Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již se stalo pravidlem, že tyto staré bondovky si musím rozdělit minimálně na 3 části. Není v mých silách něco takového dát jedním dechem. Jednotlivé díly mi extrémně splývají a tento se odlišuje snad jen tím, že místy máte pocit, že sledujete film 20 000 mil pod mořem. Jinak je to taková ta klasika, kde Sean Connery strčí svůj pyj do každé majitelky gagulky hmatatelného pulsu a ukazuje divákům, že práce agenta 007 obnáší z 85 % souložení, 5 % střílení, 5 % jízdu autem, 5 % představení svých vychytaných super tajných zbraní. Musím se přiznat, že pro mě zůstává záhadou, že mají bondovky celé zástupy honičů a zcela mi uniká, co se na tomto může někomu líbit. Je to extrémní nuda. [25 %] ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

woody 

všechny recenze uživatele

4. bondovka Terence asi nepochopil v čem dělal chyby. Ještě víc jich přidal. Nezáživné akční scény, nevyrazný záporák Emilio Largo (zlatý Maria Brandauer v remaku), namyšlená Bondgirl, minimum pomůcek. Nuda nuda šeď šeď. Tento díl jsem neměl nikdy rád. Pozitiv je pomálu, ale proč si je nevyjmenovat - zbraň zkázy jachta Disco Volante, úvodní píseň a předzvěst odhalení identity megazloducha Ernsta Stavro Blofelda. Jeho žhavá křesla vešla do historie :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší díl než Žiješ jenom dvakrát. Podmořská bitva mi evokovala vzpomínku na Moonrakera, kde podobný souboj probíhal ve vesmíru. Thunderball se mi nezdál být mimo tuto scénu dostatečně akční a napínavý. Nicméně Seanovo charisma tryská všemi směry a každou scénu s ním jsem si naprosto užil. 70% ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Padouchy hrají Italové proto, že původní scénář nepočítal se SPECTRE, ale se siciliskou Mafií, a Largo měl být původně mafiánský boss. (džanik)
  • Martine Beswick je ve filmu hezky opálená. Před natáčením však byla „bílá“ (působila na britském jevišti), pročež jí byla nařízena dvoutýdenní „sluneční kúra“. (džanik)
  • Tryskový batoh, který používá James Bond, ve skutečnosti existuje. Americká armáda ho má ve své výzbroji pod názvem JetPack. Létá do výšky deseti metrů a udrží se v ní půl minuty. Byl použit při zahájení olympijských her v Los Angeles roku 1984. (M.B)

Reklama

Reklama