Reklama

Reklama

VOD (1)

Bohatý mladík s kamarády z elitní soukromé školy vyšetřují sérii podivných nadpřirozených událostí a odhalí přitom temné spiknutí. (Netflix)

Recenze (55)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Německá produkce tímto snímkem nepřekvapuje, neb už dříve dokázala, že takovéto snímky ve své skromnosti natočit umí. A protože je to pro Netflix, zároveň také nepřekvapí mix nejrůznějších mysteriózních a vůbec hororových motivů. Poltergeist či Invaze zlodějů těl  jistě rozezná každý matador hororové kinematografie. Příběh je takovou kratší verzí španělského seriálu Feria: Nejtemnější svit. Tempo je spolu s výpravou ve zmíněné skromnosti spíše v televizním dojmu, ale nevyznává těžkopádně a kupodivu ani natahovaně. Na správný mysteriózní film má dějový koncept své charisma, obzvlášť co se týče tajů a nerozhodnosti v představách a skutečností. Jenomže to všechno dosti kazí poměrně silná přímočarost, takže se při sledování nelze zbavit dojmu, jakoby tomu stále ještě něco chybělo. Kromě honosnějšího rozpočtu, k daleko lepší výpravě, hlavně odpovědi. Dějové sounáležitosti ve svém postupném vývoji velmi často něco načrtnou, aby se to vzápětí nechalo být a jelo se dál. Klasický konec evokující o případném pokračování by snad dalo šanci v tomto něco více prozradit. Snímek se tedy ničím nevymaňuje od starších mysteriózních snímků, takže myšlenka je stále stejná, průběh také a konec zrovna tak. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Němečtí tvůrci nelenili a přišli s hororovou podívanou, kterou jim posvětil Netflix. A jeden se nestačí divit, co všechno do jednoho filmu stačili vecpat. Tablety bez vedlejších účinků, ovšem s malou nekrotickou houbou uvnitř tobolky. Vystresovaný dospívající mladík (Max Schimmelpfennig) je od smrti své starší sestry, která kvůli uvízlému tamponu v řitní oblasti nedobrovolně volila skok z mostu, když ho jako malého hlídala, do sebe cpe po plaketách. A nyní je v bezprostředním ohrožení jeho stejně stará sestra - dvojvaječné dvojče (Milena Tscharntke), která začala vykazovat známky náhlého podivného churavění. Nejdříve to celé vypadá na zjevení ducha, množí se podivné úkazy, kterých je mladík svědkem, třeba jednou potají přihlíží jakési prapodivné noční seanci, kdy je neznámá stará žena v přítomnosti jeho rodičů a sestry v horních partiích obnažena. A tak nějak všechno nasvědčuje tomu, že v tom má prsty duch. Na scénu posléze vplují dva bizarní vymítači z Ruska, matka se synem. A ani v elitní škole, kterou mladík navštěvuje, to nevypadá na klidné studium. A pak ještě existují utajené složky, které objasňují původ napadené mládeže. Největším problémem tohoto hororu je jeho přebujelý výskyt aspektů, které sice eliminují předvídatelnost, ovšem mnohdy vnášejí do dění chaotičnost. Když už má divák pocit, že se v těch předložených záhadách nějakým způsobem zorientoval, přijde další, zcela nenadálý úsek filmu, který ho vyvede z omylu. A je nutno se s tím přívalem nějak popasovat. Mně tohle vrstvení mystéria a prapodivných nápadů přišlo vcelku zajímavé. Triková stránka toho moc úchvatného nenabízí. Digitálně vytvořený přízrak nefungoval tak děsivě, jak by si tvůrčí duo Felix Fuchssteiner a Katharina Schöde jistě přálo. Své neotřelé nápady film určitě má. K dobru se dá také připočíst herecké obsazení, které je naprosto neokoukané. Němci chtěli temnější formou zaujmout diváka. Vyrukovali sice s dávkou chaotičnosti vlivem extrémně nahromaděných až překombinovaných aspektů, načež z toho závaru vybruslili poměrně zdárně. 7/10 ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Horor teda ani náhodou- Privilegium obsahuje jedny z najtrapnejších pokusov o ľakačky, ktoré bude predvídať snáď aj človek čo videl tak 2 horory za život, plus ani z hľadiska napätia to nie je žiadna sláva. Prečo teda tie 2*? Našťastie príbeh je na tom o niečo lepšie. Síce sa tu mieša všetko možné od posadnutia, cez traumu z minulosti, parazitické huby, exorcismus, lovcov duchov, prevteľovanie, konšpiračné teórie až po, demonov a neviem čo ešte, ale vcelku takýto dejový mišung spolu s pár mysterióznymi náznakmi dokáže aspoň ako tak držať divákovu pozornosť (aj keď so zatajeným dychom som film  rozhodne nesledoval a občasnej nude som sa aj tak nevyhol). S postupným odkrývaním kariet a blížiacim sa koncom zrejme uhádnete o čo cca ide a žiadny šokujúci twist sa nekoná. Záverečné posolstvo SPOILER v štýle antivaxerov- hlavne neverte žiadnemu famraeutickému korporátu, pretože ten sa vás snaží buď podmaniť, ovládnuť alebo zabiť KONIEC SPOILERU je podľa mňa zrovna v dnešnej dobe celkom na zváženie vypúšťať do éteru, ale budiž- je to len fikcia a film tak na čo sa rozčuľovať. Vo výsledku, ak Privliegium beriem ako mysteriózny triler tak nejde o úplny brak, ale určite ani dielo, ktoré som potreboval nutne vidieť. 2* a pre tento krát Netflixovská slabota. 35% ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem od filmu absolutně nic nečekal, tak jsem docela překvapen, že se jedná o docela koukatelnou teen jednohubku s démonickým pozadím. Postavy docela fajn a děj byl celkem ok, i když co se týče atmosféry,tak tuto až na závěr, nevidělo ani z rychlíku. Ale na druhou stranu, se u toho divák nenudí a má to docela prima nápad, který není využit, jak by zasloužil. Celkově koukatelná blbůstka, na dlouhý večer zcela dostačující. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Chceli nemci spraviť nervy drásajúcu ducharinu, ktorá vlastne neni ducharina a Shitflix to s radosťou kúpil. Skrátiť o desať minút, dať tomu lepšiu pointu, viac ceckov a mohlo to byť vskutku fajn. Keď to bude mať dvojku, čo asi bude, nebude stáť dobrého slova, za predpokladu, že dvojky sú vždy horšie. Toto akože zaujme, necháva to diváka v neistote, ale príliš sa to tiahne a tá neistota nevyvrcholí úplne do toho, čo by som očakával. Na druhej strane, aspoň sa to vyhlo americkým klišé a trápnym momentom. Z časti. Kotlety ostali nedotknuté, ale nepotešilo ma to. 2 z 5 ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama