Reklama

Reklama

Včelka Mája

(seriál)
  • Japonsko Micubači Mája no bóken (více)
Japonsko / Západní Německo / Rakousko, (1975–1980), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Waldemar Bonsels (kniha)

Hrají:

Mičiko Nomura, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Ken'iči Ogata, Hiroko Marujama, Čijoko Kawašima, Noriko Cukase, Akiko Cuboi, Kazuja Tatekabe, Keaton Jamada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Animovaný příběh včelky a jejích přátel. (oficiální text distributora)

Recenze (214)

savatage 

všechny recenze uživatele

Včelka Mája z úlu letí, pozorně naslouchejte, milé děti. Na výpravné dobrodružství s kamarády, my je máme všechny rádi. Od lenocha Vilíka, přes Hopa i myšáka Alexandra, byla se všemi ohromná sranda. Kdo neviděl, nebyl dítětem, kdo viděl a má rád, ví, co bylo v našem dětství nejkrásnější a to za dabingu fantastické Aťky Janouškové, textu úvodní písně - Karla Svobody a božského hlasu - Karla Gotta ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

První řada je kvalitní seriál ukazující dobrou, pro děti rozhodně přijatelnou formou všemožný hmyz a život v trávě. Druhá řada jsou naneštěstí jen hloupé příběhy antropomorfních zvířátek, v čele s všeználkem Alexandrem a jeho přicmrndávačkou Májou. Jak já jen souhlasím s Vilíkem v jeho názoru na tu ohavnou pidimyš. První řada 70%, druhá 30%, dohromady tedy 50% a velmi slabé 3*. 2* bych ale křivdil té první řadě. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tohle je fakt klasika, ale neco uzasnyho to zase neni. Dabing je naprosto dokonalej a hlavni melodii zna asi kazdej, ale jinak to zas tak dobry neni. Animace je hodne spatna, ale tak precejen uz to je stary. Deje jednotlivejch dilu taky nejsou nijak uzasny, ale pro deti spravne roztomily a o to de v tomhle serialu hlavne. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Včely moc nemusím a dá se říci, že je i nesnáším, neboť mám na ně alergie. Ale u téhle včelky udělám výjimku. Máju jsem v dětství miloval. Dokonale nazpívaná úvodní znělka v podání Karla Gotta. Pamatuju si, jak tento seriál běžel o víkendu brzy ráno a já jsem vždycky vstával a s Májou prožíval všelijaká dobrodružství. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Jééé, co já se toho v dětství nadíval a zpíval s Kájou titulní píseň - Nejlepší je naše včelka Máááájááááá...., prožíval jsem každé dobrodružství co dávali v neděli dopoledne pro děti v 80. letech. Vzpomínám si na Vilíka, kobylku Hopa, kterou daboval Rösner, mravence, kteří vypadali jako skupinka Wermacht pochodující uličkou ve 40.letech nebo nepříjemného pavou. Krásné hmyzí dobrodružství, ikdyž hmyz vůbec nemusím a dokáže mě vytočit i bzučící moucha v mém teritoriu. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (17)

  • „Vtedy sme sa s tým hrali. Oproti dnešku sa to nedá porovnať. Za každou sekundou filmu vidí niekto peniaze a chce ich čo najrýchlejšie,“ hodnotí pomery v dabingu Ľubo Gregor, ktorý vtedy daboval lúčneho koníka Flipa. Dnes by sa so sto časťami „páralo“ dabingové štúdio dva mesiace, rovnaký počet dielov kedysi dabovali špičkoví slovenskí herci dva a pol roka! Práce prebiehali mimoriadne dôsledne. „Pani režisérka si dávala pozor, aby sme zachovali milú, nežnú a hravú atmosféru. Vtedy sa nedalo robiť, že každá postava si nahrá svoj hlas zvlášť. Naopak, navzájom sme sa počúvali.“ (Raccoon.city)
  • Úvodnú zvučku pre slovenskú, českú a nemeckú verziu naspieval Karel Gott. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama