Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z nejhorších hororů za hodně dlouhou dobu a před úplným Odpadem to zachránilo snad jen odhalení vraha, respektive spíš příčiny všech následných událostí, protože to byla tak vykokotěná pointa, že jsem se musel fakt upřímně smát a doteď vlastně nevím, jestli to brát jako fakt povedený tvůrčí fór, nebo jen podtržení celé té zoufalosti. Každopádně naprosto zásadní příčinou, proč mě celý tento film tak strašně nebavil, či trefněji řečeno sral, byly veškeré přítomné postavy, jelikož takovou partu nesympatických a otravných individuí vyskytujících se v jednom filmu, to jsem snad ještě neviděl, každou z nich jsem upřímně nesnášel a když k tomu pak ještě přihodím snad ještě katastrofálnější casting, tak já v tomto ohledu nemám co řešit, to je prostě ryzí ODPOR. Zápletka je pak na tom dost podobně, hloupá, naivní, nepřesvědčivá, všichni se tam prakticky jen devadesát minut vulgárně hádají, urážejí se a obviňují se, aby vždy někdo z nich následně nějakým vážně trapným způsobem chcíp, no prostě ubohost o hovně. Atmosféra tu jinak též nefunguje, zobrazení krvavosti a násilí se rovná nule a co se týče napětí, tak pár takových slabších momentů se sice nějakým záhadným způsobem v druhé polovině filmu vyskytne, na výsledném průserovém dojmu už ale nezachrání stejně nic. Tohle je zkrátka vážně jen těžko stravitelná podívaná, která mě naprosto v žádném ohledu nebavila, no prostě fakt zoufalý hnůj. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nápad a finální vtipné rozuzlení rozhodně chválím. Bohužel tento snímek žalostně selhává v rámci extrémně nesympatických a retardovaných postavách. Jediná postava zde není kdovíjak zajímavá a zejména všechny ženy jsou si nesmírně podobné. Navíc se tento film točí skoro celý jen kolem žen a různých lesbických mnohoúhelníků. Brzy film začne neskutečně nudit a plyne extrémně šnečím tempem ke vtipnému finále. Bohužel, finále je zřejmě jediným světlým momentem. Jinak je to přehlídku nudy, kde nezavadíte ani o zrnko napětí a s hororem tohle nemá absolutně nic společného. Velké zklamání. [25 %] ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že sa zasmejem, ale nie, táto komédia vtipná rozhodne nie je. Tak som myslel, že ma aspoň šokuje nejakým šťavnatým gore, ale ani toho tu veľa nebolo. Je tu veľa nesympatických a hlavne hnusne hysterických postav, ktoré by som i ja za ten ich prejav najradšej pozabíjal. Jedine čo tu aspoň za niečo stojí, je atmosféra okolo vztahov postav a i keď si mysleli, že všetko o sebe vedia, pri umieraní kamarátov sa na povrch dostalo veľa intímností a tajomstiev. A to sklame nejednu naivnú dušičku a tak vyraďovačka môže začať. Hrozne ma to nebavilo pozerať sa na hlúpe husi, a tie ich argumenty boli celkom úbohé. Pointa trocha prekvapí, neveril by som, že spúšťacom toho všetkého môže byť taká kravina. Ale ako celok ma to neoslovilo, myslel som si, že viem do čoho idem, ale mýlil som sa. Takú nezáživnú a hlavne nevtipnú hovadinu som vobec nečakal, slabé 2*. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hororů, co měl v USA celkem úspěch a tady ho nikdo nezná. Hrdinkou je (woke) lesbická černoška, kromě ní je tu parta i na slasher mimořádných dementů a někdo je začne vyvražďovat na garden párty. Po půlhodině byste všechny pozabíjeli sami kdyby to šlo a je to na odpad. Pak se světe div se rozjede celkem slušná paranoia, ve které na sebe nejlepší "kamarádky" vyvalí takovou špínu, že jsem nestíhal žasnout. A pointa je taková, že jsem nevěděl jestli se smát, uznale pokývat hlavou, nebo být naštvaný, že si ze mě režisérka dělá prdel. Je to tak na 50%, nicméně postavy opravdu na zabití, o slušnou vraždu nezavadíte a režisérka nezvládá natočit ani akci aby to nevypadalo jako totální chaos. 3* si to nezaslouží, lepší 2* ano. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní zhrnutia zápletky som bol na film nadšený, no film dopadol pre mňa úplne opačne. V podstate ide o to, že sa skupina priateľov stretne a zahrá si hru hádaj, kdo je vrah a potom jeden z nich bude zabitý. Väčšinou sa film zameriaval na pokus študovať rozklad ľudí v dôsledku podozrenia. Scenár a celé obsadenie pôsobí naozaj uponáhľane, niektorí z týchto hercov sú skvelí, len spolu dobre nefungovali. Tento film vôbec nie je slasher, ale skôr je to hlúpa dráma. 4/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (41)

  • Úvodní polibek patří k nejoblíbenějším scénám filmu režisérky Haliny Reijn, která chtěla začít něčím „smyslným a živočišným“, protože celý film se v podstatě ptá, zda jsme civilizovaní, nebo zvířata. Polibek původně trval několik minut. (Johnny.ARN)
  • Několik kritiků poukázalo na vliv Agathy Christie, konkrétně jejího detektivního románu „And Then There Were None“ z roku 1939. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama