Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

genetique 

všechny recenze uživatele

Priklonil by som sa k vzdialenejšiemu prirovnaniu s kultovými 'Friends', avšak s ich bizarnejším, bláznivejším a halucinogénnejším variantom. V malom trojpodlažnom baráku sú spolu nepochopitľným putom spojené tri byty, ktoré sú plné totálne odlišných postáv s okrajovými charaktermi ľudskej spoločnosti. Takto vzniká plno zmutovaných hlášok plných energie, scény plné originality, ktoré si však nie vždy nájdu cestu ku každému divákovi. Štrnásť dielov je tak akurát na to, aby seriál ostal na veľmi dobre pozerateľnej úrovni. 80%. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozumim tomu, proč je Spaced na Ostrovech takovym kultem. Však jde o patrně nejlepší britskou společenskou satiru. Bohužel pro mě - je tu vrchem Edgar Wright. Ten tady na sebe svou vlezle potrhlou imaginací znovu strhává až moc velkou pozornost, aby nikoho nenechal na pochybách, že právě on stojí za Pilgrimem a Hot Fuzz (sem tam komiksovej look, sem tam odlehčená akce). Jedině kvůli režisérovi tak nemůžu jít na plnej počet, což ale pochopitelně nic nemění na tom, že pár záležitostí (předevšim MIkeovy taneční kreace!) z hlavy jen tak nevytlačim ... update po konci druhé série: Ale tak ... what the hell! Humor je až moc božskej na to, abych mu nedal plnej počet. ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Mám bohužel stejný pocit jako Fingon - na seriál jsem se natěšil, zejména kvůli duu Pegg & Frost, ale pak jsem byl bohužel lehce zklamán. Některé epizodky potěšily, jiné prošuměly a jen málo která vyvolala opravdu salvu smíchu (napadá mě Daisy v nové práci á la Přelet nad kukaččím hnízdem). Obecně tyhle parodické narážky, zjevně pramenící z velké lásky k předlohám, patří ve Spaced k těm nejlepším. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

No zo začiatku ma to teda veľmi nebavilo ale niekde v polovici prvej série sa to zlomilo, humor ma začal brať a odkazy a paródie boli naozaj vtipné. Druhá séria sa mi páčila o dosť viac, záver spravili naozaj pekne. Naj momenty - Buffy, Matrix, Robot Fight Club, Doctor Who Police Box, Tyresove tance na čokoľvek, Marshin tank .. Obľúbená postava: Brian, neskôr Daisy a Tim a v závere už úplne všetci. Obľúbené časti: Chaos, Epiphanies, Back, Mettle, Leaves... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skvělá živná půda pro další projekty Edgara Wrighta. Velká škoda, že o ostatní herce kromě SP a NF jsem skoro vůbec nezavadil. Toto bylo vynikajících 14 půlhodinek (plus vystřižené a zkažené záběry a dokument Skip to the End). Pravdou je, že druhá řada byla taková promakanější, často byly konceptuální epizody, ale nijak to neztrácelo na zajímavosti. Dost tomu taky pomáhá, že jsem se mnohokrát v seriálu našel. Absolutní nálož popkulturních referencí a kadence střihu hodná kulometu. Semtam hluchá místa se samozřejmě najdou, pro mě to byla například zápletka s Bilbem. Skvěle zmáknutý magický realismus pro YA z přelomu tisíciletí. Kupodivu ústřední dvojice nikdy neprodělá žádný závažný nebo dlouhotrvající UST, který by se ždímal, každý díl je přesně vyladěn (na což jsem ostatně asynchronicky byl zvyklý ze Soumraku Mrtvých, atd.). ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Julia Deakin uvedla, že hlasem Marshy parodovala jednoho svého kamaráda a pro postavu Marshy se nechala inspirovat ženou, kterou potkala v Řecku, a která měla v ruce neustále sklenku červeného vína. (Alfréda)

Reklama

Reklama