Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Uhtred (Aethelstanovi): „Ak zabiješ 100 otcov, dáš 300 synom dôvod vzoprieť sa Ti.“ Po tomto filme som bola rozčarovaná, kvalita sa vôbec nepribližovala pôvodným sériám. Čiastočne sa zmenilo obsadenie hercov, nastal chaos v deji, kým si človek uvedomí, kto je kto. Zatiaľ čo v seriáli bol čas na budovanie napätia a vývoj postáv, tu je to uponáhľané, réžia je neohrabaná a rozkúskovaná. Aj Uhtredovi akoby zmizla iskra v oku. Film je síce napínavý a má nosnú myšlienku, ale mala som pocit, akoby bol natočený nasilu, vo chvíli, keď už nebolo treba nič viac dopĺňať. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Je milé vidieť, že aspoň v desiatom storočí v Anglicku ešte neboli zberači, čo ma pri Shitflixe udivuje. Buzeranti sa tam ale dostali. Neviem o čom to bolo, nakoľko seriál nepoznám a samotný film ma svojou komplikovanosťou neoslovil. Bojovky ale fajn a potešila aj absencia zberačov a možno trochu pridržanie sa historických faktov. To je asi tak všetko. 1 z 5 ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak a totok naprosto ukazuje, že v nejlepším se má přestat! Už 5.sérka byla horší i když jsem ji dala plnou palbu. Ovšem tento film měl být jako co?! Jako rychlokvašné dokončení dějin?! Respektive dokončení příběhu Uthreda v dějinách Anglie skrze dnešní hyperkorektní společnost, kde se v dějinách najednou objevují různobarevní a seksuálně různorodí spoluobčané?! Tak s tím jděte do prdele. Pardon, ale dějiny jsou dějiny a ne, že si je někdo přetváří pouze z důvodu korektnosti. To mě úpa vytáčí. A pokud už by měl vzniknout konec, tak jako plnohodnotná 6.série a ne takhle zrychleně a demagogicky. Tady musím souhlasit s Verbalem, poněvadž v tom má pravdu. Za mě totálně zklamaných 40% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Letos jsem se vrátil k Poslednímu království (kdysi jsem sledoval pouze první řadu v době, kdy vycházela) a stále jsem z tohoto fenomenálního a fantastického historického seriálu naprosto nadšen. Po excelentních pěti sériích jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít ani závěrečnou tečku v podobě dvouhodinového epilogu. A je to epilog výtečný. Pravda, děje se tam toho na tak malém prostoru tolik, že by to vystačilo na celou další sérii, ale díky tomu film ani chvíli nenudí a pádí zběsilým tempem kupředu až k dojemnému poslednímu záběru. Sedm králů musí zemřít je samozřejmě povinností pro fanoušky seriálu, neznalí rozhodně udělají lépe, když se mu logicky vyhnou. Povedené rozloučení s oblíbenými postavami, happy end, nějaké to dojetí a samozřejmě velkolepá epická bitva. Je tady všechno a já jsem spokojen. A určitě se někdy podívám zase znovu. 75 %. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

V první řadě je třeba říct jednu důležitou věc. Tenhle film primárně slouží jako zakončení seriálu Poslední království a v žádném případě není určen pro diváky, kteří seriál nikdy neviděli. To jen tak na okraj. Poslední království je pro mě strašná srdcovka, která má zcela zaslouženě místo v mé topce nejoblíbenějších seriálů. Se Seven kings must die je to trochu složitější. Z logiky věci je problém už v tom, že tvůrci museli nahustit zápletku, která by jinak vydala na dvě řady seriálu, do jednoho celovečeráku. Děj tak působí jako z rychlíku a docela roztříštěným dojmem, přičemž člověk má při sledování pocit, že dost podstatného je vynecháno. Jinak ale vše, co fungovalo v seriálu, funguje i zde. Skvělá středověká atmosféra, výborní herci, povedené bitky i bitvy. Zakončení Utherova příběhu je pro fanoušky uspokojující a to je ve výsledku to hlavní. Když už jsme se nedočkali řádného zakončení téhle ságy v seriálu, přišli tvůrci alespoň s filmem. A byť nejsem vyloženě nadšen, jsem alespoň, jak jsem již zmínil, spokojen. Budeš mi chybět Uthrede. Tímto filmem totiž končí to nejlepší audiovizuální zpracování jedné důležité etapy v historii britských ostrovů jaké kdy vzniklo. 7/10 ()

Galerie (178)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama