Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miles Cullen (Elliott Gould) je nesmělý bankovní úředník, kterému se jednoho dne obrátí život vzhůru nohama. Náhodou totiž odhalí připravovanou bankovní loupež, ale ještě předtím, než k ní dojde, ukradne peníze sám. Poté, co se o tom po svém neúspěšném pokusu banku vyloupit dozví sám sadistický zločinec Harry Reikle (Christopher Plummer), Cullena vypátrá a zatáhne jej do nebezpečné hry na kočku a myš, v níž hlavní roli hraje ukradených 50 000 dolarů. (Javert)

(více)

Recenze (19)

Han22 

všechny recenze uživatele

Nenápadný bankovní úředníček si všimne muže co se chystá vyloupit jeho banku a ulije si 50 tisíc, které mají padnout na triko lupiči. Lupič si to ale nechce nechat líbit a začíná psychologická hra kdo z koho. Teda aspoň na papíře, v reálu je to dost utahané a místo napínavé hry sledujeme techtle-mechtle hrdiny s dvěma ženskýma. Navíc Elliott Gould v hlavní roli se svým neandrtálským obličejem vypadá spíše jako protřelý vrahoun než jako bankovní úředník. Na tehdejší kanadskou kinematografii čítající Cronenbergovy úchylárny a zetkovou sérií o Ilse je to ale vlastně slušný film s chytrým zúčtováním na konci a výbornou scénou s akvárkem a 3* si to zaslouží. PS: V menší roličce začínající John Candy. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Lost gem a nebo něco tomu hodně blízkého. Jeden z prvních scénářů nedávno zesnulého Curtise Hansona (L.A. - Přísně tajné),který je daptací dánské knižní předlohy. Krásně pomalé tempo, zvraty a hitchcockovsky budované napětí. Ostatně tomu prý byl film promítnut a moc se mu líbil. Gould i Plummer samozřejmě fajn. Považován za jeden z nejlepších kanadských filmů. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

„Trdlo“ Elliott Gould (šupácky Marlowe z The Long Goodbye), mladý a kvalitne desivý Christopher Plummer či začínajúci John Candy v 70´s, kanadskom „vianočnom“ neo-noiri o nenápadnom bankovom úradníkovi, ktorý odhalí chystanú lúpež a tesne pred tým, než k nej dôjde, si sám z peňazí odleje... Neošúchaná zápletka, takmer hitchcockovské napätie. PS: banka sídli v nákupáku presne oproti prevádzke Bata :-) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,URČITE JE NIEČO, ČO BY SI CHCEL." ,,SAMOZREJME." ,,ČO?" ,,NIEČO VEĽMI VEĽKÉ. VEĽRYBU." __ Elliotta Goulda som herecky viacej spoznal iba nedávno a treba dodať, že postavy pohoďakov, ktorí sa vlastným pričinením dostanú do riadne prekérnych situácii - no napokon sa z nich svojim umom dostanú - mu jednoducho sedia. Má úsporný herecký prejav, snaží sa veľa nerozprávať, má sympatické záľuby (ichtyológ). Nemenší je oproti nemu odpudivý a surovo chladný Christopher Plummer, z ktorého v dámskom prevleku priam mrazí. Ako už napísali iní, ide o naozaj skvelý ,,starosvetský triler" bez akčných scén, zato s precízne budovaným napätím a atmosférou a na danú dobu, jednou šokujúcou a brutálne nakrútenou scénou (pred pozretím filmu neodporúčam pozerať si tunajší fotosky!). Veľmi rád som si pozrel prednosti viacerých hereckých predstaviteliek - ako spomína Pedestrian -a potešilo ma, že prekrásna Céline Lomez dokonca neváhala ukázať všetko. Ale vraj to za mlada robievala aj v iných filmoch. (50. hodnotenie, 4. komentár k filmu) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tento málo známy triler síce neovplýva nejakou silnou atmosférou, ani znamenitými hereckými výkonmi, ani početnými vraždami, ale môže stavať na originálnej a zaujímavej zápletke. Sympatickí herci na čele s Gouldom - divákom známy napr. ako otec Gellerovcov zo seriálu Priatelia. Plummer zasa hrá nie celkom typického záporáka a na rozdiel od svojich ďalších záporných rolí mu táto celkom svedčí. Nepriehľadnuteľný je aj mladý John Candy v jednom zo svojich prvých filmov - ako inak v komickej polohe. Do toho niekoľko pekných herečiek. Suma sumárom - film ma napriek nie najkratšej stopáži bavil a bol som celý čas zvedavý, ako sa zápletkou inteligentný hlavný hrdina vysporiada. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama