Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (209)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První třetina dobrá, postupně ale příběh sklouzne ke klišé, co jdou vidět v téměř každém moderním hororu. Lekačky jsou fajn, ale nedá se vystačit jen s nimi. A klasicky tu platí, ze nejvíc strachu vyvolává to, co není vidět. Hororem posledních let zůstává i nadále Emptyman.  ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Mainstreamovej kýč s dětmi, pro děti. Všichni se tu chovají podle klasické šablony, navíc vedlejší postavy jsou strašně debilní a nesympatický *, film ničím nepřekvapí, osobně mě to ani malinko nevyděsilo, ač teda monstrum nevypadalo úplně nejhůř, ale nebála se ho pomalu ani ta malá holčička, tak proč bych se měl bát já, že jo. Natočeno sice fajn, ale to už je dneska skoro každý Horor, co jde do kin. Druhá hvězda za roztomilou Sophie Thatcher, která rozjíždí svoji Hororovou kariéru, zatím celkem slušně. * Woke virus detected ! ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horory, které působí jako reklama na kreativní impotenci, mě bytostně iritují. Dle mého odborného soudu by měl každý tvůrce usilovat o to, aby se vůči současným hororům alespoň trochu vymezil a vnesl do žánru závan novosti. A tím opravdu nemám na mysli světový rekord v počtu bouchnutí dveřmi. Rob Savage se bojácně schovává za spoustou žánrových klišé a servíruje řemeslně podprůměrný kousek, u kterého si každý znalec žánru akorát znuděně odfrkne. Snímek vrší jeden logický nesmysl za druhým, kdy protagonisté například překonávají panickou hrůzu ze tmy tím, že většinu času tráví při svíčkách či v doprovodu decentních vánočních světýlek. Většina scén navíc vyšumí do ztracena, jelikož kvůli špatnému nasvícení divák mnohdy vůbec nepozná, že se ho režisér právě pokouší strašit. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Boogeyman uděluji pouhou jednu hvězdu, a to s dodatkem, že podobný materiál do kinodistribuce v žádném případě nepatří. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Slušné hororové bubání s hnusnym bubákem, co nemá rád opalování a měl by pro příště používat ochranný faktor minimálně s UV 100. Místy je to takové až příliš mainstream, hororová atmoška negraduje, ale je ukončena nějakým dalším twistem. Bubák hnusnej, vizuál poměrně dost ve tmě, herci fajn, ale celé je to takové až příliš šablonovité. Prostě klasika - holce nikdo zezačátku moc nevěří, pak přijde pár scén, kdy najednou všichni uvěří a na závěr likvidace (?) bubáka ve sklepě (proč všechny sklepy vypadají stejně?). Jako nic vyloženě urážejícího to není, ale na druhou stranu, vypadá to tuctově jako dalších X bubákových hororů. Zabaví, to jo, ale přesto bych rád takovou tu třešničku na dortu. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu neškodný kinohoror, na druhú taký z tých lepších (typu napr. Smile). Čiže je to o napínaní a lakačkách, zároveň to buduje mystérium, ktoré nie je úplne odfláknuté, a naviac réžia sem-tam príde aj s nejakým obzvláštňujúcim vizuálnym nápadom, takže to nevyzerá jak sterilná, šedivá ducharina na zakázku. Po tohtoročnom stupidnom Cobweb som si spravil náladu (čo ma prekvapilo, čakal som tie filmy kvalitatívne presne naopak). 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama