Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (470)

Othello 

všechny recenze uživatele

Jako naprostý úlet mi přišly nekonečný dialogy mezi malou holkou a Santou Clausem o opravdovosti Vánoc a rodinných hodnotách, které beze zbytku zní jako z libovolné Rated G rodinné vánoční komedie, kde malé děcko pošplouchne rozhádané příbuzné k vzájemnému souznění. A zatímco pak probíhaly ty sice tabulkově kvalitní, ale já nevim už nějak mi přijde, že ty Leitchoviny jedou nějak na kolovrátek, o tý příšerný digitální krvi nemluvě, akční scény, tak jsem přemýšlel, jestli je to fakt tak rozbořený anebo pro tohle existuje nějaká cílová skupina. Považme, že tohle je námětem, provedením a charaktery takřka všech postav vlastně rodinná podívaná typu 3 Ninjas či podobný bazmeky s komicky neschopnými teroristy a konstantou v pevných rodinných poutech. Ale tahle blbina je přitom oficiálně nepřístupná. Zároveň je zde opravdu jedinečně trapný humor postavený na infantilním pitvoření. Děsí mě, jaká je tedy množina lidí, kterým tenhle film může přijít originální/vtipný/odvážný, nedejbože dojemný. Taková množina nemůže mít už regulérně jakýkoli vztah s realitou a to ani tou filmovou, protože zde nenajdeme nic víc než jen hůře zpracovaná klišé odjinud. A s nějakýma vědomýma odkazama na Die Hard mi to může jenom lízat podrážky, protože všechno důležitý jsem již viděl. A vy se proboha dejte dohromady. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jedno obrovské sklamanie. Ak čakáte humorného dospeláckeho Santu s brutalnymi vraždami, trafíte vedľa. Nečakajte však ani rodinný príbeh pre deti. Je to niečo medzi a ani jednu z kategórií nespĺňa plnohodnotne. Nemá to cieľovku a ani smer. Na drsné boje čakáme príliš dlho a keď už prídu, rovnako rýchlo skončia. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Když Santa McClane při nadělování dárků uvízne v domě, kde banda lupičů drží jako rukojmí bandu zpovykaných pracháčů a jednu holčičku, která sice na jeho seznamu figuruje v kolonce hodných, ale nemá problém vyrobit pasti mnohem brutálnější než Kevin, je naděje, že nastanou Vánoce krvavé a veselé. A taky že ano. Tenhle mix Smrtonosné pasti, Sám doma a klasického vánočního santaclausovského příběhu, nabízí nejen špetku vánoční nálady, ale především zábavně brutální vybíjenou, ve které se smrtící zbraní může stát nejen vánoční hvězda, ale třeba i cukrová tyčinka. Což je v záplavě těch vánočních cukrkandlů příjemně osvěžující. A David Harbour jako naštvaný Santa nemá chybu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Producenti filmov John Wick a Nikdo tento krát prinašajú šialený mix akčných kúskov - Smrtonosná pasca a Johna Wicka a Vianočných komédii - Sám doma a Santa je uchyl. Je to drsné, krvavé, akčné, vtipne a aj vianočné zároveň a plne chápem ak to niekomu nesadne, no ja vyššie spomenuté filmy, ktoré som vymenoval mám veľmi rád a takto kombinácia tohto všetkého zabaleného do jedného darčeka ma veľmi bavila. Navyše David Harbour je perfektný Santa! 75% - 4* ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Velmi relaxační ČSFD projekce v Plzni.  Kombinace filmů o Santa Clausovi a prvních dvou Smrtonosných pastí s trochou Sám doma nakonec příjemně překvapila a pobavila.  Tento Santa Claus alias Nicomund Rudý byl sice taky dříve zlobivý, ale teď je vcelku hodný na rozdíl od Satana (Shatana) Klause z Ďábelského Santy z roku 2005.  I v tomto krváku se najde dost místa pro humor a moudra. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)
  • Miesto natáčania: Winnipeg (Kanada). Natáčanie filmu prebiehalo od januára do marca 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Reklama

Reklama