Reklama

Reklama

City on Fire

  • Hongkong Long hu feng yun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ko Chow (Yun-Fat Chow) je policejní agent operující v podsvětí Hongkongu. Ocitá se ve vážném nebezpečí a chce rezignovat, ale velitel Lau ho přiměje pokračovat v práci kvůli mimořádně brutálnímu gangu lupičů klenotů, do něhož má Chow jedinečnou šanci proniknout. Hrdina je tak doslova v jednom ohni, milovaná přítelkyně Hung ho chce opustit, neboť Chow neustále odkládá svatbu a kromě gangsterů je sledován a ohrožován jinými policisty, kteří o jeho dvojí hře nemají tušení… Zřejmě nejuznávanější film Ringo Lama byl inspirací pro Tarantinovy GAUNERY. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ja som z filmu sklamany. Mozno je to tym, ze som cakal pribeh s prepracovanym vztahom medzi policajtom v utajeni (Chow Yun-Fat) a charizmatickym gangstrom (Danny Lee). Bohuzial film sa ich vztahu venuje minimalne a ked uz tak velmi skratkovito, takze zaujimavy zaver u mna vobec nefungoval. Film je skor studiou ustrednej postavy - policajta v utajeni a vsetko ostatne, ci uz postavy alebo prostredie sluzi na jeho detailne vykreslenie. Aj ked Chow Yun-Fat podal skvely vykon, tak co najrealistickejsie pojatie filmu v style francuzskej drsnej skoly, vlny alebo nieco podobne mi nesadlo. Na moj vkus je to prilis chladne a odpudive. Jedine co na mna zaposobilo, bola technicka stranka akcnych scen, ktorych sice nie je vela, ale nejedna sa o klasicke HK krkolomne kusky, ale o strohe drsne sceny pri ktorych aj vy citite, ake su bolestive. A to ze si Tarantino vypozical do filmu Reservoir Dogs jednu dejovu liniu, nestoji ani za rec, pretoze tieto dva filmy su uplne odlisne. 6/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Schéma, ktorá je veľmi podobná iným Hong Kongským filmom podobnej éri a podobného žánru. Bohužiaľ zostáva faktom, že John Woo vedel pracovať s bromancou lešpie ako Tsui Hark, alebo Ringo Lam. Čo samozrejme neznamená, že obidvaja nemajú na svojom konte chuťovky hodné zhliadnutia. Len som skrátka od Ringa a jeho City on Fire čakal viac. Jeho Prison on fire považujem za jeho najlepší film. Mimo všetky výtky, ktoré súvisia s porovnávaním podobných žánrových filmov - to má skvelého Chow Yun-fata, výborné finále a ulice Kong Kongu, ktoré ako kulisa fungujú vždy. Či už svieti slnko alebo prší. Či už ste doma, alebo na creepy cintoríne. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

U Ringa Lama som mal stále radšej jeho akčnú stránku réžie. A preto u mňa z jeho filmografie ešte stále víťazí FULL CONTACT. Tu sa s tou akciou veľmi od zeme neodpútal a ponúka skôr psychologický pohľad na vec. Nie je to zlá voľba, ale taký Wooov LEPŠÍ ZAJTRAJŠOK ponúka to isté v lepšom príbehovom a akčnom balení. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Ko Chow (Yun-Fat Chow) právě rozjíždí boj doslova o všechno a žádný divák, kterému nejsou gangsterky cízí, by si tuto dokonalou záležitost neměl nechat ujít! Pravidlem pro sledování City on fire je nečekat další krvavou operu ala John Woo - možná by to k tomu mohlo svádět. Lam nabízí mnohem méňe akce, více zašpiněných ulic a "běžného" života, méňe černobílé charaktery (nemilosrdná postava Dannyho Lee by mohla klidně dělat hlavního záporáka ve filmu Johna Woo) a ve finále skoro stejně velké emoce. Rozhodně nesouhlasím s tím, že by hlavní postava byla nesympatická a otravná. Naopak - je z celého filmu jasně nejbělejší charakter. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam natočil s Chow Yun-Fatem ušpiněný film o nesympatickém a pubertálním hrdinovi, který si není schopen udržet vztah s přítelkyní a dělá policejní volavku u gangsterů. Jenže s postupujícími minutami si přestává být jistý, jestli víc patří k policistům, kteří ho bezdůvodně mučí, ačkoliv znají jeho identitu, nebo je gangsterům, kde asi poprvé najde i skutečného přítele. Tvrdý a nelítostný film spěje nakonec do tragického finále, které opět popře tradiční žánrová schémata a nabídne několik situací, které bychom v americkém filmu nikdy neviděli (např. hrdina bez váhání zastřelí policistu, aby zachránil kamaráda gangstera). Chow Yun-Fat si zahrál de facto opačnou roli než v u Johna Woo o rok předtím v Lepším zítřku, jeho hrdina je nespolehlivý, samolibý, otravný a nedospělý... Partnerem (kamarádem ze zlodějského gangu) mu byl opět Danny Lee. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal jedním z inspiračních zdrojů Quentina Tarantina při psaní scénáře k filmu Gauneři (1992). Kromě zápletky Tarantino ve své prvotině několik záběrů doslova citoval. Příkladem je scéna, kdy Fu (Danny Lee) předstoupí před jedoucí vozidlo a rozstřílí jeho pasažery. (MadBigMax)
  • Producent filmu Karl Maka dal režisérovi Ringovi Lamovi na natáčanie filmu 4 milióny hongkongských dolárov a nechal mu absolútnu slobodu, aby natočil žáner, aký sa mu páči. (beso74)
  • Herec Roy Cheung v jednom rozhovoru prozradil, že když ho obsadili do role inspektora Johna Chana, nevěděl, kdo je režisér Ringo Lam. Když později zjistil, že režisérovo celé jméno je Ringo Lam Ling-Tung, tak pak teprve věděl, o koho se jedná. (tequilla)

Reklama

Reklama