Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (574)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

OuKej.. Jednou za čas se stane, že je nějaký průměrný film nepochopitelně hypovaný a jindy se zase stane, že se podobně průměrný film stane terčem zbytečného zesměšňování a absurdního hejtu. Kdo je schopný k hodnocení filmů přistupovat trochu s nadhledem a odmítne jen (někdy doslova) papouškovat fráze z prvních recenzí, má něco nakoukáno, chápe film v kontextu filmografie nějakého tvůrce, atd. ten se nad Rebel Moonem nemůže rozčilovat. Snyder ve své profesní touze po zhmotňování adolescentních fantasií vytvořil ukázkově brakoidní space operu se vším co k tomu patří. Je to přesně tak přiblblé (nepůvodní, předvídatelné) jak by člověk od tohodle subžánru čekal a je to i stejně tak lobotomicky zábavné a chytlavé. Ano, co si budeme říkat, Snyder má mezery v psaní (i záměrně klišoidně pitomých) scénářů. Nejlepší filmy co natočil mu psal někdo jiný, nebo skoro doslova citovaly předlohu. Tozn, že i tady je pár scén které jsou už cringe a pár dějových peripetií, které jsou i v rámci brakoidní logiky zbytečně mimoidní. Ano, Snyder bezmyšlenkovitě nadužívá své trademarky a tak dobrá polovina zpomalovaček nemá své opodstatnění ani v estetice obrazu ani v nějakém dynamickém napětí (spíš naopak, spousta zpomalovaček tady akci jen a pouze zbytečně brzdí) a občas je nějaký záběr tak kýčovitý, že si člověk ublinkne očima... Přes všechny možné výtky ten film ale svým způsobem funguje, drží v jakémsi schématickém celku a těch 130 minut nějak zásadně znát není. Pindy o nevykreslených charakterech jsou blbost, protože ani v první půlce Sedmi Samurajů jsme o jednotlivých charakterech nevěděli více než tady (a třeba Boutellina nebo Hunnamova postava ten svůj background mají docela funkčně nastřelený).. Herecky je to v pohodě. Hopkinsův hlas potěšil... Fakt bych to zbytečně nehejtil jen proto, že je nějak trendy to hejtit na základě několika, dokolečka opakovaných a ne úplně neprůstřelných argumentů. Je to jak jebat třeba Jacksonův Braindead, že je to na horor málo strašidelné a psychologicky propracované. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BUDEME MUSET BOJOVAT“…  A jak řekli, tak chtějí udělat. Ovšem nejdřív je třeba sehnat bojovníky… Dlooohej a nudnej úvod už by měl pár diváků odradit. (Ale já se nedám!) Pak akce, která by svým provedením měla odradit většinu. (Ale já se nedám!) A tak jsem zjistil, že ten vizuál se zlepšil, ale roztažený to je jak nohy v africkým bordelu (?). Zabíjí to tak i to málo sympatií k hlavní postavě. A to prej chce Snyder vydat rozšířenou verzi! Ty vole! Udělej zkrácenou!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Vydání „Director's Cut“ verze je plánováno na začátek roku 2024 (s ratingem „R“), pokračování pak na 19.dubna 2024. 2.) Oba díly vyšli na 166 milionů $. 3.) Snyder se při psaní příběhu inspiroval filmy Akiry Kurosawy, ságou „Star Wars“ a čtením heavymetalových časopisů. 4.) Thx za titule „Vít Bezdíček“.  ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder si natočil vlastní Star Wars. Sehnal si dobré obsazení, Charlie Hunnam i Michiel Huisman zahráli své postavy dobře, akorát Sofia Boutella mi neseděla do role hlavní hrdinky filmu. Co se týče příběhu, tak to hodně připomínalo díl ze Star Wars, ale nebylo to úplně špatné. Každopádně se mi nelíbila grafika, to zobrazení jednotlivých planet se podle mě úplně nepovedlo. Celkově tedy hodnotím jako průměr, avšak na druhý díl se podívám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož zásadně nečtu cizí komentáře před napsáním toho mého, nevím proč tu má tahle příjemně relaxační sci-fi pohádka tak mizerná hodnocení. Možná od ní všichni ti nakrknutí lidičkové čekali něco jiného, kdo ví. Mně se automaticky nabízí srovnání s mnou velmi neoblíbenou "kultovní" sérií Star Wars. Takže: Na rozdíl od Star Wars je Rebel Moon výrazně méně infantilní (veliké plus), méně patetický, a ačkoliv má možná jednodušší děj (a la zfilmovaný comix), je záživnější a srovnatelně pohledný. Nic víc neřeším, těšil jsem se na trikově a vizuálně opulentní mozkovýplach a dostal jsem ho. A teď se budu těšit na druhý díl. No, a moje jediná vážnější výtka směřuje opět k trapnému netflixovskému rasismu. Protože zatímco armáda spravedlivých hraje všemi barvami, hajzlové jsou opět všichni do jednoho bílí. To samozřejmě nemůže být náhoda. A samozřejmě se už zase opakuju. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vizuál ze kterého bych se doslova udělal, Sofia Nutella ze který bych se doslova udělal, líbezná akce a nápadů na tři pětihodinové seriály, jenže taky vykradený Riddick Kronika temna od A do Z, neskutečně stupidní dialogy ze kterých bolí uši a mozek teče jako želé nad sporákem. Snyder někde na půl cesty ztratil punc kvalitního filmaře (Watchmen) a začal točit prostě vizuální orgie, ke kterým používá scénáře jako by je psalo desetileté dítě s Dawnovým syndromem. Přesně nějak takhle bych si uměl představit natočený hraný Cyberpunk (scéna s pavoukem je doslova ulička v Night City) jenže by scénář musel napsat aspoň student prvního ročníku češtiny na pedáku. Jak říkám, úžasná vizuální stránka, skvělá a zajímavá monstra, nádherný kostýmy a styl ze kterýho se člověk sci-fi a Cyberpunku doslova pochčije blahem, ale scénář je příšerná sračka a dialogy psal mentál. Vizuální orgie bez mozku, u dvojky čekám úplně, ale úplně to samé. Pobavila dvoika herců, co hráli Daaria Nahadrise. 55%. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)
  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Druhý plně digitálně natočený film Zacka Snydera po Armádě mrtvých (2021). Zbytek jeho filmů je natočen na 35mm nebo 65mm film. Důvodem je pravděpodobně spolupráce s Netflixem, který má dlouhodobě pravidlo natáčení na 4K. (KGBelik)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

16.08.2024

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Reklama

Reklama