Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná náctiletá holka Bea (Cailey Fleming) má jedinečný „dar“ – je schopná vidět imaginární přátele lidí ve svém okolí a povídat si s nimi. „Imaginární přátelé nejsou jen roztomilé postavičky stvořené dětskou fantazií. Jsou to časové schránky, do kterých jsme si jako malí ukládali naděje, sny a plány. Všichni se k nim můžeme vracet, i když si jako dospělí myslíme, že jsou dávno ztracené,“ říká režisér John Krasinski. Fiktivními hrdiny jeho filmu jsou právě ti imaginární přátelé, jimž už jejich dětští parťáci dospěli a zapomněli na ně. A právě Bea, která je díky své unikátní schopnosti všechny vidí, se těmhle „sirotkům“ rozhodne najít nové kamarády. Pomáhá jí v tom trochu podivínský soused (Ryan Reynolds), jenž má stejný dar. Improvizovaná seznamka pro imaginární přátele se záhy promění v dobrodružnou výpravu do světa naplněného bezbřehou fantazií, kde se může stát opravdu cokoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 10

Recenze (19)

Estadra 

všechny recenze uživatele

Bea má nemocného tatínka a maminka už ji před lety zemřela .. jednoho dne vidí zvláštní postavy... Imaginární přátelé ... Kterých je mraky ale jsou bohužel bez svých dětí kteří vyrostli a zapomněli na své imaginární přátelé... Bea se jim snaží pomoct ale výsledek je že dnešní děti už nemají tu fantazii a tak nemají imaginární přátelé... Bea tak chce aby se vrátili ke starym dětem kteří už dnes děti nejsou. Jasně bylo tam pár dobrých scének ale nic u čeho bych se zasmála... Navíc malé děti bych na to nevzala.. než bea vidí imaginární postavičky trvá to asi 15-20 minut a to se mi pro děti zda dlouhá doba .. navíc nepochopí děj ... Tohle je bohužel film který stačí vidět jednou a už to vidět nemusím...  3* ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Tento film je taková spíše pro dospěláky bujná fantazie, která by měla navrátit hezké vzpomínky, co utkvěly z dětství. Děti si ale myslím berou tenhle film hlavně asi kvůli tomu, že jsou tam pohybující plyšáci a další postavičky včetně chlupatého fialového Snorlaxe, který pípá při kýchnutí, jako když auto couvá. Nápad výbornej, hlavní hrdinka odvedla vynikající hereckou práci a Reynolds si pravděpodobně odpočinul od náročného kostýmu Deadpoola. Co mě ale přimělo se rozhodnout pro střední zlatou cestu hvězdiček je to, že je obtížné se ze začátku dostat do příběhu, začátek je spíše takový seznamovací, kecací, tatínek, i když chápu, že chtěl dělat radost si myslím, že tou hereckou stránkou nemusel zas až tak přehánět. U hlavní hrdinky jsem nezjistil, jak je možné, že zrovna ona má tu zkušenost vidět všechny ipky, a celkově to bylo takový nesrovnaný, někdy hrozně narychlo, někdy to nedávalo smysl a člověk se málokdy zasmál, takže ten film spíše byl takový pochmurný. Ale jinak celkem fajn film na oddech (teda samozřejmě, pokud zrovna nenarazíte v kině na dítě, které chodí furt na záchod, povídá si, nebo běhá po kině). ()

Reklama

Domineus 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, ale za mňa malo toto s komédiou pramálo spoločné. Kino bolo skoro plné deciek, ale reálne som za celý čas nepočul skoro žiadny smiech. Imaginárni priatelia boli spracovaní fantasticky a fakt ma bavila ich rôznorodosť, ale okrem výzoru väčšina z nich nič neponúkla, možno aj preto, že zas toľko priestoru nedostali. Prvá polovica ma celkom dosť nudila a ubiehala dosť pomaly, pritom nejde o žiadny dlhý film. Druhá polka už bola poriadne emotívna a čiastočne ma nalomila a rozmýšľal som aj nad tesnými 4*, ale nakoniec predsa len ostanem pri ľahšie nadpriemernom hodnotení. Celkovo to ale na mňa trochu pôsobilo tak, akoby sa film nevedel rozhodnúť či chce byť pre deti alebo pre dospelých. 65% ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film, který nikoho nepohorší. Malebné dobrodružství v království dětské nevinné představivosti, jenž dokáže zaujmout publikum všech věkových kategorií. Film připomíná, že krása a kouzlo dětské fantazie spočívá v její bezbřehé tvořivosti, kde se vlastní realita může zdát být doslova neomezeně dosažitelná. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie štyri hviezdy kvôli dcérke a manželke, ktorá sa odhodlala s nami na to ísť do kina. Je to milé, je to hravé, má to fajn kasting, má to fajn slovenský dabing (s dieťaťom na originál jednoducho ísť nemôžem a s manželkou je to rovnako). Technicky je to viac ako slušné, príbehovo trošku možno pokrivkáva, ale myšlienka je pekná a ku koncu aj celkom dojemná. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • John Krasinski uvedl, že získání práv na píseň „Better Be Good To Me“ of Tiny Turner byla pro něj zcela stěžejní záležitost, neboť píseň mu jednak připomíná vztah s jeho vlastní matkou, jíž filmem chce vzdát hold, a za druhé perfektně definuje příběh a některé postavy ve filmu. Doslova řekl: „Líbí se mi myšlenka, že to není píseň, o které byste si mysleli, že se této dívce bude líbit, ale má ji v oblibě kvůli lidem, které miluje.“ Dívkou myslel postavu Bey (Cailey Fleming), která píseň využije ve své fantazii. (imaginer21)
  • Brad Pitt sa sám prihlásil, aby nahovoril neviditeľného imaginárneho priateľa menom Keith. Hoci postava nemá žiadny dialóg, Pittovi bol stále udelený kredit za úlohu. (Arsenal83)

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Reklama

Reklama