Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 202)

plakát

Paříži, miluji Tě (2006) 

Mnoha příběhům těch pár minut zdaleka nestačilo a jednalo se u nich spíš o nástin nějakého příběhu, než něco, co by mohlo stát samo o sobě. To, spolu s kolísavou kvalitou celý počin dost sráželo a i když na pár povídek budu vzpomínat v dobrém, tak jako celek mě to neuspokojilo.

plakát

3% (2016) (seriál) 

Začalo to relativně slušně. Taková teen survival věc, ale oproti jiným docela drsná. První řada byla slušná zábava a navnadila na druhou. Ta byla krapet slabší, ale pořád docela ucházející zápletka a napětí. některé postavy, jako Michelle na zabití, ale jako celek stále akceptovatelné. S třetí řadou a odchodem Fernanda to ale začne jít z kopce a strašně se to plácá na místě. Postavy se každý díl chovají jinak (Marco má za 8 dílů 8 různých charakteristik), jak se zrovna hodí pro děj a Gloria se stane ještě otravnější než Michelle a to už je co říct. Nový rehash Procesu nebyl vůbec dobrý nápad. Pořád to bylo sledovatelné, ale sestupná tendence byla už zřetelná. Čtvrtá řada to pak zabila a stala se z ní úplná splácanina, které byla uvěřitelností chování všech nanejvýš na nule, ale spíš ještě níž. Opět další pokusy o nový proces, ale bez jakéhokoliv zájmu o soutěžící osoby a konečné řešení všeho za použití zase další hry nemohlo být dementnější. Vážně mělo být řešením 4 řad příběhu hádání barev a tvarů a možným výsledkem, že se všichni stanou otroky jednoho vůdce? Samotným problémem bylo už to, že svět byl hloupý a nedomyšlený a u první řady jsme si ještě bez většího vysvětlení mohli vystačit, ale s postupujícím časem to byl čím dál tím větší nesmysl už ze své podstaty. 15 hvězdiček ubírám za vzhled vojáků Offshore.

plakát

Poslední chlap na Zemi (2015) (seriál) 

Vzdávám v průběhu druhé řady, po díle o setkání s Mikem. Ty postavy jsou strašně otravné a není to dostatečně vtipné na to, aby to ospravedlnilo. Pořád dokola je to, Tandy se snaží, ale něco posere, všichni jsou na něj poté extrémně hnusní, protože si to svými chybami zaslouží, jeho to dožene do krajnosti, udělá totálně přehnanou kravinu a schytá to ještě víc, takže se pak musí pokorně omlouvat. A příště zase podobně. A postapo to není prakticky vůbec, jen si tam tak žijí v luxusních barácích a řeší vztahy a zbytek je jen zasazení bez většího významu.

plakát

The VelociPastor (2017) odpad!

Většina špatných dobrých filmů je tak atraktivních hlavně kvůli kouzlu nechtěného, kde tvůrci mají touhu natočit skutečný film, ale vznikne z toho pamětihodná špatnost. Zde je ovšem příliš patrná prostě být špatný a pobavit jen a jen tím a na mě to ani trošku nefunguje. Jako kdyby chtěl natočit Policajta Samuraje s úmyslem, aby byl tak špatný, jak je. O to se nesmí člověk snažit, to musí nastat samo.

plakát

Stovky bobrů (2022) 

Kam se hrabe Revenant. Tohle je pravý vrchol žánru filmů o přežití v mrazivé divočině a obživě lovem. Dle zvěstí se po zhlédnutí DiCaprio rozplakal a zahanbeně vrátil svého Oscara.

plakát

Velké prázdniny (2021) 

Postaví se loď, rozbije auto, pojede na dovolenou, vyhrají cyklistické závody, navštíví lunapark a budou se tančit romantické tance, to vše na ploše 25 minut. Už jsem byl vyprahlý po další Panice v městečku a tohle mi poskytlo potřebnou dávku, která mě zase chvíli udrží v rauši.

plakát

Nenevěra (2018) (seriál) 

Nedokázal jsme se prokousat ani těmi šesti díly. Tváří se to téměř skandálně, ale je to ta nejvíc mid věc na světě. Hromada plácání, nezajímavé postavy, unylý děj a vyhlídka na epizodu, kde se celou dobu vykecává na terapii, mě přimělo to odložit a za poslední 2 měsíce jsem se nedokázal přinutit to dojet, takže je nejvyšší čas to zahodit.

plakát

Nad ránem - Josh proti apokalypse: 1. část (2019) (epizoda) 

Na základě jednoho dílů nechci hodnotit, ale je velmi, velmi zřejmé, že nejsem cílovým publikem. Já se klidně na nějaký teen nebo i dětský seriál podívám a mnohé se mi hodně líbí, ale tenhle je teen tak nějak nesprávným způsobem, až mi to přijde absolutně mimo. Trochu to svou dětskostí má vibe Disney Channel seriálů, jen trochu špinavější a s vyšší produkční hodnotou, ale stejně otravné. Asi už jsem opravdu starý. *Fňuk*

plakát

Smallville (2001) (seriál) 

Nevidím to zas tak černě jako mnoho lidí tady a ještě ve druhé řadě, jsem k tomu měl vlastně celkem pozitivní přístup. Příběh se někam vyvíjel a s koncem řady to nabralo zajímavé obrátky. Jenže pak přišel 3. díl 3. řady téměř všechny vztahy byly vyresetovány, vývoj z předělových dílů zmizel, vrátilo se to opět ke starému dobrému "will they, won't they" a mně došla trpělivost. Uvědomil jsem si, že takhle to bude ještě 8 řad. Neustálé natahování, které se nebude vůbec posouvat. S největší pravděpodobností cca 18 výplňových dílů na řadu, pak jen pár zásadních dějových, po kterých se ale stejně vše vrátí do statu quo a tak to pojede řadu za řadou. Přesně tak, jak se sluší na TV seriál, jehož hlavním záměrem je být v TV co nejdelší dobu. Už z té představy se mi udělalo nevolno a usoudil jsem, že je nejvyšší čas seriál odložit, než se mi stihne zprotivit. Dojmem z toho, co jsem viděl spíš za 3*, ale z představy té celkové úmornosti dávám 2.

plakát

Drazí běloši (2017) (seriál) 

Opouštím po 1. epizodě 3. řady. Chápu, že někdo nechce ustrnout a posunout se, ale to je potřeba dělat nějakým přirozeným vývojem. Nemůžu změnit chování většiny postav a příběhové linky jen tak, z ničeho nic a ještě si z toho utahovat a opakovaně přímo v ději odkazovat na to, jak to přeci není 3. řada seriálu na Netflixu. Postavy se mají vyvíjet nějak přirozeně, ne střihem mezi řadami, kdy se všechno nuceně promění jen proto, aby si to udrželo zajímavost, ne proto, že by to vycházelo z děje. Už v tu dobu jsem byl u toho seriálu na pochybách, ale tohle ho pro mě úplně zabilo a neměl jsem sebemenší touhu pokračovat. Do té doby jsem z toho měl víceméně podobné pocity, jako zmiňuje Bachy, ale tohle to srazilo ještě níž.