Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film tři v jednom. Rodinné akční drama, který nepostráda v podstatě nic, při rozhovorech mezi synem a otcem přes vysílačku mi běžel úplně mráz po zádech a neberu to pouze jako sci-fi, je dokazano, ze casoprostorova smycka existuje. Opravdu film k zamysleni, jen zaver jsem ocekaval jiny, ale jasne, happy end je dneska moderni zalezitosti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy s tématikou cestovania časom a časové paradoxy. A tento film ma v tomto smere nesklamal, možno jediné čoho ľutujem je to, že som ho videl pomerne neskoro, akosi ušiel mojej pozornosti. Asi to bolo tým hereckým obsadením, Dennis Quaid nebol práve môj obľúbenec. Zdôrazňujem minulý čas, pretože týmto filmom si u mňa šplhol a v ďalších mi už tak nevadí. Aj tu zahral celkom slušne. V tomto žánri je pre mňa dôležité, aby mal film tú správnu tajomnú atmosféru, ktorú živí zvedavosť a nezodpovedané otázky. Tie sa v priebehu dejovej linky snažím rozlúsknuť a pritom netrpezlivo očakávam koniec, či sa s autorom zhodneme alebo nie. Mne nevadí keď sa aj zmýlim, ak je originálna záverečná úvaha lepšia ako tá moja. To je príklad aj tohto snímku. Trafil som sa tak z polovice, a s tou druhou polkou som bol nadmieru spokojný. Odporúčam všetkým fanúšikom sci-fi, hlavne pre tých ktorí sa vyžívajú v časových paradoxoch. 90/100 ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Darwinžel to bylo nedomyšlený jako tučňák pomocnýho učitele Václava Foustky na severním pólu. Třeba projev změn v budoucnosti, kdy si najednou všichni pamatují něco jiného, ale John si pamatuje to původní. Dál ta příčinná souvislost často pokulhávala, třeba nějaká minulost vedla k nějakému Johnovu jednání v budoucnosti, pak se minulost změnila a projevilo se to uprostřed nějaké Johnovy akce, do které by se ale nemohl dostat, kdyby ta minulost byla jiná. Nemluvě o tom, že řetězově by se na to nabalovaly další a další změny. Přesto to bylo i docela napínavý a nakonec bych tomu napařil čtyři kousky, ale konec byl bohužel silně nepodařený a přesládlý. Z podobného ranku bych to přirovnal třeba k Butterfly Effect, který je ovšem promyšlenější (byť ne bez děr v logice). ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu mi povídal kamarád, a říkal jsem si podle vyprávění, že je to určitě film, který není originální a podobných předloh už bylo mnoho. Ten týden film běžel v televizi a já jsem se ze zvědavosti na něj podíval(také kvůli sympatickému hodnocení na ČSFD). Zprvu jsem si říkal, že to vypadá na tuctový film, jenž začátek nevypadal moc vydařeně. Ale postupem času mě film velice zaujal a začal nabírat vysoké tempo. Byl jsem mile překvapen kvalitou scénáře a originalitou jenž film přinesl. Velice jsem fandil hlavním hrdinům, aby jim to vyšlo, jelikož takovou možnost promluvit si ještě s otcem bych chtěl mít taky. Příjemný herecký výkon Dennise Quaida a Jamese Caviezela, a tím Frekvence získává ode mne zasloužených 5 hvězdiček... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem narazila v televizi jen náhodou a nepřepnula jsem dál už jen kvůli Dennisovi Quaidovi, kterého jsem si zamilovala z několila jeho předchozích filmů. A musím přiznat, že ačkoliv si na sci-fi tolik nepotrpím, tohle je jeden z nepromyslenějších sci-fi dramat, jaké jsem kdy viděla a asi nejlepší film, ve kterém se využil nápad cestování v čase. Už od začátku mě chytla jedna věc, která bohužel řadě ostatních filmů se stejnou tématikou uniká: pokud necháte v minulosti přežít někoho, kdo měl zemřít, neovlivníte budoucnost jen tak, že ta postava bude najednou žít o něco déle. Právě naopak. Vzhledem k tomu, že tahle postavička bude chodit na místa, kde nikdy neměla být, a mluvit s lidmi, se kterými nikdy mluvit neměla, změní se vše. A vy třeba najednou zjistíte, že počet vražd spáchaných jedním kriminálníkem se díky tomu vyšplhal na dvojnásobek. Ke špičkovému scénáři si pak připočtěte ještě nenápadnou, ale brilatní režii a dva skvělé herecké výkony. Nebýt závěrečného, až vykonstruovaného a neuvěřitelného, happyendu, bylo by na pět hvězdiček. Edit 15. května 2007 Přihazuji pátou hvězdičku, protože jsem tenhle film viděla už třikrát a pořád mě stejně baví. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Dennis Quaid při sjíždění stavební skluzavkou utržil ránu nad obočím a odnesl si 16 stehů. (HellFire)
  • Původně se měl snímek natočit již v roce 1997, přičemž byl do role Franka Sullivana obsazen Sylvester Stallone. Během sporu o honorář však od projektu odstoupil. (Terva)
  • V sekvencii z roku 1969 je záber na Manhattan, v ktorom je vidno Svetové obchodné centrum. To však nebolo hotové v roku 1969. (megajalec)

Reklama

Reklama