Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (481)

maddy 

všechny recenze uživatele

Priamočiary, jednoduchý akčňák o tom ako jeden postarší ex-voják kosí náckov. Vďaka krátkej stopáži to celé rýchlo uplynie, akurát Sisu by sa hodil podobný tón ako sľubovali trailery. Sarkastický, maximálne odľahčený a so štýlovou pop/rockovou hudbou. Výsledný film je však pomerne odlišný, než môže divák navnadený ukážkami čakať. Množstvo scén vyznie podstatne inak a Jalmari Helander natočil Sisu viac menej ako serióznejšie podaný film, kde celý čas hrá potemnelá hudba a nikdy sa poriadne neodviaže. Je to trochu škoda, pretože divočejšia réžia sa v námete aký má Sisu priam žiadala. Mohla to byť parádne uletená pecka, takto však len neškodná jednohubka. CELKOVO: 6/10 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Moc by se mi líbilo, kdyby něco takového bylo zpracováno zcela vážně a v rámci možností uvěřitelně. Šlo to ve Staré pušce, šlo to v Green Room, mohlo by to jít i v tomhle případě. Jenže tato témata se zcela vážně (právě s výjimkou Green Room - díky bohu za něj!) zpracovávala naposledy v 70. letech. Bohužel. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne jsem od toho cekal asi vic. Na naprostej zaklad osekanej pribeh ve stylu nasrali jste me, tak vas vsechny zabiju, kdy se tady fakt nic jinyho nez nahaneni hlavniho borce s nackama nedeje a vsechny dialogy by se vesly na pul stranky, by mi nevadil, jenze ono se to i pri kraticky stopazi vcelku tahne. Laponsko sice vypada nadherne, Tommila je bezchybnej, ale chtelo by to proste trosku dravejsi rezii, sviznejsi hudbu a aspon nejaky napeti. Takhle je to jen sled ultra brutalnich a krvavejch scenek, kdy se zabijej nackove na sto zpusobu. Navic obcas uz je to fakt desne prehnany. Na druhou stranu je tu i par fakt skvelejch a stylovejch scen a je videt inspirace Tarantinem. Na jedno skouknuti v pohode, ale nejakej kult se z toho asi nestane. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tu krásne vidno rozdiel medzi Tarantinom a keď sa niekto hrá na Tarantina. Áno, film pôsobí drsne, krvavo a miestami zábavne, ale to nestačí. Hlavný hrdina je doslova nesmrteľný, ani obesenie mu nerobí problém, pripadalo mi to, akoby bol mix Terminátora s Rambom, no ešte vyklonovaný na vyšší level. Samotný príbeh je úplne nulový, ťažko hovoriť o nejakom deji a keď som na začiatku počul náckov kecať po anglicky, hneď som vedel, že toto dobre dopadnúť nemôže a keď sa vytasili fínske kurvy s vážnymi ksichtami a so samopalmi v rukách, tak pohár trpezlivosti s týmto filmom pretiekol. Hrozne cool sa tváriaca sračka. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když sem poprvé viděl trailer na tenhle film, tak sem si říkal "fajn konečně něco ala Wolfenstein tady je" a když sem Sisu viděl, tak moje zklamání nelze popsat slovy. Ale přesto se o to pokusím, u takového Wicka mi nevadilo že většinu poškození odnesl onen kevlarový oblek, který byl vytvořen jako takové moderní a elegantní brnění. Oni tvůrci v tomhle směru, nijak moc nepřeháněli, když se uváží že podobné obleky se zkouší vyrábět, no co tím, ale chci říct, že mi nevadí nějaké ty příběhové kličky a nebo když hlavní postava/y mají nějaký ten plot armor, důležité je jak se to podá a aby to nebylo moc přitažené za vlasy, pokuď se film snaží brát vážně. Ale hlavní hrdina zde, má prostě aktivovány všechny cheaty co kdy byli vymyšleny. To co zde hlavní hrdina předvádí a čemu je vystaven, neni ani zábavný, ani nijak zajímavý a nedej bože aby to dávalo smysl, nemluvě o tom že náckové zde mají ve svých hlavách vzduchoprázdno, takže hlavnímu hrdinovi dají asi tak osm šancí, aby je mohl v klidu zabíjet a oni se hrozně divili, že je stále na živu. Mám rád béčkový akčňáky, ale i ty musejí mít řád, logiku a musí nějak fungovat a nebo aspoň být zábavný, tenhle film nemá ani jedno z toho. Jo ta příroda je asi fajn, škoda že ve filmu se z ní moc neukáže, ano, ano, gore a násilí je zde pěkné, ale abych se při akčním filmu nudil, to už se mi dlouho nestalo. A když uvážím, kdo režíroval tenhle film, tak vlastně mohu být rád, že to dopadlo ještě takhle dobře. PS : Aksel Hennie zde hraje postavu, která je blbá jako žalud, ale je to aspoň zábavná postava. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Letadlo, kterým přiletí piloti k benzínce shánět benzín, je střemhlavý bombardér Junkers Ju 87 zvaný Štuka. (Maulincio)
  • V pozadí filmu sa odohráva Laponská vojna v roku 1944, počas ktorej prebiehali boje medzi Fínskom a nacistickým Nemeckom. Miesto a rok sú však jedinou podobnosťou so skutočnou históriou. (Muel)
  • „Sisu“ je finské slovo překládané jako stoické odhodlání, statečnost, odolnost a otužilost. (mikki089)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama