Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

H34D 

všechny recenze uživatele

Wau, v prvé řadě originální a doslova šílené dílo. V jádru se jedná o klasický sitcom, kde jde dějová linie stranou (díly na sebe navazují velice volně), resp. slouží výhradně situačním vtipům. Už samotný humor je dost ujetý - absurdní, vyhrocené, či "nesmyslné" situace, popř. scénky záměrně zasazené do špatného kontextu apod. + punc originality dokreslují hutné odkazy na známé filmy... Bohužel jakkoliv atraktivně to zní, nemohu o Spaced říct, že je geniální a dokonce ani, že je jako komedie výborný. Rozjezd je vlažnější, občas to mírně zaskřípe a celkově dobré nápady v celkovém ztvárnění, atmosféře a postavách nejsou zcela vyváženy adekvátní měrou humoru. 7/10 ()

fars 

všechny recenze uživatele

Zatracene malo dilu!!! Dve serie po sedmi dilech, pricemz jeden trva 20 minut? To si dam na posezeni. Znate to, nez si oblibim postavy ze serialu, utece 7 dilu (cela jedna serie). Nez si je zamiluju utece dalsich sedm, a ja se pak tlucu do hlavy ze chci vic... Ale kazdopadne Simon Pegg alias Tim je borec! Nick Frost (Mike) s jeho vasni ve zbranich, ukradeny tank a pokus o oblehani Francie neni o nic mensi borec a tvori s Peggem dokonalou dvojku. Hlavni zapletka kde Tim a Daisy (vcelku prijemna Jessica Stevenson) musi predstirat idylicky par aby si udrzeli byt je dosti zajimava. Z dalsich postav jeste musim zminit podivinskeho umelce Briana. Malo toho namluvi, maluje vztek, bolest, strach a kdovico jeste a je proste uchvatny :-) Serial neni tak prospikovan humorem jak jsem puvodne cekal (teda aspon prvni serie ne, druha je luxusni), ale skyta mnoho narazek na filmove klasiky, spustu parodickych prvku, a kdyz dojde na akci (a k ni dochazi casto) tak diky tvurci vymazlenosti a hracickovitosti zname treba z Hot Fuzz je skutecne na co se divat. Libi se vam britske sitcomy? Jdete do toho! ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První série hodně pomalá, první dva – tři díly měli i v krátké stopáži (27minut) dost slabých míst s neslaným a nemastným humorem…Postavy jsou zajímavé a docela mě oslovily, stejně jako hodně filmových narážek, hraní PS2 (Resident Evil, Tomb Raider), první problém byla „spolubydlící“ která mi moc nesedla a docela mi vadí do teďka, zato soused Brian (Mark Heap) a pronajímatelka Marsha (Julia Deakin) jsou zajímaví a baví mě ;-) Nejvíc na kvalitě seriálu přidává samozřejmě Tim Bisley (Simon Pegg) a jeho „kolega“ Mike Watt (Nick Frost), kdo nemá zkušenosti a příliš ho nebere „anglický/britský humor bude mít podle mého mínění se seriálem velké problémy i já jsem zatím ve stavu doplňování znalostí – Spaced mě i přes pomalý start docela zaujal a v nejbližší době shlédnu druhou sérii – zatím 7/10* 2.série: Druhá série už hned od prvních dílu mnohem nabitější a lepší, daleko více se projevil Brian ;-) Sousedka přestala vadit, naopak často pronášela přímo perly, stejně jako zbytek osazenstva. Best „featuringy“ má s přehledem nebo vlastně na stejno taneční vyjetý cyklista a šéf komiksového studia ;-) Zvedám na 8/10* dobré zakončení…. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Mám bohužel stejný pocit jako Fingon - na seriál jsem se natěšil, zejména kvůli duu Pegg & Frost, ale pak jsem byl bohužel lehce zklamán. Některé epizodky potěšily, jiné prošuměly a jen málo která vyvolala opravdu salvu smíchu (napadá mě Daisy v nové práci á la Přelet nad kukaččím hnízdem). Obecně tyhle parodické narážky, zjevně pramenící z velké lásky k předlohám, patří ve Spaced k těm nejlepším. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek StarWars nemůžu jinak. Simon a Nick jsou správní magoři a Jessica je určitě musela krotit. Bavil jsem se u všech 14-ti dílů. Ovšem nečekejte záplavu vtipů a narážek, tohle je i o solidním hraní. Však jsem se u těch "dramatických" pasáží bavil nejvíc. ___ Po dokoukání obou sezón silně doporučuju i zhlédnutí outtakes. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Ve třetí epizodě první série hraje Tim, stále pod vlivem drogy, 24 hodin v kuse Resident Evil, což pozdějí vyústí v halucinace – Tim si myslí, že zombie napadají lidi. Toto posloužilo jako inspirace k natočení Soumraku mrtvých (2004). (HellFire)
  • V jezdné epizodě srazí Tim s Mikem svým autem cyklistku. Tato scéna je parodií na podobnou scénu z filmu Šestý smysl (1999), kde Cole spatří obět dopravní nehody. (HellFire)

Reklama

Reklama