Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

slatkac 

všechny recenze uživatele

Scéna, kde Wilson a Chan chlastají a zpívají panákovanou ve vaně, mě rozesmála nejvíc. Pangenhi taobaguh, laungho chen chen tebeh tanghu, yen yi chi ja bo yiu so, paeh paeh go sang huh, leang lehangua gaj si huh, san ge san ge gaj si huh, woe ge woe ge gaj se huh, liang ge liang ge gaj si huuuuuh!!! http://www.youtube.com/watch?v=5JMSH_Rzdl8 UNO MAŽ! ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

672. hodnocený film: Pořádně jsem se do toho opřel a kouknul se na další skvělou komedii s Owenem Wilsonem a Jackiem Chanem. Tihle dva mě fakt hodně baví a nikdo mi je z hlavy nevymluví. Skvělý vtip, dobrá akce a Owen Wilson jdou k sobě jako kočka k myši. Navíc povedený příběh udělal z tohoto filmu 4* zábavu. 4* ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tenkrát na východě je vcelku fungující westernovou komedií, která dává dohromady nevšední skupinu složenou z amerického podvodníčka, správňáckého čínského bojovníka a jeho schopné indiánské ženy. Film si samozřejmě dělá legraci z velkého množství westernových klišé a navrch je tu skvělý Walton Goggins, kdy je tenhle snímek jednou z jeho opravdu větších rolí. K filmu mám samozřejmě také pár výhrad, jako například trochu divně zpracované finále, které působí, jako by tam pár scén chybělo, ale pořád jde o slušný snímek, který stojí především na dobře vybrané titulní dvojici. 70% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že Jackieho filmům rozhodně Hollywood neprospívá. Tenkrát na východě je ve všem hodně slabý odvar toho, co už jsem od tohoto charismatického blázna viděl. Problém je, že film nabízí málo akce a místo toho nám cpe nějaký úplně debilní příběh. Místo řežby pak musíme sledovat, jak se hrdinové rozhádají, protože jeden řekl, že druhý nikdy nebude jeho přítel apod. Příběh samotný je tak průzračný, že si divák závěr domyslí už z filmového plakátu. A když už na akci dojde, nejde o nic mimořádného. Pár salt, přemetů, nic co by se mohlo rovnat například k Drunken Master. Ztráta času. ()

T-enter 

všechny recenze uživatele

Podle mě to je nejlepší Chanův Hollywoodský film. V akčním filmu je nejdůležitější akce a příběh - Jackiemu často chyběl ten příběh. V tomto filmu je ale spousta akce a skvělých bojových scén, které se opírají o výborný příběh. V poslední řadě bych taky pochválil hudbu k tomuto filmu, která byla pěkně melodická a hodila se k westernovému tématu filmu. PS: Jackie Chan a Owen Wilson je podle mě lepší dvojka než Jackie a Chris Tucker. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (33)

  • Bojová scéna s kopím v závěru filmu je velmi podobná scéně ve filmu Bojovníci ze Šaolinu (1978), v němž postava Hsu Yin-Funga, ztvárněná Jackiem Chanem (Chon Wang), měla úplně stejný cop. (dawe82)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama