Reklama

Reklama

Rozhodnutí nebo život

  • Velká Británie Choose or Die
Trailer

VOD (1)

Dva kamarádi mají políčeno na výhru, o kterou se nikdo nepřihlásil, a tak oživí tajemnou videohru z 80. let. Ocitnou se ale v neskutečném světě plném nečekaných hrůz. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je buď nedotiahnuté alebo medzidimenziálne a len tak niekto to nepochopí. Nič medzi tým. Chce to byť vysvetlené, ale nedokonalo, chce to prekvapiť a šokovať, ale nedokáže to úplne navodiť wow efekt. Taký skôr až alternatívno-nezávislý počin vo vodách mainstreamu. A presne tak ako to znie, také to aj je. Ťažko hodnotiť, ťažko sa s tým vysporiadať. 3 z 5 ale nie som o tom úplne presvedčený ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Když bych si měl pomoci názvem tohoto snímku tím, že bych se zeptal, jestli se rozhodnout film sledovat, nebo raději zemřít, tak bych upřímně doporučil klidně sledovat, jelikož to zas až taková sračka není, i když převaha těch negativních dojmů je zde vážně velká. Mezi ty nejzásadnější každopádně patří fakt mizerný casting, kdy mám na mysli především ústřední herečku, která je extra nesympatická, odpudivá a herecky totálně marná, obtloustlý Asa Butterfield to též zrovna nezachraňuje a o šíleným zbytku pak ani nemluvě, zde se prostě jedná hromadně snad o jedno z nejkatastrofálnějších obsazení vůbec, no a pak mě určitě nepotěšila ani obrovská nesmyslnost celé té zápletky, v čele s totální nedotažeností jednotlivých scén, kde se sami tvůrci utápěli v úplně paskvilovitém vysvětlování, nedávající ani hlavu, ani patu, je to zkrátka opravdu silně nedotažený story, které se vymklo kontrole. Proč to ale nemohu úplně hodit do kanálu je, že jednotlivé scény, když tedy pominu onu jejich nesmyslnost, tak jsou poměrně zábavné, chvílemi i nápadité, efektně zpracované a třeba závěrečný souboj mezi ústřední hrdinkou a Eddie Marsanem lze považovat za parádní scénu, která mě fakt dostala. Jinak co se týče napětí, to se zde nevyskytuje a jistou atmosféru tu pak sice lze vycítit, nicméně mě osobně neoslovila a ani filmu samotnému zrovna také nepomohla k nějakému lepšímu dojmu. Rozhodnutí nebo život je zkrátka v jednotlivých scénách docela zábavná podívaná, nicméně jako celek je to šílený nesmysl, přežít se to ale dá bez nějaké zásadnější újmy. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Začátek tohoto hororu byl doslova výborný a nápad samotný mě nadchl. Dýchl na mě takový potenciál, že jsem se domníval, že už se nemá co zkazit. Bohužel tempu se po první půlhodině začalo tak neskutečně ztrácet, že kdyby Rozhodnutí nebo život trvalo o něco déle, tak bych musel dát o jednu nebo dokonce dvě hvězdy méně. Dálka filmu byla tudíž rozhodující. Než jsem si uvědomil, že se ve výsledku jedná o trapnost, tak byl konec a já jsem měl díky tomu pocit, že tento horor nebyl ztrátou času. Tento film pořád ve mě vzbuzuje pocit zajímavosti a proto i volím hodnocení lehkého nadprůměru. Jedna věc mě však opravdu mrzí a tou je, že jsem se nedočkal Roberta Englunda fyzicky a že mu nebyl poskytnut nějaký větší prostor. Byl to totiž pro mě hlavní tahák, proč si film pustit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Malý hororový výlet  za původem prokleté retro hry z osmdesátých let, která terorizuje své hráče ve vypjatém a delikátním stylu Vyber, nebo zemři. Doprovodný hlas Roberta Englunda hlásá cosi o tom, že realita je prokletá. A kdo chce předem neohlášený hrůzyplný herní zážitek podstoupit, může se radovat na konci i z nemalé finanční výhry, o kterou se už celé roky nikdo nepřihlásil. Celé herní záhadě chce přijít na kloub Iola Evans a Asa Butterfield. A opravdu velké díky za toho