Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

Grafito 

všechny recenze uživatele

Kvalita jednotlivých dílů a sérií byla hodně kolísavá.. navíc některé scénáře vůbec nerespektovali charaktery postav.. resp. v každém dílu měla tatáž postava úplně jinou povahu.. o tom, že o nějaké invenci při tvorbě zápletek se takřka nedá mluvit.. dvě hvězdičky za to, že Yves Rénier je marná sláva charismatický chlapík.. a pak za krásnou novinářku Natachu Amal jako jeho přítelkyni.. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odhlédnu od silnějších a slabších dílů/sérií a budu hovořit obecně o seriálu. Komisař Moulin je charakter, jde z něj respekt. Možná na to šel Yves Rénier jako Jára Cimrman a "chtěl, aby to bylo jako ze života". U mě tedy dobrý a dobrý je za tři. Nedávno jsem začal Moulina znovu sledovat (ne zcela popořadě), a tak je možné, že časem přibude hvězdička - dolů s hodnocením rozhodně nepůjdu. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Jak to hodnotit? Původní řady byly skvělé pětihvězdičkové detektivky s charizmatickým sukničkářským detektivem, za které by se nemusela stydět ani Agatha. Pak úroveň postupně klesala až na úroveň toho zamerikazovaného paskvilu se stárnoucím drsňákem, který nám ČT čas od času z nedostatku jiného materiálu naservíruje. Z nostalgie a vzhledem k uváděnému datu vzniku dávám za 4*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moulin se z tradičních sympatických detektivek propracoval spíše k sociálním dramatům. Každý z dílů poslední řady otevírá bolák francouzské (a potažmo evropské) společnosti. Trošku v něm zarýpe, nechá vyhřeznout něco hnisu a s tradičním francouzským šarmem se pokusí nabídnout usmíření diváka v podobě nějaké roztomilé scény. Moulin už není jen obyčejná eurocrimi, posunul se po bok bratří Dardennů, ale problémy současnosti vnímá s ironickým nadhledem. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož každá řada je úplně jiná než ty předchozí. Starší (co já pamatuju - polovina a konec osmdesátých let) jsou docela plytce napsané, točené na televizní materiál a podle toho vypadá taky atmosféra. Novější díly se začaly propracovávat jakousi sociální tématikou a hrají na hodně vážnou strunu - od zkorumpvaných poldů ke zbohatlickým úchylům. Každopádně jako celek je seriál velmi pestrý, takže... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • TF1 tuto epizodu odvysílala v listopadu 1994. 23. ledna následujícího roku podala rodina Karin žalobu na produkci a autora tohoto dílu. Karin byla unesena a zavražděna, když jí bylo 8 let. Rodiče vysoudili půl milionu franků za morální újmu. (Snorlax)
  • V epizodě Ať krev nečistá… (Qu'un sang impur) z roku 1993 hrají malé děti videohru Sonic The Hedgehog na konzoli Sega Megadrive II. (Korbitch)
  • Yves Rénier se stejně jako jeho seriálové alter ego narodil ve švýcarském Bernu. (Hans.)

Reklama

Reklama