Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film zabíjí délka ono to má dobré myšlenky dobré nápady, ale přes 2 hodiny je prostě moc vidět to v kině tak se nudím i doma jsem to musel dát s přestávkama. Tak, že nerudný děda co dělá jen problémy se chystá několikrát zabít jelikož jeho manželka zemřela na rakovinu první se zkusí oběsit pak udusit výfukovými plyny pak skočit pod vlak a pak zastřelit (zajímavé , že si to skládal od méně bolestivé smrti po nejvíce bolestivou) a vždy ho někdo přeruší. Mezitím má novou sousedku co pořád něco chce (hodně neschopná ženská)  pomůže chlápkovi co spadne do vlakového kolejiště , pomůže sousedům co mají jít do domova důchodců (tohle je píčovina pokud ten syn měl na jejich dům dědické právo a neměl tam doložku k dožití mohl to udělat a nikdo by mu v tom nezabránil a zdravotní stav není těžké zjistit stačí se optat doktora a mít štěstí)  pomůže trangerderovém klukovi a pomůže kočce . Do toho máme flashbacky  jak se seznámil se svou ženou (nejlepší postava)  jak zemřela a tak. Jinak líbí se mě jak je zde podaná ta problematika transgerderu zatímco Netflix to do lidí cpe ve stylu jsme jiní jsme něco lepšího než ostatní a musíte nás respektovat tady je kluk co byl dříve holka a má své problémy rodiče ho nepřijmou za to jaký je on sám říká, že za to nemůže takhle by to měl spíše být a neměl by s tím nikdo problém.  P.s. jako on fakt na konci málem umřel a ona se tomu smála na druhou stranu co čekat od ženské co do 30 roku nebyla schopna si udělat řidičák. Za film 40 za kočku a tu problematiku a flashbacky 20 navrch. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ale jooo... Vzhledem k tomu, že to je Švédsko převařený na USA, jak je v America dobrým (zlo)zvykem (tenhle zvrácenej americkej fetiš asi nikdy nepochopím), tak má člověk tendenci nejít "do plnejch", ale pak si uvědomí, že tomu není moc co vytknout. Už je tomu drahně let, co jsem četl knížku a viděl švédský originál, takže se lehce ubráním detailnějšímu porovnávání Oveho s Ottem. Něco se asi poameričtit muselo (Saab vs. Chevrolet, Pákistán vs. Mexiko nebo odkud byla), něco asi ne (gay vs. transsexuál), co si pamatuju, tak v originále byl větší důraz kladen na Oveho / Ottovu minulost, ale co. Hanks byl fajn, sem tam jsem si pobrečel... 90% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že sem čekal něco míň vážnýho, víc komediálního, a míň ambiciozního. To by ovšem na režisérský židli nesměl sedět Marc Forster, a předloha by nesměla bejt severská, konkrétně švédská. Ovšem jinak veskrze perfektně zahraná podívaná, která sice víc než lepší průměr neznamená, ale koukat se na to dá. 60%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

My cudzokrajné filmy titulkujeme alebo dabujeme. Američania sú o čosi bohatší ako my, neradi čítajú titulky a k dabingu majú odmietavý prístup. Výsledkom je, že si časť filmov nakrútia po svojom. Iba výnimočne tak dosiahnu lepší výsledok, než poskytoval originál. Ani v tomto prípade sa to nepodarilo. Američania pridali nejaké menšiny, lebo to sa teraz nosí, a posunuli tým  remake o niečo nadol. Ale obsadili hlavnú postavu Tomom Hanksom, čí ten zosun vyrovnali na pôvodnú úroveň. Takže nemám dôvod meniť pôvodné tri hviezdičky na inú hodnotu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hned jak se o snímku prvně doslechl, jsem neměl pochybností o tom, že to bude dobrý film. A jak jsem byl rád, že se takovému celku dokonce podařila předčít všechna má očekávání! Zahořklý Tom Hanks, agresivně reagující na jakékoli podněty svého okolí, byl ve své roli fenomenální a v mnoha momentech dokonce velmi připomínal nezapomenutelného Clinta Eastwooda z Gran Torina. Ať už je to jakkoli, i toto dílo má snad vše, co si na dobrém filmu tak cením. Příběh je dostatečně poutavý, hodnoty jednotlivých postav se zajímavě posouvají a vyvíjejí, celé je to přirozeně vtipné a přitom je to natolik vážné, až celá řada scén dokáže diváka mimořádně dojmout, někoho snad i rozbrečet. 90% PS: Takový konec pravděpodobně každý předem očekával, to však celkové kvality nijak nesráží. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)
  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)
  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)

Reklama

Reklama