Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Pro mne celkem povedený Bond s několika podařenými bitkami - s hadími ženami či s pašerákem diamantů ve výtahu, se spalováním Bonda v rakvi i s honičkou v měsíčním vozítku. Když přidám ještě efektní laser na oběžné dráze a několik zlikvidovaných Blofeldů, vychází mi dost dobré hodnocení. A hlavně - Connery je zpět. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-va1qL-UaqY ()

woody 

všechny recenze uživatele

7. bondovka - Poslední Conneryho oficiální Bond. Je už unavený a hlášky mu nejdou tak jako před 4 lety. Poslední film s padouchem Blofeldem. Pak už jej po soudní při s McClorym nesměli Broccoli a Saltzman použít. Charles Gray je nevýrazný a nedosahuje charizmatu svých předchůdců. Navíc není plešatý. A objevuje se kdo jiný než nejotrevnější Bondova holka Jill St. John. Na scénář profíka Maibauma skutečně slabota. Zamtečný začátek. Největší světový padouch aby byl tak lehce nalezen a zabit. A při opětovném setkání s vrahem své největší životní lásky naprosto žádné emoce. Stejně tak závěr. Ničící satelit řídí magnetofonová kazeta. Strašné hlouposti. Už to potřebovalo oživení. Zaujme snad jen sadistické duo Wint & Kidd. Mistrovští parchanti, kteří zastiňují většinu ve filmu. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Poněkud špatně pospojovaná splácanina, kterou ovšem důstojně drží nad vodou dva Blofeldové (jejich podobnost s postavou Handersona z Žiješ jenom dvakrát je neúmyslná a čistě náhodná:), diamatová megazbraň a především panové Kid a Wint, dva nejvtipnější zabijáci filmové historie...promiň Quentine;) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Conneryho bondovka = tři a půl hvězdy, zaokrouhleno nahoru. Největším průšvihem Diamantů je scénář. Je, co do příběhu, nezajímavý a zmatený - obzvlášť celá druhá třetina filmu. Naštěstí není nouze o zajímavé potyčky a nejrůznější "vychytávky". Tři nejlepší momenty jsou určitě rvačka ve výtahu (opravdu nápaditá scéna), skvělá scéna s rakví a automobilová honička (ta v moon buggy i ta noční lasvegaská). Ani konec filmu neurazí, ovšem tak nějak nemá ty patřičné bondovské grády. Píseň i hudba Johna Barryho jsou na tradičně vysoké úrovni, Bond tady má k dispozici i řadu pěkných slečen. Jak říkám, tři a půl, víc ne. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Zatím ta nejmimóznější bondovka, kterou jsem viděl. Connery působí neživým, otráveným dojmem a ani jeho hlášky už nejsou tak břitké jako v předchozích dílech. Tady navíc nepůsobí jako hlavní postava a celým dějem proplouvá pouze díky koňské dávce štěstí a naprosté neschopnosti padouchů ("odstranění" v podobě pohození hrdiny do velké trubky s tím, že ho náhodou stavební dělníci pohřbí zaživa je nápad jak z Casina Royale z roku 1967). V této diamantové anabázi je vidět naprostá laxnost tvůrců, kteří zkrátka slepili dohromady několik akčních momentů a vůbec se netrápili s věrohodností postav nebo jakoukoli logikou příběhu a situací. V hlavě mi tak utkvěla pouze tradičně skvělá úvodní píseň a duo vysmátých homosexuálních zabijáků - nepřipomínal vám jeden z nich Ondřeje Hejmu? ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Postavu Jamesa Bonda si mal v tomto filme zopakovať George Lazenby, avšak odmietol. (ČSFD)
  • Vila, ve které Bond (Sean Connery) zápasí s dvěma akrobatkami, je tzv. Elrod House postavený roku 1968 v kalifornském Palm Springs. Dům figuruje v mnoha knihách o architektuře a dodnes vypadá tak jako ve filmu. (Zazie)

Reklama

Reklama