Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Nanami je obyčajné stredoškolské dievča, no potom, čo jej otec nečakane odíde a nechá jej na krku svoje dlhy, ostáva odrazu bez strechy nad hlavou. V parku stretáva neznámeho muža menom Mikage, ktorý má veľký strach zo psov. Nanami ho "zachráni" od psa, ktorý na neho štekal, a rozpovie mu svoj príbeh. Mikage jej následne dá svoj dom ako vďaku za záchranu a Nanami prijíma ponuku len preto, lebo nemá kam ísť. Podľa mapy, nakreslenej Mikagem, príde až ku starej zanedbanej svätyni. Myslí si, že sa jedná iba o zlý žart, no nakoniec vojde dnu. Tam ju takmer zabije Tomo, líščí démon v ľudskom tele, ktorý si myslel, že sa domov po dvadsiatich rokoch konečne vrátil Mikage. Nanami privítajú dve zvláštne bytosti, Onikiri a Kotetsu, a oznamujú jej, že sa stala novou bohyňou zeme. Tomo odmieta akceptovať Nanami ako bohyňu zeme a svoju paniu, zosmiešňuje ju a nakoniec zo svätyne odíde. Svätyňa bez jeho sily však opäť upadá, a preto sa ho Nanami spolu s Onikirim a Kotetsum vydáva hľadať, aby s ním uzavrela zmluvu a priviedla ho späť. (Anego)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (14)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To si takhle v poklidu zoufáte v parku, že je z vás bezdomovec, když přijde tajemný cizinec a udělá z vás bohyni země. A než se nadějete, žijete v polozhroucené svatyni s náladovou liškou, hadem se slabostí pro saké, dvěma neužitečnými trpaslíky v maskách a znáte se s vránou, která je obdivovaným idolem pro náctileté. Jo, někdy život dokáže psát příběhy. Ale je to zábava (většinou) a romantika (někdy). Ono přimět lišku k tomu, aby přiznala své emoce dá pořádnou fušku. Ale když je liščí démon tak fešný, jako je Tomoe, tak to za trochu námahy stojí. _____ Seriál si mě získal už prvním dílem, protože způsob, jakým Nanami přiměla Tomoeho, aby se stal jejím sluhou, byl odvážný, působivý a ani v nejmenším nepůsobil poddajně. Takže už od začátku je jasné, že Nanami nebude patřit k submisivním dívčinám. Což se v průběhu času několikrát potvrdí, přestože často ukáže i svou jemnou tvář. Pomáhá, kde jen může, Tomoe se skřípěním zubů zase pomáhá jí. Zaujala mě návštěva na konferenci bohů i zlepšení situace ve vraní vesnici. _____Seriál (i jeho druhá řada) rozvíjí několik příběhů vždy v několika dílech (což je fajn, že to není vždycky jedení díl = jedna historka a jedeme zas nanovo). Druhá série přinesla hlubší emoce a také zajímavější prokreslení charakterů. SHRNUTÍ: Zaměstnat lišku jako svého sluhu může být nebezpečné, obzvláště pro mladé dívky. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších anime seriálov, čo som kedy pozerala. Mangu som čítala a anime je neuveriteľne zvládnuté. Tomoe je jeden z najlepších hlavných hrdinov, čo poznám. A Nanami, je jedna z mála hrdiniek, ktoré mám rada, napriek tomu, že sa nechávajú zachraňovať pri tom, keď sa snaží ona zachraňovať niekoho iného. 100% Údajne bude druhá séria, a ja sa nemôžem dočkať, akú časť z mangy do toho zahrnú. ()

Reklama

Morely 

všechny recenze uživatele

Pěkné, roztomilé anime s příjemným humorem. Nanami je opravdu charakter který nezaujme, ale také neurazí a celkově se do příběhu pěkně hodí, zvlášť když je jí po boku stále nabručený Tomoe. Co jsem si ale nejvíc užívala- resp. se upřímně zasmála- byly scény s "havranem". Podivná, gotická hudba v pozadí mě donutila se křenit a jen co se objevil Tomoe, bylo o pár vtipných momentů více. Nedá mluvit o nějakém přelomovém anime, ale v rámci žánru je to velmi příjemná podívaná a jako oddechovka s trochu romantiky slouží při zkouškovém dokonale :) ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Pokud se člověk opravdu a nemá co sledovat, tak mu může pomoct zabít na chvilku nudu. Není to nic úžasné, ale také to neurazí - prostě taková pohodovka. Mě to se to líbilo samozřejmě z toho komediálního hlediska - pštros na začátku byl prostě perfektní. Dále se mi líbil u ten poslední díl, ale ne z toho romantického hlediska jako spíše z toho určité vývoje Nanami v tu pravou bohyni. Kdyby tu bylo něco na styl toho poslední dílu celou sérii, kdy by si toho udržovalo určité napětí a posun příběhu vpřed, bylo by to lepší. Samozřejmě spousta otázek je nevysvětlena a především ta, co se týče původního boha Mikageho. Je škoda, že celá pointa tohohle byla jen o romantice, která je očividně zaměřená na ženy, protože je tu harém pro dívky. Animace je průměrná a hudební stránka naprosto iritující. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podstata legendární fantasy Inuyasha pohledem extra pubertálním, romantickým a rozjíveným. Ne snad že by bylo snadné si zvyknout na fakt, že značná část postav většinu času huláká a blázní (a že to třeba u dua domácích bůžků trvá trestuhodně dlouho), ale ona emocionálně odvyprávěná mírumilovná pohádka si mě velmi brzy získala. Díky pohledu Nanami je v celém seriálu veselá jemnost a otesávání Tomoeho srdce je nejednou i dojemné. Za pomoci originálních vedlejších postav a telecích středoškolských gagů se dokonce míří až překvapivě vysoko s tím, že další příběh může v tomhle hranicemi nesvázaném světě směle cílit ještě výš. ()

Galerie (842)

Reklama

Reklama