes jistou nekonzistentnost celého seriálu, se jedná o jeden z nejlépe udělaných sitcomů posledních let, především kvůli své sebereflexi a hereckým výkonům. Autentičnost podporuje i fakt, že si Jessica Stevenson a Simon Pegg psali scénář sami pro sebe. LOVE IT! ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Musím zvýšit z původních 3* na 4*, neboť tento seriál chce opravdu více času.. První dva díly byly nejlepší na první serii, pak to tak nějak opadlo, ale druhá série mi to zas vynahradila.. Těšim se, že to za čas zas celý shlídnu.. Možná budu i jinak koukat na první sérii, ty posavy prostě chtějí trochu trpělivosti. Sem moc rád, že sem dal šanci i druhý sérii. Parádně sem se nasmál... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Timovo (Simon Pegg) příjmení je poctou komiksovému kreslíři Simonu Bisleymu. (Alfréda)

Reklama

Reklama