Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (108)

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Když je Yun-Fat Chow pod taktovkou někoho z Hongkongu, většinou hraje hustý týpky a akce a dynamika nebere konce. Ale jak je v USA, tak z něj udělaj čestnýho měkkýho hovňouse, kde jdou padouši po krku jeho rodině kdesi v Tramtárii a kterej se věčně tahá s holkou sice hezkou na pohled, ale za cenu nejvyšší - tuny klišé. Přestřelky však ujdou. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Čo sa akcie týka, čistý John Woo - všetky prestrelky sú hrané na efekt a je ich neskutočne veľa. Scenár je tu len na to, aby sa mohli nejak zreťaziť, a to je hlavný problém tohto filmu. Chow Yun-Fat je totiž cool a Mira Sorvino správne hot (však aj skoro celý film odohrá s vystrčenou podprdou) a aj zvyšok obsadenia je veľmi zaujímavý. Škoda, že je to len taká jednorázovka. 6/10 ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Na margo všetkých tunajších "expertov" môžem poznamenať, že som videl takmer všetky "Fatove" honkongské opusy a s výnimkou A BETTER TOMORROV a (samozrejme) HARD BOILED to všetko boli "kraviny na entú". Ale STRELCI ... tak to je prosím pekne iné kafe. Od megacool nástupu na diskotéke, až po vycizelované herecké obsadenie pri ktorom zaplesá duša každého milovníka tzv. akčných béčok (a môže nadávať akurát tak na to, že povedzme SCHWEIGER a KILPATRICK "zaklepú krpcami" priskoro) plus ako bonus MIRA. Dávam ostrých a voči tunajším alibistickým komentárom, sebavedomých 5 nábojov, ktoré Fat ani Fuqua (s výnimkou TRAINING DAY) už nikdy neprekonali (ale tajne dúfam, že možno raz ...). --- Apropo odporúčam vám pozrieť si EXTENDED CUT, najlepšie z BluRay, na nejakom slušnom domácom kine. "NÁŘEZ" !!! (8.2.2011) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Klasická střílečka, (které jsem děsně žrala, když sem přišlo video a taky první Van Damovský kopy a údery). Dívala jsem se na to jen kvůli Yun-Fat Chowovi, a musím uznat, že mě film docela překvapil a zaskočil, protože je to skvěle natočený béčko, které skoro hrabe po patách áčka. Děj je samozřejmě nic moc, ale herci jsou fakt skvělý - a to od nejmenších roliček zabijáků (Dany Trejo, Jurgen Prochow) , policajta Rookera (trochu mě asociuje na Lháře, kde hrál něco podobnýho) až po Sorvninovou a skvělého Chowa. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Stan Zedkow (Michael Rooker) si asi ani neuvědomil, že zabitím syna šéfa čínské mafie si sám upletl na sebe bič, a stal se terčem nájemného zabijáka Johna Lee (Chow Yun-Fat), Jenže ten si uvědomí, že zabitím Zedkowa by jeho syna připravil o tátu, a rozkazům čínské mafie se vzepře. A tím spustí hněv čínské mafie sám na sebe a svoji rodinu ... Když o filmu zpětně přemýšlím, tak si ani nejsem jistej, jestli se mi hodně líbil, nebo jen trochu líbil, nebo nelíbil. Zručná ruka Antonia Fuque slibovala akčně-vizuální orgie, čehož se divákovi dostalo dostatek. Po herecké stránce také není co vytknout - hromada známých jmen (Yun-Fat Chow, Mira Sorvino, Til Schweiger, Danny Trejo, Michael Rooker) - sice žádná velká hvězda, ale o to líp se na film koukalo. Jenže .. příběh není nikterak originální, a hlavně je plný filmových klišé (hlavní hrdinka uvidí fotku hrdinovy rodiny, a hned se do něj zabouchne, ... ), a ani žádného zvratu či zápletky jsme se nedočkali. Celkově jde o takový čistě průměrný film - nezklame ale ani nijak extra nezaujme.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Herečka Mira Sorvino (Meg Coburn) rozpráva plynule mandarínskou čínštinou. Keďže Yun-Fat Chow (John Lee) v čase natáčania filmu príliš po anglicky nevedel, pomáhala mu s tým Mira. (beso74)
  • Film v tom čase nastavil rekord za najviac vystrieľaných nábojov v americkom filme. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno