Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Liar Liar je založený na skvelom hercovi a komikovi Jimu Carrey,ktorý nám tu zasa predvádza svoje grimasy a iné tvárové mimiky.Nápad o otcovi,ktorý klame kde sa len dá a jeho nespokojnom synovi,je milý a komediálne naladený.Stankári ma potešili vydaním tohto DVD v trafikách.A nesmiem zabudnúť na Dejdarov dabing,ktorý sa mi moc nezahováral. Inak ale fajn oddychovka. /60%/ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Šestou stovku mých komentářů začínám komentářem ke komedii Toma Shadyaca s názvem Lhář, lhář, ve které se v hlavní roli představuje vynikající komik Jim Carrey. Zde dostal pořádnou příležitost se vydovádět a zdá se, že toho opravdu plně využil. Bohužel však chtě nechtě musím říci, že i když ze začátku jsou ty Carreyho ksichtíky a jiné pitvoření docela vtipné, tak už v polovině filmu je to jen taková křeč, které už se ani nemohu smát, protože už mi to prostě nepřijde vtipné. A jelikož tento film je právě na tomto pitvoření postaven, tak už pak z mého pohledu nevyznívá tak, jak by asi měl. Ale naštěstí to docela zachraňuje dějová stránka filmu, protože film nabízí opravdu originální myšlenku jak to asi vypadá, když jeden den nemůžete lhát a musíte jen říkat pravdu. Díky tomu zde vzniká i několik opravdu vtipných scének, ale chyba je ta, že právě většina z nich je založena na mimice Carreyho tváře, která, jak už jsem se zmínil, po nějaké chvilce omrzí. Ale zase na druhou stranu je Carrey v této roli naprosto vynikající a těžko si dovedu představit někoho jiného, kdo by to zahrál stejně dobře nebo snad ještě lépe. Takže bych to uzavřel s tím, že lépe to asi zahrát nešlo, takže se to dá těch necelých 90 minut v pohodě přežít. A závěr filmu z letištní ranveje je docela vtipný, to se musí uznat. Takže nakonec filmu po zralé úvaze uděluji tři hvězdičky. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V snahe pokračovať v úspechu komédií z roku 1994 Jim po neúspechu až príliš nekorektného Cable Guya nakrútil jeho presný opak. Klamár, Klamár je síce excentrická komédia (je tu asi najviac grimás na minútu v Carreyho filmografii), ale zároveň až príliš priamočiaro rodinná a nekonfliktná. Chýbajú tu odvážnejšie okamihy a prekvapujúcejší dej. Každopádne je to skvelá séria gagov s výbornou atmosférou 90tych rokov a s Jimom Carreym na vrchole slávy. Ale kvalitou je to jeden z jeho tých slabších zárezov... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumerna rodinna komedie a jeden z tech horsich filmu s Jimem Carreym. Pribeh je dost jednoduchej, ale napad, ze pravnik nesmi lhat je celkem dobrej. Herci nijak zvlast nehrajou, ale ani to neni moc potreba, protoze de hlavne o Jima, kterej vetsinou hazi jeden xicht za druhym, takze si jeho fanda fakt uzije. Taky by to chtelo mozna jeste trochu vic foru, par nich tu je hodne dobrejch, par prumernejch a nekolik skutecne vynikajicich ("to pero je modre"). Jenze vetsina forku je az pote co nesmi lhat, takze tu prvni pulhodinku nic moc. Docela me stvalo, jak se ruznejma scenama snazil Shadyac tlacit na city, takze sem soup spoustu dojemnejch scen, ktery ale spis rusi a konec s happy-endem kdy se Carreymu podari aby syn zustal mi nijak nevadil, ale kdyz se nakonec jeste dal dohromady s bejvalou tak to bylo uz trochu moc. Ale musim rict, ze jsem se dobre bavil, Carreyho mam rad a je to pohodove stravenejch 80 minut, takze si 4* zaslouzi. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Víš,co udělám?! Nic!......... Scénář : Stephen Mazur a Paul Guay. Kamera : Russell Boyd. CHYBA VE FILMU - Ke konci filmu je Fletcher na jezdících schodech a při různých záběrech má pokaždé kalhoty jiné barvy....... Hudba - John Debney, a James Newton Howard - ocenění, vítěz - 1998 - ASCAP Film and Television Music Awards. CITÁT - Simons je starý. Už to měl dávno zabalit, ale nechce zůstat doma, protože nesnáší starou. Znáte ji z vánočních večírků. Vždycky se tam zrube a říká mu "demente"...... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Ke konci filmu jede Fletcher (Jim Carrey) na jezdících schodech za letadlem a v každé scéně se mu mění barva kalhot. (Karlos80)
  • Film byl nominován na seznam 100 nejlepších komedií Amerického filmového institutu. (Varan)
  • Ve scéně na toaletách, kde si Fletcher Reede (Jim Carrey) „rozbíjí držku“ (dabing Martin Dejdar), případně „nakopává zadek“ (dabing Bohdan Tůma), lze vidět, že toaleta, do které strká hlavu a přivírá si ji prkýnkem, není keramická, ale pěnová. Zcela jasně je vidět, jak se mu pod hlavou mačká a prohýbá. (J.Cobra)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama