Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.4__Díky nově nabytým technickým filmovým možnostem si divák užije spousty atraktivních podmořských sekvencí s malými ponorkami, potopenou stíhačkou na dně a jednou hromadnou podvodní bitkou potapěčů. Díky Bondově neselhávajícímu sexuálnímu magnetu se nejedno mužské oko zase popase na pěkných bond-girls, z nichž jedna se tentokrát opravdu "vydařila" :o). Jednoznačným plusem je postava charismatického padoucha v podání Itala Adolfa Celi, jeho Emilio Largo je v kontextu s prvními pěti bondovkami členem zločinecké organizace Spectre, která chrlila jednoho zajímavého záporáka za druhým. Tuhle vizuálně příjemnou bondovku jsem si užil. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tahle bondovka se mi hodně líbila. Perfektně natočená akce, zajímavé lokace, pěkné vtípky a povedené podmořské záběry, to vše v luxusním balení s celkem slušným dabingem. Jenže je tu pár ALE! Souhlasím s woodym, že záporák (a jeho fádní klapka přes oko) je absolutně nevýrazný, alespoň že má tu roztomilou zálibu s rybkama v bazénu. Vynálezy od pana Q dnes vypadají docela legračně, ale můžeme být radi, že se tu tenhle příjemný muž v nejlepším věku objevil, je krásné ho srovnat s jeho moderní variantou - postava, která se v průběhu věků vůbec nezměnila - navíc . A posledním problémem a to asi tím největším je ostře přetažené finále, které baví asi tak prvních pět minut. Poté už scéna pod vodou bez dialogů a příšerným hudebním doprovodem začíná velmi nudit. I když je vtipné sledovat, jak si Largo v klídku odplouvá zpět ke svým bombám a nikdo krom Bonda si jej zpočátku nevšímá. Po této úmorné scéně ještě přijde vsuvka, kdy se Bond projede až neúnosně legračně na palubě Disco Volanté a záhadné zmizení neplavce s kruhem. Nebýt toho konce, pokládal bych tuto bondovku za podobně kvalitní, jako novějšího Muže se Zlatou zbraní. Connery s Moorem tu mají vůbec k sobě celkem blízko. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#4 - Typický Bond, no hlavne prostredím veľmi atypická bondovka. Vodná, dalo by sa povedať. Niektoré zábery, hlavne súboje z vody mi po pokroku času prídu až príliš ťažkopádne. Taktiež mi chýbalo aj viac technologických bondovských vymožeností spolu s autom. Navyše Záporák sa dá páskou cez oko urobiť z každého. Ale Connery je aj tak pašák. 65%. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

James Bond: Vodní level. A já nikdy neměl rád vodní levely ve hrách. Hlavní padouch má rád žraloky a rád se potápí, a tak se mnoho děje odehrává pod vodou. Většina vodních sekvencí působí dost nudně, a zbytečně dlouhý finální vodní souboj s mnoha potapěči má ještě k tomu pitomou hudbu. Když je Bond na souši, tak je to relativně fajn, ale jinak mě děj moc nezaujal. Máme tu zase přenádherné ženy, a řekl bych, že se tentokrát scenáristi snažili, aby byly o trochu drsnější a o trochu méně poddajnější, takže diváka čeká nalož vostřejších kočiček než obvykle. Celkově je ale pro mě tahle bondovka spíš nezajímavá nuda. (5/10) ()

Galerie (244)

Zajímavosti (100)

  • Pro roli Larga byl před startem celé Bondovy série původně zamýšlen zpěvák a herec Burl Ives. (džanik)
  • Let s jet-packem trvá 21 vteřin, přístroj vyvíjí brzdící sílu tisíc koní. (džanik)
  • Herci a členové štábu poskytovali opakovaná interview. Natáčelo se totiž v době obrovské Bondovy popularity. Sean Connery však svolil pouze k jednomu rozhovoru, a to pro "Playboy". (džanik)

Reklama

Reklama