Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Skupina mutantů využívá svých nadpřirozených darů k ochraně světa, který je nenávidí a bojí se jich; čelí výzvám jako nikdy předtím a jsou nuceni čelit nebezpečné a nečekané nové budoucnosti. (JasonCZ)

Recenze uživatele TheDarKnig k tomuto seriálu (2)

X-Men '97 (2024) 

Nejenom že je pokračování slavné 90s animované série jedním z nejlepších zástupců mutantích adaptací ze stránek komiksu na obrazovky (a je jedno, zda adaptací videoherních, televizních nebo filmových), X-Men 97 je zároveň jeden z absolutně nejlepších počinů širšího Marvel vesmíru minimálně za posledních 5 let. Nepočítaje posledního hraného Spider-Mana, který fungoval hlavně díky parádnímu fanservisu, má vlastně tento fenomenální počin v zmíněném období, obzvlášť v rámci MCU, jediného konkurenta - další animák, druhého Spider-Mana od Lorda a Millera. A to je už opravdu něco. Moje pocity z celé série jinak víceméně přesně vystihuje komentář k páté epizodě. Ano, některé epizody byly silnější, některé trochu slabší, ale kvalita kolísala jen velmi málo a celkový dojem zůstal po celou dobu opravdu extrémně pozitivní. Snad bude podobně skvělá i druhá série. 9,5/10 PS: Jedna výraznější kaňka by se ale přece jen našla. A tou je rozhodnutí Marvel Studios ukončit spolupráci s BeauDeMayem. Možná si za to částečně opravdu může sám, nicméně v kontextu všech špatných rozhodnutí, které v rámci MCU v posledních letech hlavouni dělají, je něco takového opravdu z hlediska PR (nemluvě o kvalitách projektů) další hřebíček do rakve. ()

To si pamatuj (2024) (S01E05) 

11/10 Dechberoucí filmovost, obrovský cit a režijní um pro gradaci a celkovou dramaturgii scén (slavnostní ples!), dokonale využité propojení okouzlující animace a skvělé hudby (příchod na ostrov), komplexita a místy až neuvěřitelná emoční síla scénáře. Nejsem úplně mírou kvality překvapen vzhledem k dosavadní úžasné kvalitativní konzistenci tohoto seriálu, ale pro "Remember it" si tvůrci v čele s Beauem DeMayem vytáhli snad úplně všechny trumfy. Tohle je na úrovni těch nejlepších hraných komiksových filmů, a v některých ohledech překonává i je. PS: Tesat do kamene: "Not many nations elect terrorists to be their leaders. And yet so many nations allow their leaders to become terrorists." ()

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Reklama

Reklama