pišišvora Asu, neb velmi vítaně koriguje nesympatičnost míšenky v úplně titulní úloze. Až do konce filmu jsem si na ni nezvykl. Ovšem to neznamená, že by film pod její dominancí utrpěl devalvaci. Má jen osmdesát minut, což je přesně ta stopáž, která nutí scenáristu Simona Allena a režiséra Tobyho Meakinse, aby vymýšleli nějakou tu rychlo-spádovou hororovou zábavu. A dokonce se jim poštěstilo být ve svém počínání i originální. Netflix jim zrovna nedopřál vrchovatý hrnec peněz, takže scenérie nejsou tou největší předností filmu. Ovšem hororových chvilek je slušná porce. Začíná to pikantně - vyříznutým jazykem v rodině Eddieho Marsana. A pak to tak pěkně svižně pokračuje, ač gore nikterak nepřekypuje. Ocením tvůrce v tom, že vynechali tradiční internetové vyhledávání, takže původ hry je v podstatě neznámý. Podařilo se udržet i určitou dějovou neprůhlednost. Překvapí i nějaké to nečekané úmrtí. A postupná gradace proběhla zdárně. Až na hlavní představitelku, jsem spokojen. Je to v podstatě tv horor, tudíž nemá smysl řešit absenci většího vizuálního náporu pro divácké bulvy. Spád, Asa Butterfield, hororový puch a riziková videohra - atributy dostatečně plnící svoji funkci. 10/10 ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Co to mé filmem poškozené oko vidělo? Aniž bych se podíval na hodnocení nebo doprovodný text filmu, věděl jsem, do čeho jdu. Nečekal jsem příliš, ale začátek mě docela navnadil a říkal jsem si, že to na ty tři hvězdy mohlo být. Ač motivy dozajista připomínaly jiné filmy, dokázal jsem scénáristovi odpustit. S postupující časomírou jsem ale pochopil, že invence byla téměř nulová. Kazeta šířící se jako vir - Kruh. Ok, šlo to udělat mnohem lépe. Minimálně bych rád viděl bezmocnost lidské společnosti, když se kazeta šíří čím dál více a nelze s tím nic dělat. Pohled na černošskou spodinu je docela fajn, ale s aktéry vůbec nijak nesoucítím. Vše bylo napsáno velmi povrchně, hlavní herečka mi byla vyloženě nepříjemná, postava jejího kamaráda zase velmi naivní a plná IT klišé. Některé scény nejsou špatné, ale scénárista absolutně nedokázal vše spojit dohromady a... vlastně vše dodělat. Mířil na několik vrstev filmu (mezilidské vztahy, vše okolo technického popisu hry, tajemnost, vychytralost programu), ale ani jedna není dobrá. Scéna s pinglovou, která jí sklo, má něco do sebe. Jako nejhlubší pasáž počinu vnímám boj hlavní postavy se svou minulostí a strachem. Projde si halucinací plnou démonů z její hlavy. Ani levelování filmu nevyšlo. Začátek ukázal co mohl, a zbytek filmu je o něčem jiném. Například levely ve hře jsou dosti blízké svou povahou. Závěrečný boss je trapný, celkově nevyužitý boj. Upřímně bych raději viděl, jak program "omrdali", protože ten závěr nemá žádnou atmosféru a divákovi je naprosto jedno, co se s kým stane. Jinými slovy, scénář nenabízí vlastní iniciativu, chybí mu inteligence a trpí na to, že autor je hrozný debil. Jsem ale velmi rád, že z toho neudělal hořkosladkou komedii, to je největší paskvil dnešních filmů. Herecké výkony jsou tragické - rovnající se školní besídce druhého stupně základní školy. Nádech starých dob je křečovitý a velmi otravný, zejména, když se objeví autor kazety. Jestli si film pustit? Není to pro každého, jako hulifilm selhává, jako vážně míněný počin taktéž. Nápaditost filmu je malá, myslím si však, že filmová časovka nikoho nezabije... a asi kvůli ní se mnoho lidí na film podívalo. Za mě je to hroší béčkový horor, který lze ještě zkouknout. Film neobsahuje vyloženě cringe scény, jen trpí tím, že zkopírované motivy na sebe nepasují, herci jsou divní a film je ve všech rovinách nedomyšlený. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama