Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (3)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zhruba na stejné úrovni jako první série a stále lepší než z mého pohledu přeceňovaný film. Nějaká ta vata se najde, ale vzhledem k tomu že je to trochu drama, trochu červená knihovna a jen minimálně horor o upírech je to vlastně ok…50% ()

Amadeo odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek skvelému výkonu Bena Danielsa v úlohe Santiaga, sa  moje pôvodne hodnotenie nemení.  Prekrútený dej už ťahajúci level ad absurdum, veľmi zlé politicky korektné obsadenie. Pri tom prekrúcaní deja zrejme v ďalšej sérií sa objaví Judi Dench alebo Sigourney Weaver ako Akasha. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S nadšením sleduju všechny novinky kolem Immortal Universe. Je to samozřejmě složitý proces, plány jsou velkolepé, což je ale v pořádku, protože Anne Rice budovala svůj svět upírů a čarodějnic od 70. let a projektovala do něj své nejniternější zážitky. Včetně juvenilního shledání s lesbickým filmem Dracula's Daughter a vlastního propadu, kdy nedobrovolně sledovala smrt své pětileté dcery na leukémii. To a mnoho dalšího formovalo nejen osobnost Anne Rice, ale také její dílo. Byla to ona, kdo přesunul upírský žánr do New Orleans. A byla to ona, kdo si celá ta léta pohrával s homo erotickými vztahy svých upírů. A stejně tak to byla ona, kdo musel sledovat četné změny v adaptacích jejího základního románu Interview s upírem (1976). Kromě klasického filmu tu byl muzikál a mnoho dalších draftů, které se měly stát dalšími filmy a prvními seriály s Lestatem v hlavní roli. První seriál ale vzniká až teď. A poprvé je spokojena Anne, její syn Christopher (který se stal jejím následovníkem) i fanoušci. A nikdo už nechce řešit původně vybrané reálie (knižní Louis de Pointe du Lac byl majitel plantáží s otroky), ale stejně tak nikdo nemá na to zvládnout Claudii jako skutečné dítě (knižní postava byla věrným zrcadlem pětileté dcery Anne Rice, která jen domyslela své přání, aby žila dál - třeba jako upír); ostatně tehdy jedenáctiletá Kirsten Dunst v prvním filmu byla také kompromisem, proto se dá pochopit, že tvůrci seriálu šli ještě dál a zobrazili ji nově jako čtrnáctiletou (Bailey Bass nahradila ve druhé sérii Delainey Hayles). Mě osobně sice netěší posunutí celého příběhu až do 20. století, ale vždycky tady budou příležitosti k zobrazení dávné minulosti v rámci vyprávění příběhů jiných postav. Tedy doufám. Ve filmu zkrátil tým kolem Neila Jordana především události, kterým je věnována celá tato série, čímž se vysvětluje rozhodnutí natočit celou knihu znovu a ve dvou sériích. Protože vše, co se událo v Paříži jednoduše zcela zásadním způsobem definovalo události dalších 17 knih ze série. Takže jsem velmi ráda za tolik času prožitého s divadelní skupinou Théâtre des Vampires, ačkoli nově situovaného do poválečné doby. Novinkou jsou tady možnosti toho, jak zapojit tehdy nové technologie do těch dekadentních divadelních her. Nový je i příběh Claudiiny partnerky Madeleine, která z původní knižní panenkářky, která chápe Claudii jako své náhradní dítě, stává židovskou švadlenou, která si vybuduje vztah ke Claudii v trochu jiném pojetí... Novinkou je i rozšíření příběhu Daniela Molloye, jehož první rozhovor s Louisem je situován zpět do 70. let, tedy do doby, kdy poprvé vyšla první kniha. Své místo má i zobrazení procesů Talamascy, což se první objevilo až v Královně prokletých. A takto je splacen dluh nejpalčivějším rozdílům mezi knihami a prvními filmy. Čeká nás toho mnoho a bude to velké. Sam Reid a Jacob Anderson jsou neuvěřitelně energičtí, své role naplnili empatií a vášní a je radost sledovat jejich interpretaci tak komplikovaného vztahu. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama