Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (211)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak tu šlapol Rudolf Havlík úplne vedľa. "Prezidentka" je asi momentálne jeho historicky najhorší film a tak nejako vnútorne dúfam, že to tak ostane. Pravda je, že som ešte jeho predošlé 2 filmy nevidel (mám v pláne dobehnúť) a rovnako si myslím, že nápad o romantickej komédii s prezidentkou Česka nie je úplne zlý nápad. A mohlo by to fungovať a priniesť nejaké zaujímavé a vtipné momentky. No to by scenár nemohol byť písaný ako keby tu niekto chcel točiť romantický film pre Hallmark. Na jednej strane síce oceňujem, že niektoré úplne typické klišé sú tak trošku otočené. Nemáme tu žiadnu hádku pre klamstvo, britský premiér sa nepokúsi prezidentku baliť (miesto toho sú len kamaráti) a je tu ešte pár scénok, čo som sa celkom zasmial. Najviac asi v časti, keď Martina stretne Kateřinu v bare. To som sa zabavil. No potom je tu veľké množstvo iných klišé, romantickej gýčovitosti a absolútne nevyužité vedľajšie postavy, ktoré v mnohom ostávajú na ocot. A je to škoda, lebo si myslím, že mohli dostať trošku väčší priestor. Ako už napríklad spomínaná Martina, ktorá pôsobí, že by mohla filmu niečo priniesť, no film jej nedáva dokopy žiadny väčší priestor, ktorý by mohla využiť. A nielen ona by si zaslúžila trošku viac času. No to by som takto mohol rozoberať asi celý film. Pozitívne okrem spomínaného už ale dokopy asi hodnotím iba fakt, že Vetchý s Geislerovou dokopy majú spolu chémiu a dávajú svoje role štandardne dobre. No nemám pocit, že je to dobre napísané, miestami je to komický zlé, miestami úprimne vtipné, miestami neskutočne nudné a celé to pôsobí ako z pera Hallmark scenáristu. A to som skutočne nepotreboval. Ak máte radi gýčovú romantiku, tak toto bude pre vás. Inak asi nie. Hodnotenie: C ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moc rád Tě zase ... Vás poznal." Prezidentka je kýč. Já jsem to poznal. Hurá! Horší je, že mi to nevadilo. To jsem se několikrát i upřímně zastyděl. Jenže bylo to ještě horší. Já jsem se dokonce bavil ve chvílích, kdy jsem si představil prvního a třetího prezidenta ČR, jak si jdou zaběhat s ochrankou. Pak jsem však přišel na to, proč se mi to docela líbilo. Já mám totiž rád ty naivní černobílý romantický filmy z dob, kdy nadšení z tvorby filmu bylo větší motivací než výdělek. Tady bych jako důvod vzniku filmu viděl spíš propagaci jedný ze současných prezidentských kandidátek, ale to asi přežiju. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, co jsem to vlastně právě viděl? Pohádku z tisíce a jedné noci o šáhovi, který chodil v noci přestrojený za chudáka mezi lid? Jenže šáh díky tomu zjistil, co se lidu v podhradí fakt na jeho vládnutí nelíbí, což zde zcela chybí. Zmodernizovanou pohádku o Popelce (střevíček)? Jenže asi tak nějak naruby a bez popela a bez pokory? Libdem pohádku o hodné a moudré prezidentce, která znala Havla a má - no považte, dokonce fotku s dalajlámou? Ó, úžasné, záruky moderních hodnot! A samozřejmě chytrá holčička jak z reklamy na jeden supermarket a česká hymna nesmějí chybět. Škoda, že to nezpívala Kubišová, to by bylo terno. Nebo je film jen variaci na milion současných českých pokusů o romantické komedie? Pak je to zcela chabé, bez nápadu, těžce předvídatelné a bez jakéhokoliv ozvláštnění a dokonce i bez jakékoliv romkom zápletky, jedno nakolik jednoduché. Tohle je jakýsi mišmaš, špatně zahraný, zvláště Geislerová hraje, jako by si potřebovala ale nutně vydělat na dalšího panáka v Karlových Varech a je jí jedno, co hraje, Vetchý hraje svůj langmajerovský standard, Khek tu vlastně nemá co hrát a usměje se jen jednou, a postavy obou dětí nebo bodyguardky jsou tu zcela zbytečné, nevyužité a k ničemu. Celé to prostě jede nudně, bez jakéhokoliv napětí, pokusu o vtip, zábavu, jako křeček v kole, k očekávanému konci, kdy si divák řekne, no a co? Celé to vypadá, jako by scénář splichitila nějaká moderní umělá inteligence (třeba ta, co ji zkoušela Česká televize), jež umí seskládat jen to už dávno použité. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh pro dospělé se skvělou Geislerkou a báječným Vetchým. Avšak nevyužitý potenciál a místy až moc nudné, růžové a okopírované! Ona právě zvolená prezidentka, on sochař s dlátem v ruce. Při večerních toulkách s parukou na hlavě zabloudí i do jeho zahrady, kde zanechá střevíček. I přijde se jednoho dne omluvit a zrodí se láska. Jo tohle už jsme někde viděli! Postupně se poznávají, užívají si noční Prahy, která je vybarvená jak nikdy dříve a prezidentka si uvědomí, že je taky jen člověk, který se může zamilovat. 60% ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Neskutečné prázdná upachtěná romanťárna plná klišé a blbostí. Děj neobsahuje žádný zvrat, krizi nic, vše plyne spolu s líbivými záběry Prahy,  kde i bezdomovci jsou načinčaní jako v Potěmkinovských vesnicích. Je to strašně nereálné a hloupé. Nelíbí se mi, ani jak automaticky a na sílu tvůrci párují i další postavy, viz poslední šovinistický dialog Marka a Jany. Takovou slabotu jsem od Havlíka nečekala. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Anna Geislerová hledala pro roli prezidentky inspiraci hned v několika ženách, které by se podle ní mohly v roce 2023 stát prezidentkami. Jednou z nich byla podle Geislerové česká ekonomka Danuše Nerudová. (Karkanoid)
  • Režisér Havlík sa nechal počuť, že na filme začal pracovať už v roku 2016 a že už od začiatku počítal s obsadením Geislerovej do titulnej úlohy: „Nikdy som nepremýšľal o nikom inom. Chceli sme spolu zase pracovať a Anin talent, esprit a šarm sú pre túto rolu ako stvorené.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama