Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (210)

Amper01 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k načasování jsem také spíše čekal "nenápadnou propagaci" Danuše Nerudové, takze očekávání bylo spíše větší... ale zklamání velké. O čem film vlastně byl? Probíhal ve dvou rovinách - zaměstnání a tajná láska. Jenomže obě roviny byly jen tak letem světem. Ani jedna nebyla trochu hlubší. A konec? Tam chyběl. Nezlobte se na mě - tohle bylo úplně zbytečné natočit a ještě zbytečnější skouknout. A už si vůbec nemyslím, že to byla propagace Danuše, protože to nemělo žádnou výpovědní hodnotu o ničem. Prostě nuda od začátku do konce... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Blbinka, kterou, když jí odpustíte, že tu prezidentka utíká z hradu jako by se nechumelilo, budete celkem snášet. Vetchý tu je velmi příjemný, nenucený, civilní, Geislerová naopak podprůměrná a otravná. Prezidentka je novodobá pohádka, která se naštěstí dostatečně krátká, aby začala nějak výrazněji nudit. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

S obrovským sebezapřením a dvěma promilemi proseca v žíle nakonec dávám průměrné 3 hvězdy. Scénář je tak blbý a prvoplánovitý, že si myslím, že musel být sepsán během reklamy mezi Ulicí a Televizními novinami. Nicméně - Geislerová i Vetchý (i pokud dostatnou na talíř podobné hovno) si to odehrají po svém a mě bavilo sledovat tuhle slaďárnu, která se na 101 % inspirovala americkou klasikou Notting Hill.....................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

To už mohli rovno nazvať Kráľovná a Popoluško. Nič vo filme nedáva zmysel, ale tak to niekedy v rozprávkach býva. Horšie, že ani dialógy nemali hlavu ani pätu, možno tie anglické akoby omylom nejaký zmysel mali. Keby to trápenie zakončili štyrmi svadbami, ani by som sa nečudoval. –––– Je tu ještě jedna věc. Našel jsem si holku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moc rád Tě zase ... Vás poznal." Prezidentka je kýč. Já jsem to poznal. Hurá! Horší je, že mi to nevadilo. To jsem se několikrát i upřímně zastyděl. Jenže bylo to ještě horší. Já jsem se dokonce bavil ve chvílích, kdy jsem si představil prvního a třetího prezidenta ČR, jak si jdou zaběhat s ochrankou. Pak jsem však přišel na to, proč se mi to docela líbilo. Já mám totiž rád ty naivní černobílý romantický filmy z dob, kdy nadšení z tvorby filmu bylo větší motivací než výdělek. Tady bych jako důvod vzniku filmu viděl spíš propagaci jedný ze současných prezidentských kandidátek, ale to asi přežiju. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)
  • Anna Geislerová hledala pro roli prezidentky inspiraci hned v několika ženách, které by se podle ní mohly v roce 2023 stát prezidentkami. Jednou z nich byla podle Geislerové česká ekonomka Danuše Nerudová. (Karkanoid)
  • Anna Geislerová pochválila filmový štáb a prostredie natáčania filmu: "Natáčanie sme mali rozkúskované, ale bolo vynikajúce. Pamätám si, že sa mi asi nikdy predtým nestalo, aby som mala po každom natáčaní v karavane kvetiny. To bolo nádherné. Stalo sa to znova a znova, ale bolo to krásne. Točilo sa v Prahe, čo bolo príjemné, lebo to bolo atraktívne prostredie. Prišlo mi to ako keď idete na all inclusive dovolenku." (Arsenal83)

Reklama

Reklama