Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

joehot 

všechny recenze uživatele

Heavy Metal se nebojí ukazovat život, smrt, sex, násilí, dobro ani zlo. Právě zlo je hlavním motivem povídkového filmu, pradávné zlo (snad Ďábel sám), které zkorumpuje většinu lidských duší. Někteří po něm dokonce touží natolik, aby o něj bojovali a zabíjeli. Zároveň je film jako sbírka toho nejryzejšího pulpu, plného teenagerovských fantazií a snů - včetně mlácení, vnadné a spoře (pokud vůbec) oděné, sošné děvy... (P.S. - První, sci-fi noirová povídka, se jistě líbila Lucu Bessonovi, když si na ni vzpomněl v Pátém elementu). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

První delší příběh, tedy přepálený neonoir Harry Canyon, baví, překvapuje a velice rychle vtahuje. Jenže když náhle skončí, spustí se lavina nejen nečekaných, ale v první řadě nudných až podivných segmentů na úrovni pubertálních skečů s humorem na první dobrou. Až finální Taarna, inspirovaná vším možným včetně mého oblíbeného Johna Cartera, je najednou klidná, ve fantasy tématech se vyžívající a místy téměř filozofická. Věřím, že spoustě diváků celý koncept trochu shodila, pro mě celý film zachránila. Zmiňované segmenty si zaslouží z osmdesátek vyskočit i do dnešní doby, o zbytku už ale nechci nikdy slyšet. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Co mě ,tak jako všechny možný romantizující filmy,míjí je ¨tzv. Anime. A je mi jedno z který peněz lačný prdele vyleze,jestli z tej americkej,japonskej,nebo čí. Ale tak jako u romantických obluzovadel sem tam vemu něco co má Něco do sebe ( Snídaně u Tiffanyho,Nebožtíci přejí lásce,apod.) na milost,tož i u anime sem tam něco pobaví i nadchne.Tak jako tohle. 80% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Heavy Metal jsem nesledoval, protoze v dobe vzniku casopisu (a potazmo filmu) jsem byl jeste na houbach. Nicmene jednotlivy pribehy mi prisly cool i ted - noirovka s taxikarem, zombies behem 2. svetovy, DEN nebo Taarna. Proste krome dvou pribehu (Kapitan podvodnik + mrdani s robotem) to bylo dobry a graficky zpracovani nasili a nudity tomu slouzi hezky na cti. A samozrejme kulervouci soundtrack navrch. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Punkově brakový komiks ve své nejryzejší podobě - hack'n'nslash, stíhačky ve vesmíru, i přemíra polonahých prsatic a sexu. Plus pořádná rocková hudba. Heavy Metal v podstatě ze všech západních filmů či seriálů nejvíce připomíná přístup těch odvázanějších a méně inteligentních japonských mang, ve kterých se s prudérností a cílením na dětské publikum taky nikdo nemaže. Jen škoda že celkový děj tohoto nestojí příliš za zmínku, jde o chabě pospojovaný soubor povídek které mají společné pouze to že v nich brutálně umře hodně lidí (mimozemšťanů, zombies, etc.), přičemž samotné povídky mají z hlediska příběhu kvalitu poměrně nevyrovnanou - nicméně najdou se mezi nimi i dosti povedené kousky. Jeden z "nejdospělejších" západních animovaných filmů vůbec. 8/10 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Podstatnou částí filmu je soundtrack, na který přispělo celkem třináct dnes již legendárních kapel jako například Black Sabbath, Devo, Nazareth nebo Cheap Trick. (Olík)
  • V jedné scéně proletí vesmírem i NCC-1701 Enterprise ze Star Treku. (m.xFuck)
  • V povídce „Grimaldi“ (5. minuta) můžeme na stěně spatřit stylizovaný obraz „Slunečnice“ od Vincenta Van Gogha. (Petsuchos)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama