Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee a Dosmo právě dokončili svou práci. Jako slušně placení nájemní vrazi úspěšně odpráskli další oběť a v poklidném městečku San Fernando Valley začali přemýšlet o budoucnosti. Ačkoli tato ostrá dvojka byla do této chvíle hodně úspěšná a má na svém kontě nejednoho nebožtíka, Lee se rozhodl osamostatnit se. Svou sólovou kariéru začal tím, že dal svému bývalému parťákovi pod auto bombu. Přímo výbušně tak odstartoval řetězec událostí, které připraví o kůži řadu cvičných terčů. Jak jinak to může dopadnout, když jeden vrah je drsný a druhý drsnější, jedna žena krásná a zákeřná, zatímco druhá krásnější a zákeřnější a kde jedinou nesrovnalostí v jinak perfektně sehraném tandemu detektivů se zdá být vztah každého z nich k prostitutkám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Jednej podle plánu a všechno půjde jak má." Překvapivě zábavný a kvalitně promyšlený thriller s prvky černého humoru. Vše do sebe hezky zapadá.  Pohodové herecké obsazení včetně sexy Charlize Theron. Zajímavé postavy, které se hezky propletou v příběhu. Takový  light "Pulp Fiction". 7/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ve kterých sympatický padouch vaří zmateným přepadeným jídlo. Taky mám rád filmy, ve kterých se psychopatický zabiják poklidně prostřeluje ke svému cíli. A taky mám rád filmy, ve kterých hrají hned dvě slečny, které by byly ozdobou každé pánské heterosexuální postele. Jenže tentokrát to funguje pouze v zábavných jednotlivostech a celek je velmi snadno zapomenutelný. Například mně se zdařilo na tento snímek zapomenout během hodiny, ale to zase tak moc neznamená, neboť v zapomínání patřím ke světové extratřídě. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Údolí San Bernardo je zvyklé na svůj klid a mírumilovnost. Jenže jeden obrýlený bloňdák si potřebuje něco vyřešit a na nějakou idylku nebere zrovna dvakrát ohledy.. i když.. na první pohled idylické životy nejsou ani tady tak úplně v pořádku.. Řada prapodivných postav se tak proplétá v tomhle nevzrušivém bludišti, které (ač by moc chtělo) nedokáže diváka dostat hlouběji do centra dění. Scenárista a režisér John Herzfeld (diváci ho znají díky spolupráci s Karlem Rodenem v 15 minutách) má zřejmě rád sofistikované krváky á la Quentin Tarantino, nicméně i když na ně mnohdy kouká s nadhledem, nezvládá příběhy svých postav s takovou suverenitou jako jeho zřejmě velký vzor. Překombinované povídání se ve své druhé polovině (alespoň v mých očích) neuvěřitelně táhlo a doklopýtalo to do nepříjemné pachuti, která měla na víc!! 60% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller se slušnou zápletkou, která se nesnaží šokovat, ale je dostatečně chytrá, aby zaujala. Jednotlivé postavy mají šťávu a dobře zvolení herci, mezi kterými dominuje chladnokrevný James Spader, jen podtrhují kvalitní výsledek. Ke všemu si navíc užijete jednu topless scénu s Charlize... 60% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená "tarantinovka" přes mnoho krvavě černohumorných momentů nedosahuje údernosti, vyšperkovanosti ani vypointovanosti svého vzoru. Kriminální mozaika policajtů, zabijáků i (ne)obyčejných lidí z různých vrstev, jejichž cesty se v určitých bodech protnou, se celkem vleče a s mnohými načrtnutými figurkami a linkami si ve finále neví rady (viz naprosto k ničemu nevedoucí postava Jeffa Danielse). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Postava Helgy Svelgen bola napísaná špeciálne pre herečku Daphne Deckers. Úlohu vo filme však nemohla prijať, a preto ju nakoniec dostala Charlize Theron. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama