Reklama

Reklama

Humane

Trailer

Obsahy(1)

V důsledku ekologického kolapsu, který nutí lidstvo zbavit se 20 % své populace, propuká rodinná večeře v chaos, když se plán otce zapsat se do nového vládního programu eutanazie strašlivě zvrtne. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Polux 

všechny recenze uživatele

5/10 | Nová posila do režisérského klanu Cronenbergových se ve svém debutovém počinu nepouští do žádných sofistikovaných  experimentů, naplněných satirou, sociálně-politickým komentářem a alegorií na současnou společnost, jak to má ve zvyku zbytek rodiny, namísto toho natočila jednoduchou žánrovku bez výraznějších ambicí o nějaký myšlenkový přesah, byť zabalenou v povědomém "rodinném" hávu pro lidstvo neutěšené vize blízké budoucnosti. | Cronenberg vsadila na komorní konverzační záležitost o několika málo hercích a jedné a půl lokaci, přičemž divadelní pojetí křičí z každé scény filmu, ale podobná historka žádné výpravné scenérie, nákladné efekty a početné zástupy statistů nepotřebuje, to podstatné je příběh a postavy. A zatímco charaktery jsou relativně fajn (s výjimkou hereckého veterána Gallaghera nepříliš známý casting podává solidní výkon), po dějové stránce už to taková sláva bohužel není. | Originální premisa v úvodu filmu zajímavým způsobem rozestaví figurky na šachovnici, ale celý film se nakonec hraje podle předem známých pravidel (byť na nějaké překvapivé tahy v průběhu děje přece jen dojde) a slibně rozjetá psychologická rovina vyprávění ustupuje do pozadí ve prospěch polovičatého pokusu o rodinný battle royale s nepatrnou dávkou černého humoru, ve kterém se dostává ke slovu nelogické chování postav, respektive nahodilé střídání stran podle toho, jak to příběh zrovna vyžaduje v doprovodu nepříliš svižného tempa a stopového množství napětí. | PeZet ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak i já budu patřit k těm u kterých po dokoukání filmu převládá zklamání. A přitom to má celkem zajímavej námět. Jen by ho to chtěl dál rozvést a nezaměřovat se jen na jednu rodinu o jejichž členech se toho divák stejně moc nedozví takže si k nim nemá v podstatě ani možnost vytvořit jakýkoliv sympatie natož pak někomu fandit. S čímž souvisí i fakt, že mu je na konci vlastně jedno jak to celý dopadne a kdo s rodinky vlastně přežije. Na celovečerní prvotinu to zas tak špatný nebylo ale hlavně nečekejte film nabitej akcí. Zkrátka a dobře jde o konverzačku s dobrým ale nevyužitým námětem kde i toho napětí je velice pomálu. Caitlin se má od tatíka ještě hodně co učit. Lepší 2hvězdy ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v tomhle duelu dcer hororových velikánů Shyamalan vs Cronenberg je o vítězi rozhodnuto. Dcera se totiž velmi nepotatila a doručila jakési ukecané Drama, které se na konci řízne Thrillerem, myslím, že Taťka ji za tohle pochvalu nedá, protože to byla nuda k posrání. Má to celkem zajímavý námět, který by mohl ve schopnějších rukou dopadnout dobře, jenže herecky je to docela špatný, tempo je hodně pomalé a v závěru kde mohlo přijít nějaké Gore, tak rozhodně se nedostaví nic satisfakčního. Tohle celkem bolelo. 3.5/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Bodíky za ústřední nápad, obstojný cast a hlavně za asi 3 twisty, které změní směřování filmu o 180 stupňů a které si šikovně dokáží udržet divákovu pozornost, a to i přesto, že celek se nese vyloženě v průměru a že se postavy v druhé polovině chovají jako nehorázní idioti. Celý tenhle motiv by si zasloužil určitě lepší zpracování a hlavně údernější konec (který zde bohužel vyšuměl do ztracena), ale jako rychlá a odsýpající jednohubka na nudné odpoledne film vyloženě nenudí. Obyčejný (pod)průměr. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ked som v úvodných minútach videl ten lacný obraz a nesympatické xichty, bál som sa, že to bude nejaká divadelná chujovina. Avšak kupodivu , má to dobrý scenár aj dialogy. Ide v podstate o takú psychologickú vec, ktorá by si zaslúžila trochu 'vytrestanejšie' a (jednoznačne) priame finále. Na môj vkus bolo totiž zbytočne ukecané a natiahnuté. Síce nenadchne, ale ani neurazí. Moju pozornosť si film dokázal udržať nonstop. Takže za čistých 50% aka 3 hviezdičky. ()

Reklama

Reklama