Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti Carmina Falconeho se Oz pokouší legitimizovat v gothamském zločineckém podsvětí. (Max)

Recenze (13)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Povedený návrat do světa The Batman od Matta Reevese. Má to vizuální styl filmu, teda z většiny, Greig Fraser je samozřejmě úplně jinde. Každopádně seriál vypadá skvěle. Colin Farrell si to dává parádně a bavil jsem se u každé jeho scény " Seď a hledej svůj smysl pro humor, někde tady bude". A pak je tady úžasná Cristin Milioti. První epizoda rozehrála zajímavý děj a myslím si, že to bude skvělá záležitost tento seriál. Doufám v to. 8/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem si lepší začátek ani nemohl přát. Tučňák je čistokrevnou kriminálkou, která přímo navazuje na Reevesovo Batmana a rozvíjí zajímavý charakter jednoho z těch vedlejších batmanových záporáků. Excelentní Colin Farrell z něj ale dělá áčkovou záležitost a scénář zde rozehrává zajímavou hru, která určitě bude umě kličkovat a rozkvétat do zajímavé podoby a polohy. Moc se na to těším. Pět sluncí za pilot. 85% ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Show pokračuje přesně tam, kde pro Oswalda Cobblepota aka Tučňáka, jeho příběh v 'The Batman' skončil. Podsvětí Gothamu je destabilizované smrtí bosse Falcona a ambiciózní (a kulhající - od té doslovnosti, třeba v Burtonově pojetí - je Tučňák veliký skok realističtějším směrem, zjizvený a jako tučňák chodící) a protřelý Oz se snaží dostat k moci a neštítí se zmanipulovat, poštvat, zabít, přesto si jeho pokřivená a podrazácká mentalita získá jisté sympatie, jak neskutečně ballsy je a jak riskuje, a na základě prvního dílu by se dalo říct, že risk je zisk. Než se člověk naděje, zápletka se rozjíždí odděláním (bez spoilerů) osoby a prostředí nelítostného Gothamu evokuje to nejtemnější vyobrazení kriminalistické Ameriky, jejímž je hlavní hrdina produktem, nevypočitatelným a ambivalentním mafiánem, antihrdinou, který se snaží sám dostat do čela celé show, ale je pouhým "vojákem, vzešlým z ulic, proti kterému jde vše a on si musí svoje místo doslova urvat, ať to stojí co to stojí". Scénáristé ale chápou, že když uděláte, byť protřelého, ale pořád čistě a jen zmrda, tak to fungovat nebude a proto se ukazuje Oz i v pozici "známého" co je respektovaný šlapkami, má "blízko ke své matce" a při své nutnosti, zbavit se těla i "adoptuje" kluka z ulice, který se rve o to "dostat šanci" a tak mu ji Oz dá a jeho gamble se mu i vyplatí. Už jen kdyby měl člověk hodnotit úvodní epizodu, samostatně, nelze než nebýt nadšený. Další chmurná gangsterská záležitost, ve které je Colin Farrell opět v jedné ze svých ambicióznějších hereckých poloh, která ho nutila trávit dost času v maskérně, ale taky přivolat vlastní variaci na Tonyho Soprana a tradičně gangsta DeNira. Ale samozřejmě, má na tohle kombo vlastní potměšilý spin. Intenzivní postava, která je dost nepředvídatelná a schopná se vykecat a ukecat všechny svojí mazaností, ale také schopnostmi, načasováním a sebevědomím se z toho neposrat a jít si pro to. S ohledem k tomu, jak málo prostoru měl v úžasném předchozím filmu je tohle fajn dezert. Dlouhé čekání skončilo a teď dalších sedm týdnů tohohle blaha. Dope. Nečekal jsem, že to bude tak dobrý. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se mohl vrátit do Gothamu a aspoň nepatrně si zkrátit čekání na regulérního Batmana 2. Colin je opět famózní a velké palce nahoru patří i maskérům, kteří ho opět proměnili k nepoznání (scéna, kde je nahý mě upřímně dostala). Samotný první díl rozehrává karty dost slušně a já se těším na další nášup. A Cristin Milioti? K sežrání a její postavu naprosto žeru!!! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Paradna praca maskerov na Colinovi. :) Tiez podareny scenar a povaha Oza, ktora je v tejto epizode rozprestreta takmer v celom psycho-spektre. Tiez ma oslovil farebny filter a znazornenie mesta. Hlavnej jeho spinavych a chudobnych casti. Zrejme sa budeme bavit. Schopny otvarak, hoci nijak bombasticky.  70% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama